Louhivaara kaatoi Ilveksen "ite vaan"

LIIGA / Raportti
Juha Järvenpää sai katsella lähietäisyydeltä Ossi Louhivaaran tehoiltaa.
Kuva © Jarno Hietanen
JYP ja Ilves, jotka kaatuivat viikonlopun tuplapeleissä kahteen otteeseen, kohtasivat tiistaina Hakametsässä. Vieraat hallitsivat avauserää ja kotijoukkue heräsi toisessa erässä. JYPin Ossi Louhivaara ratkaisi ottelun päätöserän kolmella maalillaan.

Liigauransa ensimmäisen hattutempun iskenyt Ossi Louhivaara oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

- Hyvä vierasvoitto. Emme ole pelanneet erityisen hyvin viime aikoina, joten tämä antaa varmasti meille lisää puhtia.

Ilves ei ollut ennen tätä iltaa jäänyt vielä kertaakaan pisteittä kotonaan.

- Tiesimme, että Ilves on pelannut täällä hyvin. Katsoimme aamulla videopätkiä, ja totesimme pelin olevan todella energistä. He tulevat kovalla paineellla ja kaikki viisi miestä liikkuvat. Tiedettiin, että he pelaavat hyvin täällä, kertoi Louhivaara.

Vieraat paremmin hereillä avauserässä

Jyväskyläläiset tulivat otteluun vauhdilla. Ilveksen maalivahti Juha Järvenpää otti avauserässä tukun hyviä torjuntoja, mutta päästi kaksi helpohkoa ylivoimaosumaa taakseen. Näistä ensimmäisen iski Markus Nenonen ja toisen Miika Lahti. Ilveskin yllätti JYP-vahti Tuomas Tarkin kertaalleen, kun Mikko Kukkonen teki maalin Kai Kantolan hienosta syötöstä.

- Ensimmäinen erä oli varmasti yksi kauden parhaista hetkistämme. Pelasimme kuitenkin vieraskaukalossa, ja saimme silti tuollaisen erän aikaiseksi. Vaikka Ilves tekikin yhden maalin, se oli täysin meidän erä, kuvaili Ossi Louhivaara.

Toisessa erässä myös kotijoukkue pääsi mukaan peliin. Tommi Välimaa toi Ilveksen tasoihin iskemällä Tarkin pudottaman kiekon maaliin. Hakametsä heräsi tästä, ja toisen erän lopussa Ilves pyöritti peliä pitkään JYP-päädyssä. Louhivaara piti toista erää ottelun tasaisimpana.

- Toisessa erässä meillä oli vähän huono rytmi, ja Ilveskin sai hallintaa. He nostivat tietenkin tasoaan huonon ensimmäisen eränsä jälkeen, ja me emme olleet ihan parhaimmillamme. Saimme kuitenkin hienosti kolmannessa erässä taas meiningin päälle.

Yhden miehen näytös

Tamperelaisyleisö hiljeni kolmannen erän alussa, kun Louhivaara iski ottelun voittomaaliksi jääneen illan avausosumansa.

- Ensimmäisessä maalissani pyörähdin kulmassa, kun jompikumpi ketjukaverini huusi "ite vaan". Katsoin maalivahdin jättäneen pienen aukon, nousin maalille, ja sain huitaistua kiekon vielä ilmasta sisään. Se oli todellinen tahtomaali, josta tuli hyvä fiilis.

- Toisessa maalissa taas pääsin haastamaan ylivoimalla ja lähdin harhauttamaaan, kun katsoin että puolustaja oli vähän sivuttaisliikkeessä. Hyvin onnistui sellainenkin kikka, jota ei tule tehtyä kovin usein, naurahti Louhivaara, joka täydensi hattutemppunsa iskemällä päätöslukemat tyhjään maaliin.

Myös Ilveksellä oli päätöserässä tilaisuutensa. Joukkue pääsi yrittämää kavennusta ylivoimalla kolme kertaa, mutta tamperelaiset eivät onnistuneet ohittamaan vieraiden alivoimaa ja Tarkkia, vaikka Tuomas Tuokkola marssitti jäälle myös vähemmälle ylivoimavastuulle jääneitä ketjukoostumuksia.

- Loppuun tuli liikaa jäähyjä, mutta nekin taistelimme hyvin, summasi Louhivaara.

Molemmat joukkueet jatkavat pelejään perjantaina. JYP kohtaa vieraissa HPK:n ja Ilves matkustaa Lahteen Pelicansin vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle