Kotikentässä on sitä jotain

LIIGA / Raportti
Kotijoukkue katkaisi tappioputkensa juhlittuaan maalia neljästi.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Ilveksen ja KalPan kauden aiemmissa kohtaamisissa kotijoukkue on aina lähtenyt kaukalosta voittajana. Niin kävi myös tällä kertaa, vaikka tamperelaiset ehtivät kolmannessa erässä hukata kahden maalin johtonsa.

Ilves siirtyi heti kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla jo 3-1-johtoon, kun Eemeli Suomi iski kauden neljännen maalinsa Markku Flinckin esityöstä. Ottelu ei kuitenkaan ratkennut tähän, vaan vierasjoukkueen vastaus nähtiin lähes välittömästi. Vain puoli minuuttia myöhemmin Sebastian Lauritzen kavensi läpiajosta pelin lukemiin 3-2.

Lopulta kuopiolaiset saivat tasoitettua ottelun vain 2,5 minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, jolloin Santeri Lukka toimitti kiekon vaarattoman oloisesti kohti maalia. Kultakypärä Mikael Ruohomaa oli tilanteessa valppaana ja ohjasi KalPa-puolustajan heiton maalin perukoille.

Ratkaisu syntyi lopulta jatkoajalla, kun muutoin loistavan ottelun pelannut Eero Kilpeläinen syötti epäonnekseen kiekon suoraan Joonas Riekkisen lapaan. Riekkisellä oli tämän jälkeen edessään tyhjä maali, eikä KalPan kasvatti erehtynyt maalipaikassaan.

Kilpipaidat vaikeuksissa omassa päässä

Ilves teki illan mittelössä peräti kaksi maalia vierasjoukkueen hävittyä oman pään aloituksen. Sekä Eero Savilahden ylänurkkaan mennyttä rannelaukausta että Eemeli Suomen ohjausta edelsi Ilveksen aloitusvoitot ja kuopiolaisten huolimaton puolustuspelaaminen.

Pelkät oman pään aloitustappiot eivät olleet kuitenkaan koko kuva, sillä KalPan puolustuspeli illan kohtaamisessa oli muutenkin pääosin heikkoa. Vierasjoukkueen iltapuhdetta kuvittivat karmaisevat määrät kiekonmenetyksiä, harhasyöttöjä ja tappioita kaksinkamppailuissa.

Peliä kuvasi hyvin Ilveksen toinen maali, jossa Miikka Pitkäsen hyökkäysalueen siniviivalla tapahtuneen kiekonmenetyksen jälkeen kotijoukkue pääsi hyökkäämään kolmella yhtä vastaan. Hyökkäyksessä Tapio Laaksolla oli helppo työ syöttää peliväline Markus Jokiselle, joka puolestaan iski kiekon maaliin.

Kilpeläinen piti kuitenkin kuopiolaisia pelissä mukana. Maalivahti ehti torjumaan ottelussa muun muassa useamman ohjauksen maalin edestä. Lisäksi Kilpeläinen kykeni torjumaan niin Aleksi Mustosen läpiajon kuin Joonas Vihkon rangaistuslaukauksenkin.

Kahden maalin Lauritzen

KalPallakin oli omat maalipaikkansa. Esimerkiksi Jesse Mankisella oli toisessa erässä useampi hyvä maalintekopaikka, joista hyökkääjä ei kuitenkaan onnistunut. Lisäksi kahden miehen ylivoimalla Janne Keränen pääsi yrittämään maalintekoa takatolpalta, mutta Ilveksen maalia vartioinut Henri Kiviaho venyi loistavaan torjuntaan.

KalPan tärkeimmäksi kenttäpelaajaksi nousi lopulta Lauritzen, joka nosti vierasjoukkueen peliin mukaan toisen erän lopulla iskettyään kiekon ylänurkkaan tarkalla rannelaukauksella. Ruotsalainen onnistui toistamiseen kolmannessa erässä, kun hyökkääjä sai Patrick Davisin roikkukiekon kiinni päästen läpiajoon, ja iskettyään kiekon tämän jälkeen ohi Kiviahon.

Lauritzenin kaksi maalia ja Ruohomaan ohjaus eivät kuitenkaan riittäneet tällä kertaa kuin pisteeseen. Tämän illan jälkeen kuopiolaisilla on kasassa 84 pistettä, joilla joukkue on vain kolme pistettä edellä ottelun vähemmän pelannutta ja sarjassa yhdeksäntenä majailevaa Pelicansia, joten KalPa varmasti hamuaa täyttä pistepottia lauantaina kotikentällään KooKoota vastaan.

Sen sijaan Ilves on jo käytännössä menettänyt pudotuspelipaikkansa ja saa perjantaina pelata kotikentällään paineettomasti Pelicansia vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo