Ilves jatkoi värikkäässä illassa kotivoittojen tiellä

Antti Tyrväinen kumartaa yleisölle varmistettuaan voiton joukkueelleen.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Hakametsän perjantai-illassa rikottiin taikoja, kun Ilves ja KalPa mittelivät paremmuudestaan. Jatkoajalla kotijoukkueen hyväksi numeroin 3-2 ratkennut ottelu katkaisi vierailijoiden maalittoman putken sekä Ilveksen puhtaan kotitaian.

Vajaan viikon huilin jälkeen kaukaloon loikanneet Ilves ja KalPa lähtivät perjantai-illan otteluun täysin vastakkaisista asetelmista. Toistaiseksi pistemenetyksittä kotonaan pelannut kotijoukkue on Liigan kärkikahinoissa. Vierailijoiden tuskana on puolestaan yli 200 minuuttia kestänyt maaliton putki, mikä on ajanut kilpirinnat sarjataulukon häntäpäähän.

Ottelun pelilliset asiat eivät välttämättä jää historiankirjoihin, mutta puhuttavaa jäi silti runsaasti. Sebastian Lauritzenin ikävä loukkaantuminen sekä Dane Byersin ulosajo jättivät karvaan jälkimaun ottelulle. Vastavuoroisesti Antti Tyrväisen lopussa laukoma 2-2-tasoitus sekä rangaistuslaukauksesta syntynyt jatkoaikamaali takasivat Ilveksen voittoputken jatkumisen.

Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkolalla riitti syitä kehua ottelua tapahtumana.

– Sanotaan, että oli aika poikkeava peli siitä, mitä on tällä kaudella ollut, mutta värikäs silti.

Sankarista konnaksi

Kotijoukkue sai otteluun erinomaisen alun, kun Byers avasi maalitilinsä ottelun neljännellä minuutilla. Kanadalaishyökkääjä sai mailansa Saku Salmelan viivalaukauksen väliin, eikä KalPan maalivahti Eero Kilpeläiselle jäänyt mahdollisuuksia.

Tasaisen ensimmäisen erän puhuttavin hetki nähtiin ennen erän puoliväliä, kun Markus Jokisen taklaama Lauritzen jäi kierimään tuskissaan jäänpintaan. KalPa-hyökkääjän polvi taittui tilanteessa pahannäköisesti, eikä koppiin talutettu ruotsalaishyökkääjä pystynyt jatkamaan ottelua.

Toinen erä tarjosi 4400-päiselle Hakametsälle enemmän puhuttavaa kuin pelillistä viihdettä. Ilveksen jäähyily konkretisoitui erän loppuun, jolloin maalintekijänä kunnostautunut Byers sai suihkukomennuksen lyötyään Jussi Timosta hiillyttyään taklauksesta.

Byersin jäähyä jäi jäljelle vain kolme sekuntia, kun Janne Keränen tasoitti ottelun. Kuopiolaisten maaliton jakso päättyi pienen onnen kera, sillä kiekko pomppasi Ilves-puolustajan jalasta sisään. Ylivoimamaali ei jäänyt KalPan ainoaksi, kun Jaakko Rissanen vei vierailijat johtoon vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Maalin eteen päässyt Rissanen laukoi kiekon maaliin sellaisella tarkkuudella, ettei maalivahti Hannu Toivonen voinut kuin ihmetellä tapahtunutta.

Tyrväinen ottaa ohjakset

Kotiyleisön riemuksi tupsukorvien takaa-ajo tuotti tuloksen vain muutamaa minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä, kun Tyrväinen nosti kiekon ylivoimalla ohi Kilpeläisen. Kun lisämaaleja ei enää nähty, Hakametsässä jatkettiin iltapuhdetta jatkoajan puitteissa.

– Loppu oli meiltä hyvää. Pyrittiin paineistamaan ja pääsemään peliin kiinni, mutta kiekko ei pomppinut meille. Saatiin sitten ylivoima ja Tyrväinen pani kiekon pussiin, muisteli Tuokkola loppuratkaisua.

KalPan painostus jatkoajalla loi liudan erinomaisia paikkoja Ilveksen päätyyn, mutta erinomaisen ottelun pelannut Toivonen piti tupsukorvia pystyssä. Kilpirinnat pääsivät jopa kahdella pelaajalla kokeilemaan maalintekoa, mutta Ilves-vahdin haamupelastus esti vieraiden lisäpisteen. Lopulta kotijoukkue oli pääsemässä nopealla vastahyökkäyksellä läpiajoon, minkä kuopiolaiset purkivat tahallisella väärällä vaihdolla. Tuomarit vihelsivät tilanteesta rangaistuslaukauksen, jolla Tyrväinen ratkaisi kotijoukkueelle lisäpisteen.

Ilves-luotsi oli syystäkin iloinen lopputuloksesta. Vaikka kotijoukkue ei ollutkaan perjantai-illassa parhaimmillaan, iso osa kunniasta lohkesi kuopiolaisten mukaan.

– Hieno voitto! Tämä on pitkä matka, ja matkalle mahtuu monenlaisia pelejä. Ei varmastikaan oltu parhaimmillamme. Mun mielestä vastustaja oli tänään aika hemmetin hyvä, aktiivinen ja intensiivinen.

Molemmat joukkueet jatkavat ottelusuman purkamista jo huomenna lauantaina. Ilves jatkaa kotiluolassaan, kun HIFK saapuu mittauttamaan tupsukorvien kotitaian kestävyyden. KalPa puolestaan isännöi kotonaan Lahden Pelicansia.