Puolivaloilla onneen

Ilves oli tänään maalilla parempi. Ottelu on hidastempoinen. Juuri tyypillinen harjoitusottelu, missä ei hienoja tilanteita eikä vauhtia nähdä. Luulaja teki ensimmäisen ja viimeisen maalin ottelussa, mutta Ilves teki siinä välillä yhden enemmän ja se riitti Ilveksen harjoituskauden ensimmäiseen voittoon.

60 prosenttia maaleista

Erän saldo oli kolme maalia. Ilves otti alusta pirteämmän roolin. Näkyvimmässä osassa oli Ilvekseen paluun tehnyt Timo Peltomaa. "Tinken" ensimmäinen paikka oli rystypuolelta, mutta hän ei päässyt yllättämään Luulajan maalivahtia Gusten Törnqvistia.
Muutenkin kolmosketju Peltomaa - Hirvonen - Lajunen oli ensimmäisessä erässä Ilveksen paras. Luulaja sai ensimmät tilaisuutensa vasta erän lähetessä puoltaväliä. Ja kun kerran pääsivät lähentelemään Ilveksen maalissa torjunutta Bruce Racinea, niin päättivät ohittaa maalivahdin samantien.
Tilanne lähti Ilveksen puolustusalueelta Luulajan voitettua aloituksen. Kiekko taaksepäin puolustaja Patrik Bärnhjelmille, jonka tarkka veto meni aivan takakulmaan.

Ilveksen tasoitus tuli viitisen minuuttia myöhemmin. Timo Peltomaa karvasi kiekon pois Luulajan pelaajilta, nousi maalille ja houkutteli maalivahdin tolpalle. Sieltä Peltomaa syötti takakulmalle nousseelle Tomi Källarssonille, joka pisti kiekon tyhjiin.
Ilves teki vielä johtomaalin sekunti ennen erän päätöstä, kun Kimmo Vähä-Ruohola pisti Lubomir Korhonin paluukiekon sisään Bert Robertssonin koskiessa kiekkoon välillä.
Ensimmäiselle erätauolle mentiin Ilveksen johtaessa 2-1.

Toinen erä saamatonta kiekkoa

Ilves hallitsi erän ensimmäistä puolikasta, mutta toisella puolikkaalla pääsi myös Luulaja mukaan ja erä pelailtiin tasavertaisesti maalittomaksi. Ilves puolusti ensimmäistä erää ahkerammin ja sen takia myös hyökkäys kärsi. Ilveshän ei ole vielä harjoitellut juuri lainkaan viisikkopeliä, joten peli oli aika sekavaa.

Sarjassamme omituinen maali

Kolmannessa erässä saatiin jälleen maalihanat auki. Tomi Källarsson ampui tiukan vedon siniviivalta ylivoimakuvion päätteeksi. Kimmo Vähä-Ruohola sai mailansa tai itsensä viuhuvan vedon väliin ja kiekko muutti suuntaa senverran, että Törnqvist ei saanut kiekkoa kiinni.

Ilves pääsi pariinkin otteeseen pelaamaan 5-3 ylivoimaa, mutta ylivoiman toiminen ei ollut vielä siinä kuosissaan, missä sen pitää kaudella ehdottomasti olla. Myös Luulaja pääsi 5-3 yv:lle, mutta oli yhtä tehoton Ilveksen kanssa. Raimo Helminen ja Vesa Viitakoski pääsivät jopa 3-5 alivoimalla 2-1 ylivoimahyökkäykseen. Pitkä vaihto oli vienyt parhaat mehut, eikä tilannetta kyetty ratkaisemaan ihan loppuun asti.

Lopussa Luulaja yritti maalin tekoa ilman maalivahtia. Peli pyöri liikaa vain kulmissa, eikä sieltä päästy ratkaisupaikkoihin.
Kuusi sekuntia ennen pelin päättymistä kiekko löysi Ilveksen maalin perukoille Anders Burströmin laukomana. Katsomoon näytti kaikista siltä, että kiekko meni maaliin rikkinäisestä sivuverkosta. Racine ja puolustajat protestoivat heti pelin mentyä poikki. Verkosta löytyi jotain vikaa, mutta maalia ei tuomari hylännyt. Luulaja pääsi maalin päähän, mutta aika ei riittänyt tasoitukseen asti.

Yksittäisistä pelaajista voi nostaa jalustalle ehdottomasti ykkösenä Timo Peltomaan. Vanha Kanadan kaataja oli esimerkkinä jokaiselle Ilveksen pelaajalle täydet 60 minuuttia. Asennetta riitti taisteluun joka kiekosta. Jos Tinke pelaa noin koko kauden, on hänestä paljon iloa Ilvekselle.
Muita hyvin pelanneita tänään olivat Tomi Källarsson, Mikko Kuparinen, Bruce Racine ja Eero Lajunen. Muut pelasivat normaalia peruspeliä. Mutta potentiaalia kyllä löytyy Korhonista sekä Valasta. Nemirovskysta puhumattakaan. Liigan lähdettyä alkuun on peli eri kuosissa varmasti ja taidot alkavat näkyä selvemmin.

Ilves kohtaa torstaina Tampere-cupissa venäläisen Neftihimikin ja Luulaja HV-71:sen.