Lauantai-illan huumaa

Lukko rankaisi oikeaan aikaan Ilveksen hyytyessä ja vei voiton ansaitusti mukanaan Raumalle. Numerot mairittelevat Lukkoa hieman. Ilves oli pelissä hyvin mukana, mutta Lukko pääsi muutaman kerran helposti tekemään maalin.

Ottelu alkoi Ilveksen pienoisella hallinnalla. Peliä käytiin Lukon kenttäpäädyssä enemmän ja varsinkin Ilveksen ykkösketju sai välillä pyöritettyä peliä tehokkaasti. Petri Vehanen Lukon maalilla torjui muutaman kerran mallikkaasti estäen maalinteon. Lukon ensimmäinen hyvä paikka tuli kuuden minuutin pelaamisen jälkeen kun Marian Cisar pääsi läpi, mutta Bruce Racine veti pitemmän korren ja esti heittäytymällä maalin synnyn. Ilves sai jäähyn väärästä vaihdosta ja Lukko ei meinannut saada edes ylivoimapyöritystä aikaiseksi. Viimein se onnistui ja Marian Cisar ampui b-pisteeltä todella tarkan vedon ranteella aivan oikeaan yläkulmaan.

Ilveksen taitava nuori keskushyökkääjä Jesse Niinimäki oli tänään pelipäällä. Jaakko Harikkalaa vietiin muutamaan otteeseen kuin litran mittaa. Niinimäki harhautti Harikkalan, pääsi nousemaan kohti Lukon maalia, mutta veto kilpistyi päin Vehasta.
Ilves pääsi ylivoimalle, mutta maalia joukkue ei saanut aikaiseksi. Ville Snellman pääsi ampumaan kahdesti ja Vesa Viitakoski kerran. Toni Porkka otti jäähyn kampituksesta. Timo Peltomaa lensi todella näyttävästi kumoon, siinä oli hieman Hollywoodia mukana. Mutta Peltomaa olisi kaatunut joka tapauksessa jäähän tasapainon petettyä. Ilves pyöritti ylivoimaa ja Martti Järventie ampui hyvän maskin takaa tasoituksen.

Seuraavaksi oli taas Ilveksen vuoro ottaa jäähy. Jukka-Pekka Laamasen jäähyn aikana Lukko teki johtomaalin. David Printz ei pitänyt Jason Ulmerin mailaa maalinedustalla, vaan Ulmer suti Bruce Racinesta kimmonneen kiekon sisään maaliin. Antti Bruunilla on tuhannen taalan paikka tasoittaa peli vielä ensimmäisessä erässä. Ilveksen ykkösketjun myllytyksen aikana Vesa Viitakoski pelasi Bruunin yksin Petri Vehasta vastaan. Bruun harhautti jo Vehasen jäihin, mutta veto ei noussut tarpeeksi ja kiekko jäi Vehasen haltuun. Ensimmäinen erä oli Ilveksen hallintaa, mutta tehottomuus maalipaikoissa ei tuonut tulosta.

Lukko rankaisee, mitä tapahtui maalivahdille?

Ottelun käännekohta oli ehkä 11 sekunnin pelaamisen jälkeen. Petri Vehanen torjui Viitakosken upean laukauksen, vaikka maali puoliksi auki. Ilveksen valmentaja Jukka-Pekka Annala oli tilanteesta seuraavaa mieltä:
- Meillä oli aivan upee tilanne, odoteltiin että tasoitetaan ja lähdetään sitten karkuteille. Se olikin muuta sitten.

Reilun minuutin päästä kiekko oli Ilveksen maalissa. Mika Viinasen huikeasta avauksesta Janne Siivonen pääsi läpi, harhautti Racinen ja pisti kiekon sisään etukulmasta.
Muutaman minuutin päästä Lukko teki jo neljännen maalin. Joukkue pääsi 3-2-hyökkäykseen, jonka päätti Samu Isosalo Teemu Normion sekä Mikko Purontakasen syötöistä. Isosalon oli helppo pistää kiekko lähes tyhjään maaliin. Ilveksen luistin ei kulkenut toisen erän alussa, Lukko sen sijaan iski paikoistaan tarvittavat maalit.
J-P Annala näki erän alun seuraavasti:
- Me lähdettiin pelaamaan sitä kiekollista maalintekopeliä sillä hetkellä ja ei oikein maltti riittänyt siihen, että oltais vaan nöyrästi puolustettu. Tokihan he terävästi iskivät, kun pari paikkaa annettiin.

Erän puolessavälissä sitten iski Ilves. Ville Snellman vei Harikkalan kahville ja ajoi maalille. Kiekko jäi elämään johonkin Vehasen suojiin. Perään tuli kaksi Lukon pelaajaa sekä Jesse Niinimäki. Pian kiekko oli maalissa. Ottelun tuomari Markku Kruus kävi kysymässä maalivideotuomarilta tilannetta ja maali oli syntynyt. Ilves kavensi pienellä onnenkantamoisellakin.

12 minuutin jälkeen tuli tilanne, josta riittää puhuttavaa. Kiekko oli Ilveksen maalin takana ja maaliin vaihdettu Tommi Satosaari tuli maalin takaa pois. Janne Siivonen meni karvaamaan ja luisteli suoraan päin Satosaarta. Satosaari oli lähes paikallaan ja lensi suoraan taaksepäin Siivosen törmäyksestä. Tästä Siivonen sai kahden minuutin jäähyn. NHL:ssä Siivonen olisi saanut joukkueen tappelijan kimppuunsa välittömästi.
Joukkueiden valmentajat olivat tästä tilanteesta eri linjoilla.

