Ilves hyödynsi paikkansa "kuin hammaslääkärissä"

LIIGA / Raportti
Sami Sandell näyttää, kuinka Jere Myllyniemi ohitetaan.
Kuva © Jarno Hietanen
Ennen illan ottelua kuudesti peräkkäin hävinneen Ilveksen ja seitsemän peräkkäistä tappiota kärsineen Pelicansin ottelussa pelattiin tärkeistä pisteistä. Harvalukuinen yleisö saikin todistaa hermostunutta peliä erityisesti kahdessa ensimmäisessä erässä.

Pisteet näyttivät päätöserässä hetkellisesti matkaavan Lahteen Pelicansin nuorten hyökkääjien johdolla, mutta Ilves nousi rinnalle ja ohi ykkösketjunsa maaleilla.

Maalivahdit selvisivät ottelun alusta helpolla. Laukauksia tuli, mutta ne suuntautuivat pääosin ohi maalista tai päin maalivahteja. Kotijoukkue Ilveksen peli näytti läpi ottelun kelvolliselta, ja maalinteon aloittikin toisessa erässä tamperelaisten Mikko Kukkonen.

− Lähdimme peliin hyvin, sitten päästimme otettamme irti. Otimme pelin myöhemmin takaisin haltuumme, mutta tasaisuus jäi jälleen puuttumaan. Emme pääse kotona samalle pelilliselle tasolle kuin vierashalleissa, analysoi Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola.

Ilves piti Pelicansin hyökkääjät hyvin aisoissa, ja erityisesti kultakypärä Vili Sopanen sai osakseen varsin fyysistä kohtelua. Päätöserässä Pelicansin nuoret lupaukset pääsivät näyttämään taitojaan. Ensin joukkueen toi tasoihin ensimmäisen Liiga-ottelunsa pelannut Joel Mustonen, ja lahtelaisten toisen iski vastikään jatkosopimuksen tehnyt Mestis-löytö Joonas Alanne.

Ilves vahva myös henkisesti

Kotijoukkue ei luovuttanut tappioasemasta huolimatta.

− Pelasimme pitkästä aikaa kotona hyvin. Emme huolestuneet missään vaiheessa, vaikka olimmekin maalin tappiolla, kertoi Ilveksen tasoituksen tehnyt Sami Sandell. Mies oli helpottunut myös siitä, että sai tililleen henkilökohtaisen onnistumisen.

− Hyvä, että pääsin maalin makuun. Sen kanssa olen tuskaillut tässä jo jonkin aikaa. Paikkoja on ollut kuin hammaslääkärissä, mutta mistään en ole saanut sisään.

Ilveksen erikoisen voittomaalin teki kultakypärä Michael Keränen. Korkealle kohonnut laukaus leijaili vastustamattomasti maaliin yli Pelicans-vahti Jere Myllyniemen.

− Yritin pysyä vakavana, mutta eihän siinä pokka pitänyt, naureskeli Keränen.

Kotijoukkueen mukana voittoa pääsi juhlimaan myös toinen debytantti, Ilves-kasvatti Eero Savilahti. Illan ottelussa suurimman vastuun kantoivat kuitenkin tutut miehet. Ilves-valmentaja Tuokkola oli syystäkin tyytyväinen kärkihyökkääjiensä esitykseen.

− Ykkösketjumme peli oli tänään todella hyvää, ja nyt Keränen ja erityisesti Sandell saivat palkinnon. He ovat kantaneet joukkuetta ja pistäneet itsensä likoon. Voitot ovat se, mitä haemme, ja niiden eteen tehdään töitä.

Kohtaamisia Tapparan kanssa

Pelicans haastaa seuraavaksi toisen Tampereen joukkueen Tapparan kotonaan torstaina. Tappio olisi Liigassa kymmenennelle sijalle valahtaneille lahtelaisille jo yhdeksäs perättäinen. Ilveksen seuraava peli on vasta lauantaina, kun Tampereen joukkueet kohtaavat Ratinan stadionilla ulkoilmaottelussa.

− Mikäs sen hienompaa, kuin päästä ulkojäille pelaamaan. En edes muista, koska olisin viimeksi pelannut ulkona, mutta pelin luonne siellä on varmasti aika erilainen, kertoi Keränen.

Myös Sandell odottaa lauantain koitosta.

− Olen odottanut innolla ulkoilmapeliä jo pitkän aikaa, melkeinpä siitä asti kun sain kuulla, että sellainen on tulossa. Luvassa on varmasti ainutkertainen kokemus.

» Lähetä palautetta toimitukselle