JYP haki Tampereelta kolme pistettä - Ilveksen loukkaantumistilanne synkkeni entisestään

LIIGA / Raportti
Jani Tuppurainen tuulettaa Mikko Kaltevan ylivoimalla iskemää 0-1-johto-osumaa.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Ilves ja JYP kohtasivat Hakametsän lauantai-illassa. Joukkueiden lähtökohdat otteluun olivat hyvin erilaiset. Ilves oli kerännyt edellisestä 10 ottelustaan vain yhden voiton, kun taas vierailijajoukkue JYPin saldo samassa määrässä otteluista oli kahdeksan voittoa.

Ottelu oli lopulta ennakko-odotuksia tasaisempi. Ilves pystyi kovalla paineella ja luistelulla pitämään jyväskyläläisvieraat pois vaarallisimmilta maalipaikoilta.

JYP onnistui kuitenkin kairaamaan Hakametsän jäältä kolme vieraspistettä kovemman rutiinin ansiosta. Voittomaalin iski tšekkihyökkääjä Petr Hubacek toisen erän loppupuolella.

JYPin päävalmentaja Marko Virtanen ei osannut kertoa sen kummempaa taikareseptiä joukkueen voittokululle, vaan selitys on yksinkertainen.

- Kyllähän tämä ruokkii meitä aina lisää, kun tulee onnistumisia. Se antaa aina uskoa, ja vaikeinakin päivinä pystyy sitten voittamaan pelejä.

Virtanen antoi kuitenkin tunnustusta myös illan isäntäjoukkueelle.

- Kyllä ne tekevät kovan työmäärän, sekä tässä pelissä että kun olemme katsoneet videoita. Meillä oli tosi vaikea iltapäivä. Mutta kolme pistettä vieraissa, se oli tämän päivän se tärkein juttu.

Ilves pystyi pitämään ensimmäisessä erässä JYPin tasakentällisin erittäin hyvin pois omalta puolustusalueeltaan. Siihenkin löytyi JYP-luotsilta yksinkertainen selitys.

- Ilves antaa niin sanotusti ylipaineen siinä alussa, ja kun se onnistuu, niin sieltä on vaikea tulla läpi. Toisaalta se on nimenomaan ylipaine, eli kun siitä alta pääsee, niin seurauksena on helposti ylivoimahyökkäys.

Toisessa päässä pukukoppikäytävää sävel oli pykälän mollivoittoisempi. Päävalmentaja Tuomas Tuokkola löysi kuitenkin tuttuun tapaansa myös positiiviset asiat ottelusta.

- Ei mitään uutta. Jos nopeasti summaan, niin eilen olimme vaisuja maalin edessä molemmissa päissä maalin edessä. Tänään olimme jyvällä pelissä niin, että siinä on aihio voittaa näitä pelejä.

- Monettakohan kertaa tämänkin sanon, mutta kahta asiaa lukuun ottamatta olen helvetin tyytyväinen siihen nosteeseen, minkä saamme aikaan pelirytmin kanssa ja maalinedustojen pelaamisen kanssa. Kaksi asiaa mitkä eivät tyydytä ovat puolestaan maalinteko ja ylivoimapeli.

Ilveksen synkkä loukkaantumistilasto tältä kaudelta puolestaan synkkenee entisestään. Laitahyökkääjä Teemu Rautiainen törmäsi harmittoman näköisessä kulmatilanteessa JYP-pelaajaan ja ontui vaikeannäköisesti suoraan pukukoppiin.

- Lääkärin ensi arvio oli pirun huono. Pahalta näyttää. Maanantaina ollaan viisampia, mutta juuri tätä uutista ei olisi tähän viikonloppuun nyt kaivattu, Tuokkola harmitteli.

Myös toinen laitahyökkääjä Markus Jokinen putosi Ilveksen riveistä toisella erätauolla, mutta hänen kohdallaan kyse ei Tuokkolan mukaan ole loukkaantumisesta.

- Jokinen oksensi erätauolla, sen ehkä uskaltaa näin julkisestikin sanoa. Todennäköisesti ihan normaali oksennustauti.

Erikoistilannepeli ratkaisuasemassa

JYP otti ottelussa peräti seitsemän kaksiminuuttista, mutta Ilves onnistui hyödyntämään ylivoimamahdollisuutensa vain kerran. Kolmannen erän alussa joukkue pääsi pelaamaan vajaan minuutin jopa viidellä kolmea vastaan, mutta tupsukorvat eivät saaneet kolmen minuutin ylivoimaputkensa aikana laukaustakaan kohti Veini Vehviläisen vartioimaa maalia.

- Se pelinopeus ja aktiivisuus, mitä me ylivoimatreeneissä pystymme painamaan, ei vaan tule jäälle. Kyllä tässä puhutaan nyt yksilörohkeudesta ja päättäväisyydestä tehdä paineen alla se ratkaisu, ja sitä ei ole nyt löytynyt. Tämä on vähän kuin suomalaista mäkihyppyä, että se mitä tehdään treeneissä ei vaan siirry sitten peleihin, Tuokkola analysoi.

Ottelun erikoisin hetki nähtiin kolmannen erän alkupuolella. JYP-puolustaja Mikko Luoma huusi päätuomari Ville Vuohtoniemelle pelin ollessa käynnissä vaihtoaitiosta jotain, jonka Vuohtoniemi totesi käytöskympin arvoiseksi.

Omituiseksi tilanteen teki se, että Vuohtoniemi nosti kätensä pystyyn, mutta antoi pelin jatkua siirrettynä rangaistuksena. Otteluvalvoja Mikko Subanin mukaan kyseessä oli tuomarivirhe.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo