Ilvekselle rutiinivoitto

Ilveksen ja Pelicansin kohtaaminen ei tarjonnut suurta kiekkoviihdettä katsojille. Ilveksen selvänumeroinen 5-1 voitto kuitenkin lisäsi joukkueen pistesaalista tärkeällä kahdella pisteellä. Koko pelin aikana voittajasta ei ollut epäselvyyttä, vaikka ottelun avausmaalin pääsikin tekemään Pelicans.
haastattelu

Sihvonen toivoo kohun päätyvän
[katso]

Ilves aloitti ottelun vahvasti ja ottelun ensiminuutit pelattiinkin lähestulkoon kokonaan Pelicansin puolustusalueella. Todelliset maalipaikat jäivät kuitenkin vähiin. Tupsukorvien liiallinen hyökkäysinto kuitenkin kostautui vajaan neljän peliminuutin jälkeen, kun Pelicans pääsi katkaisemaan Ilveksen hyökkäyksen. Kiekko pelattiin nopeasti ylös, ja 2-1 ylivoimahyökkäyksen päätteeksi kiekon alueelle tuonut Daniel Widing pääsi tuikkaamaan oman laukauksensa reboundin etukulmasta maaliin.

Johtomaalista peli-intoa saaneet lahtelaiset lähtivätkin heti keskialoituksen jälkeen hakemaan lisämaaleja lähes koko kentällisen voimin. Nyt oli Ilveksen vuoro katkaista hyökkäys ja lähteä nopeaan vastaiskuun kolmella yhtä vastaan. Tilanteessa pelattiin takamiehenä olleelle kultakypärä Cory Murphylle laukaisupaikka, mutta Pelicans-maalivahti Rämö torjui tilanteen. Seuraavat minuutit pelailtiin puolivaloilla Ilveksen ollessa lievästi hallitsevampi osapuoli ja Pelicansin keskityttyä puolustamiseen sekä vastahyökkäyksiin.

Pelicans pysyi pelissä jotenkuten Ilveksen mukana, kunnes Pelicans-puolustaja Mikko Niinikoski passitettiin jäähylle sekunnin tarkkuudella erän puolivälissä. Ilveksen ylivoima pyöri ajoittain mallikkaasti, ja mm. Raimo Helminen pääsi laukomaan vapaasti läheltä maalia. Sihti oli kuitenkin pielessä, ja laukaus suuntautui ohi. Ilveksen kakkosylivoiman ollessa vuorossa jäähyn loppusekunneilla Timo Peltomaa sai rauhoitettua peliä. Hetken leipomisen jälkeen Peltomaa syötti siniviivalle Ville Koistiselle, joka laukoi kiekon maaliin ja ottelun tasoihin.

- Taisi mennä se ensimmäinen veto Pelicans-pakin käden kautta sisään, kaksi maalia illan ottelussa tehnyt Koistinen kommentoi.

Maalin jälkeen peliä jatkettiin samaan tapaan mitä ennen maaliakin: pelailua Ilves-merkeissä. Pelailua ei ehditty harrastaa kuin pari minuuttia tuomarin pillin soidessa jälleen jäähyn merkiksi. Taas oli lahtelaisten alivoiman aika, kun istunnolle käskettiin Radek Philipp. Ilves-ylivoima ei ollut nyt aivan yhtä näyttävää Pelicansin pelatessa hyvää alivoimaa. Kuitenkin jälleen jäähyn päättymisen hetkillä Ilves sai pienen pyörityksen jälkeen kiekon jo lähes maaliviivalle. Turhan pieneksi kikkailuksi menneen tilanteen jälkeen Ville Leino nappasi kiekon itselleen ja syötti siniviivalle. Jukka-Pekka Laamanen kiitti Leinoa ja tulitti kiekon vastuttamattomasti Rämön selän taakse. Erän viimeiset kolme minuuttia jatkettiin tutulla puolivalopelaamisella. Pussinokkien valmentaja Petteri Sihvonen summasi ensimmäisen erän:

- Saatiin toivottu alku ja avausmaali. Pelattiin tasapainoista viisi vastaan viisi -peliä. Sitten kaveri sai kaksi käytännössä ylivoimamaalia. Sen jälkeen peli sai uuden luonteen.

Salama-alku

Toisen erän aloituskiekon pudottua ehtii kulua vain 14 sekuntia, kun tulostalululla komeilevat 3-1 -lukemat. Aloitusvoiton jälkeen Murphy sai kiekon, ja toimitti sen pikaisesti hyökkäysalueelle. Lahtelaiset pelasivat purkutilanteen huonosti, ja Shayne Toporowski pääsi ohjaamaan kiekon maalille. Maalilla Vesa Viitakoski ohjasi nätisti yhdellä kädellä mailasta kiinnipitäen kiekon maaliin. Tilanteessa Pelicansin Santeri Heiskanen piti perisuomalaiseen tapaan miehen, muttei mailaa. Rämö ei maalille mitään voinut. Pelicans-valmentaja Sihvonen ei ollut tyytyväinen erän alkukohmeeseen:

- Meidän peliä tänään symbolisoi Ilveksen kolmas maali, jossa kapteeni Jari Kauppila pelasi todella löysästi laidassa.

