Lumme on palannut

Suomen kiertueella oleva Linköping otti kahden tappion jälkeen vaihteeksi voiton kukistamalla värikkäässä ottelussa Ilveksen lukemin 1-2. Tolpat kilisivät, hanskat putoilivat ja laidat sananmukaisesti kaatuivat, mutta kentän kunkku oli Ilveksen numero neljä, Jyrki Lumme.

Lumme aloitti näytöksensä jo heti ottelun alussa tehden isäntien ainokaisen osuman maalin edestä. Kuin varkain veteraani liukui Linköpingin puolustajien eteen juuri oikeaikaisesti, kun Marko Luomalan metrin mittainen syöttö maaliviivan takaa napsahti lapaan ja kiekko vilahti etunurkasta ohi maalissa olleen Fredrik Norrenan.

Linköpingin tasoitus tuli erän loppuminuuteilla. Puolustajan löysän ja ohi maalista suuntautuneen vedon hörppäsi omiin Tuukka Rask, joka muuten pelasi kelpo pelin.

Suuria tunteita

Ottelun ensimmäinen erä oli vielä kotoisesta SM-liigasta tuttua peruspeliä, mutta kaksi jälkimmäistä tarjosivat yleisölle nähtävää koko rahalla, vaikka maaleja nähtiin vain yksi.

Sekin tuli toisen erän ensimmäisellä puoliskolla. Tommi Huhtala istui kaksiminuuttista ja ruotsalaisten ylivoima toimi. Kiekko toimitettin maalille ja kun Tuukka Rask torjunnan jälkeen hukkasi kiekon ja Ilves-pelaajia en näkynyt mailla eikä halmeilla Magnus Johanssonilla oli helppo työ pistää kiekko verkkoon.

Ottelun toinen puolisko ehti vanhentua vain vajaan minuutin, kun nähtiin illan komein ja samalla tuhoisin taklaus. Kentän pienin mies, Ilveksen nuori puolustaja Jussi Väinölä taklasi omassa Jussi Tarvaisen laitaan sillä seurauksellä että Tarvainen meni sananmukaisesti läpi kaukalosta kellahtaen kaukalon laitalevyn kanssa Nokian hallin betonilattialle. Tarvainen poistui kaukalosta, eikä enää palannut.

Toisen erän loppu ja Jonas Rönnbergin ja Fredrik Emvallin pieni nokkapokka antoivat odottaa kolmanteen erään paljon. Linköpingin hurjan painostuksen ja Ilveksen Marko Luomalan tolppalaukauksen lisäksi kansaa yrittivät viihdyttää Juha Alen ja Christoffer Norgren. Pienen keskialuekahinan jälkeen Alen esitti Norgrenille tanssiinkutsun, mutta ennenkuin miehet olivat saaneet kypärät pois päästä ja hanskat jäähän, olivat linjamiehet pilaamassa koko tappelun. Yhtään iskua ei vaihdettu ja molemmille kymmenen minuutin käytösrangaistukset ja Norgrenille edellisen tilanteen seurauksena lisäksi kaksiminuuttinen.

Lopussa Ilves yritti vimmatusti takaa-ajoa, jopa puolitoista minuuttia ilman maalivahtia, mutta tasoitusosuma jäi tulematta ja Linköping sai hyvän päätöksen Suomen vierailulleen HPK:lle ja TPS:lle kärsittyjen murskatappioiden jälkeen.

Herra ja hidalgo

Kentän paras pelaaja oli ajoittain kahdessa parissa luutinut Jyrki Lumme, joka pelasi parhaan pelinsä tänä syksynä. Eleetöntä varmuutta omassa päässä ja hyökkäyspäässä niitä lummemaisia nousuja. Konkarin lisämaalit esti vain nuoret kanssapelurit, jotka eivät aina aivan tajunneet neljännen hyökkääjän hiipivän maalille.

Toinen mainitsemisen arvoinen puolustaja oli Mikko Kuukka, joka esittää illasta toiseen perusvarmaa ja kypsää pleiä. Tuukka Rask maalilla oli kahdesta takaiskusta huolimatta hyvä ja otti pari tärkeää koppia. Jussi Pesonen on piristymässä kauden lähetessä. Toni Koiviston ruuti sensijaan on edelleen märkää ja alkuviikosta sopimuksen saanut Jonas Andersson pelasi huonoimman pelinsä Ilves-paidassa.