Lukon Ismo Lehkonen:
- Siinä (tilanteessa) oli sattumien summa.
Vai oliko Satosaarelta tietoinen skriini ja filmi sen päälle? Erittäin nerokasta, jos näin on ollut. Me johdettiin peliä ja missään nimessä Siivonen ei tehnyt sitä tahallaan.

Ilveksen Jukka-Pekka Annala:
- Tuomari teki ratkaisun ja me ollaan siinä tilanteessa seurana ja organisaationa että me tyydytään tuomareitten ratkaisuihin. Kerrottaessa Lehkosen kommentti, vastasi Annala:
- Ei se (Satosaari) heittäytynyt eteen, ei Satosaari sen tyylinen ole. Kyllä se taklaus oli.

Loppuerän Ilves pyöritti peliä todella paljon Lukon kenttäalueella. Mutta kun kiekko ei pompi sisään, niin ei maalejakaan synny. Kiekko kulki välillä todella kauniisti klap-klap-tyyliin, mutta sitä tärkeintä ei saatu aikaiseksi. Välillä Lukolla kävi tuuriakin, ettei kiekko mennyt sisään.
Lukko puolusti ahkerasti ja vältti riskipaikkojen luomisen.

Pari maalia lisää

Quinn Hancock pääsi yksin kokeilemaan Satosaaren refleksejä, mutta kiekko meni sivuverkkoon.
Ilveksen Kimmo Vähä-Ruohola veti rystyltä yli. Ilves jatkoi lähes samalla linjalla kuin toisen erän lopussa. Nyt liike oli jonkinverran hyytynyt, ja Lukko ei todellisissa vaikeuksissa ollut. Välillä kun Lukonkin luistin ei kulkenut hetkellisesti, sai Ilves vaarallisia mylläköitä Vehasen maalin eteen. Lukko puolusti ja hyökkäsi vastahyökkäykseen terävästi paikan saadessaan.

Jason Ulmer näytti pelimiehen tyyliä, miten tehdään maali. Hän pääsi puolittain läpi, ja vaikka Ilveksen puolustaja riippui hihassa, Ulmer pisti yhdellä kädellä kiekon aivan maalin yläkulmaan.
Toni Koivisto pisti vielä maskin takaa viimeisellä minuutilla kiekon takakulmaan.
Ottelu oli ohi, ja Lukko ansaittu voittaja. Raumalaiset pystyivät tekemään paikoistaan maalin sekä puolustamaan tunnollisesti Ilveksen pyörittäessä.

Raumlaissi jaarituksi ja vähä tamperelaisiaki

Lukon valmentaja Ismo Lehkonen oli analysointipäällä jääkiekosta yleensäkin:
- Täs on nyt, mää en tiedä kuinka te olette katsomossa, mut mää olen tossa jään reunalla, mulla on sellainen kutina, että nää kaks viimestä peliä tän kirjoittelun puolesta mitä on ja tän median siis tv:n ja kaikki nää lasketaan mukaan, siellä romutetaan sellasia asioita, meidän joukkueen jätkillä on tietty aristelu päällä. Tässä ollaan tappamassa meidän lajista kaikki intensiivisyys pois. Tää rupee menemään enemmän ja enemmän hidastetuksi filmiksi ja teatraaliseksi toiminnaksi. Se, kumpi pystyy enemmän feikkaan ja näytteleen, se klaaraa pelin. Mää en missään nimessä halua olla sellaisessa tapahtumassa mukana, jos tää menee tälläseks jatkossa. Mun mielestä meillä olis kaikkien, valmentajien ja päättäjien kanssa, ja tuomarien kanssa nopee pikapalaverin paikka.

Kysyttäessä Lehkoselta kommenttia, kun Lukolla on kolme peliä kolmessa päivässä:
- Hienoa! Ei poikien tarvi harjoitella ja kärsiä mua harjoituksissa, koska mää olen niin vittumainen jätkä tuolla reeneissä. Pääsee paljon helpommalla näissä peleissä.
Ei pitäis meidän jalkoja haitata. Eilinen oli tahmea peli vaikka voitettiin. 4-1 tilanteessa oli sauma kääntää 5-1 ja mennä omia teitä. Mutta ruvettiin fuskaamaan ja ansaistusti Ilves teki tästä pelin.

- Kaksi pistettä, olen äärettömän tyytyväinen, koska Ilveshän on pelannut viime aikoina hyvin. Nehän loi erittäin hyvin ja rennosti paikkoja. Mun mielestä Ilveksellä oli enemmän paikkoja kuin siinä pelissä, jonka ne voitti 6-3.

Ilveksen valmentaja Jukka-Pekka Annala, joka tuurasi päävalmentaja Teijo Räsästä, analysoi ottelua seuraavasti:
- Kyllä se luistelu loppui vähäksi aikaa ja saatiin toisessa erässä puolessavälissä se takaisin. Viimeseen erään sitä ei riittänyt.

Kyllä siellä on hyvää ja vapautunutta meininkiä mut se on vaan nolo juttu tällä hetkellä, että hallitaan, luodaan paikkoja ja siten 6-2 nenään.
Numerot ei olleet sitä mitä ne olis pitänyt olla. Tää on turhauttava hetki, tässä tarvii vaan tehdä jätkien hirveä määrä töitä että me näitä pelejä voitetaan.

Meidän tarvii edelleen luoda näin paljon paikkoja, mutta puolustaa puolustaa paremmin. Se on se juttu.