Ilveksen kolmannen maalin jälkeen peli ehti vanheta vajaat kolme minuuttia, kunnes Mikko Rämön takana verkot pöllysivät jälleen. Raimo Helmisen ollessa maskimiehenä sai Toporowski kunnian tuikata pelivälineen maalin perukoille. Vaikka kiekko painui helponnäköisesti maaliin, ei tilannetta voi laittaa maskissa olleen Rämön piikkiin.

- Ehkä joku rauhattomuus paljastui toisen erän tapahtumissa. Molemmat takaiskumaalit menivät Koivusen kentälle, kokeneille Kauppilalle ja Koivuselle. En syytä jätkiä, mutta ihmettelen vähän, tuumaili Sihvonen.

Toisessa erässä pelin tempo laski entisestään, eikä kumpikaan joukkue esittänyt kummoistakaan jääkiekkoa. Pelicansin jäähyiltyä Ilves pääsi pelaamaan hetken 5-3 ylivoimaa, mutta tuloksettomasti. Laamanen pääsi kerran koittamaan lujalla vedolla maalia, mutta Rämö torjui tilanteen helpohkosti. Tilanteen jälkeen Mikko Rämö piteli jalkaansa, mutta hetken huilaamisen jälkeen nousi jäästä ylös, ja jatkoi peliä.

Toista erää jatkettiin puolivaloilla pelaamalla. Vaarallisin tilanne nähtiin, kun ottelun ja erän puolivälin jälkeen Pelicansin Ville Hirvonen pääsi ohjaamaan vaarallisesti pakin vetoa maalinkulmalta. Kiekko ohjautui kuitenkin päin Pitkämäkeä, joka sulki kiekon alleen varmasti.

Erän loppupuolella oli Pelicansin vuoro kokeilla ylivoiman toimivuutta Laamasen otettua kaksiminuuttisen. Painostus ja pyöritys jäi kuitenkin heikonlaiseksi - etenkin kun Ilveksen Kaspars Astashenko toi kiekon omasta päädystä yksin koko kentän läpi aina Pelicans-maalinkulmalle asti.

Pakkopullaa

Kolmanteen erään Pelicans vaihtoi maalivahdiksi Carl Grahnin. Mikko Rämön otteet olivat kahdessa ensimmäisessä erässä hyviä, joten vaihdon syynä oli ilmeisesti toisessa erässä tapahtunut tilanne, jossa Rämö piteli jalkaansa hetken aikaa.

Kolmas erä ei Ilveksen yhdestä maalista huolimatta tuonut mitään uutta peliin. Joukkuiden tasoeron näki selvästi, mutta Ilves ei käyttänyt tätä hyväkseen, vaan tyytyi pelailemaan ja luistelemaan Pelicansin tahtiin. Pelicansin jäähyiltyä lisää Ilves pääsi pyörittämään tutun tehotonta ylivoimaansa. Erän puoliväliin asti ei liiemmin maalipaikoilla mässäilty. Paras tekopaikka oli Henri Laurilalla, jonka tulisen one-timerin Grahn torjui hyvin patjoillaan. Erän ainokaisen maalin teki Ville Koistinen 5-3 ylivoimalla. Ylivoima pyörityksen päätteeksi Koistinen sai kiekon viivalle laukoen Ilveksen 5-1 johtoon. Laukaus upposi komeasti takanurkkaan, mutta Koistinen jakoi tunnustusta muillekin:

- Rajamäki teki todella hyvän maskin maalille, mä näin että sinne takakulmaan jäi reikä ja sinnehän se sitten sujahti.

Pari minuuttia Ilveksen maalin jälkeen Pelicans sai aikaan pientä pyöritystä Ilveksen alueella, jonka seurauksena tupsukorvien Marko Luomala passitettiin jäähylle. Pelicansin ylivoima oli kuitenkin hampaatonta, eikä todellisia maalipaikkoja pystytty luomaan. Kolmannen erän luonnetta kuvaa hyvin maalivahtien torjunnat, joita kirjattiin molempiin päihin viisi.

Ottelusta jäi kaikenkaikkiaan kovin väkinäisen pelin maku. Ottelussa ei tuntunut olevan kenelläkään tunnetta mukana, vaikka jaossa oli tärkeät sarjapisteet. Ilves kuitenkin pystyi ottamaan rutiininomaisen voiton sarjajumbosta parantaen näin asemiaan kuuden parhaan joukossa.

- Ilves ansaitsi voittonsa, he olivat parempia. Kismittää, kun me saatiin sellainen alku kun oli suunniteltu, mutta ei sitten pelattu niin, päätti Petteri Sihvonen.