Ilvekselle makea revanssi, Rautiainen pyöritteli Myllyniemeä

Juha Järvenpää pelasi nollapelin.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Kun Ilves ja Pelicans kohtasivat kaksi viikkoa sitten Lahdessa, Ilves hallitsi peliä ottelun alussa, mutta Pelicans korjasi julmasti hedelmät, takoi maalit ja juhli ansaittua 5-1-voittoa.

Keskiviikkoinen kiekkoilta toi Hakametsään samat joukkueet, mutta käänteisen kupletin juonen.

Pelicans näyttää pelillisen identiteettinsä

Lahtelaiset vieraat olivat ennen illan ottelua voittaneet kaksi viimeisintä peliään. Pelicans näytti ottelun alussa Ilvekselle, millä voitot ovat irronneet.

Pelicans karvasi aggressiivisesti, iski Ilveksen menetyksiin ahnaasti ja hyökkäsi monipuolisesti.

Ilves kuitenkin vei tilastoista tärkeimmän, maalintekosarakkeen, täysin omiin nimiinsä ja karkasi nopeasti johtoon - aivan kuin Pelicans kaksi viikkoa sitten kotihallissaan. Pelicansin kärkisentterin Tyler Redenbachin kiekollisen taituruuden puuttuminen näkyi vieraiden pelissä.

Nollakerholaisten tehoilta

Ilves aloitti pommituksensa jo ensimmäisessä erässä. Pelicans vältti kaksi tyhjää maalia samalla kertaa puolustaja Josef Hrabalin ja vasemman maalitolpan avulla, mutta pian maalivahti Jere Myllyniemen parhaat kaveritkaan eivät enää auttaneet.

Vojtech Polak aukaisi Ilveksen maalitilin komealla ohjauksella. Pari minuuttia myöhemmin Tommi Kivistö täräytti viivasta 2-0. Sekä Polakin ohjaus että liigadebytantti Ville Meskasen maski 2-0-maalissa kertoivat Ilveksen loistavista tukitoimista maaliensa eteen.

Ottelun komein osuma nähtiin toisessa erässä. Teemu Rautiainen pääsi nokikkain Myllyniemen kanssa maalin kulmalla. Ilveksen kultakypärä laittoi limpun Myllyniemen ohi vasemmalta, kiersi oikealta ja nosti rystyltä kiekon maaliin. Taidokas osuma oli Rautiaiselle toinen perättäisissä peleissä.

Pelicans ei pysty ohittamaan Järvenpäätä

Pelicansin yritteliäs ja aggressiivinen pelaaminen ei muuntautunut ottelussa maaleiksi. Ilves-vahti Juha Järvenpää torjui yritykset ja pelasi jälleen vakuuttavasti.

Antti Tyrväinen viimeisteli loppuluvut 4-0 tyhjiin 3778-päisen kotiyleisön riemuksi.

Joukkueiden kausi jatkuu vieraspelien merkeissä perjantaina. Ilves matkaa Sportin vieraaksi, Pelicans puolestaan SaiPan.