Jokerit voittomaalien verran Ilvestä parempi

LIIGA / Raportti
Miika Wiikman oli täystyöllistetty illan kamppailussa.
Kuva © Anette Naroma - http://anskun.net
Ilves ja Jokerit kävivät torstaina tasaisen ja vauhdikkaan keskinäisen kampailun, jossa kotijoukkue nousi kahdesti tasoihin. Helsinkiläiset korjasivat lopulta voittomaalikilpailun onnistumisillaan voiton mukaansa Ilmalaan. Illan tähdiksi nousivat entiseen kotikaukaloonsa palannut Joonas Rask sekä 44 torjuntaa esittänyt Ilves-vahti Miika Wiikman.

Illan gladiaattorit lähtivät sekavin ajatuksin keskinäiseen kohtaamiseensa. Siinä, missä Jokereiden valmennusjohdosta puuttui edelleen joukkueen pääkäskijät, niin kotijoukkuetta oli revitty suuntaan ja toiseenkin seurajohdon keskiviikkoisen joukkoirtisanoutumisen myötä. Joukkuetta johtikin torstaina monesta Ilves-tilanteesta tuttu mies, Matti Kaario, joka ei suostunut hienoa titteliä itselleen ottamaan.

 - En hoitele toimitusjohtajan hommia, vaikka olenkin Iki-Ilves, totesi Kaario hymyssä suin.

Ilveksen kannattajat olivat hämmästyneitä seuran viime päivien tapahtumista, samoin oltiin huolestuneita menestyksekkään seuran tulevaisuudesta. Vakavia ja ihmetteleviä kommentteja kuului useita Hakametsän käytävillä.

 – Täytyi tulla peliin. Eihän sitä tiedä, koska tämä loppuu, kuului kommenteista yleisin.

Alussa Jokerit vie

Illan ottelu noudatteli kahden ensimmäisen erän osalta samaa kaavaa, missä Jokerit vei, ja Ilves oli jäässä, katseli sekä teki oman pään virheitä. Helsinkiläisten erittäin aktiivinen karvauspeli ja liike tuottivat Ilvekselle virheitä, mistä seurauksena oli kolme hienoa maalia. Pääosissa kahdessa ensimmäisessä erässä Hakametsässä olivat Jokereiden ykkönen Valtteri FilppulaIlari FilppulaSteve Moses sekä paluun Tampereelle Jokeri-paidassa tehnyt kolmosketjun laituri Joonas Rask. Heistä tehokkain oli juuri Rask, joka heilutti kahdesti Ilveksen maaliverkkoa.

 - Hienoa oli pelata maailmaluokan pelaajien kanssa ylivoimaa, kiekko liikkuu siinä ja löytää lapaan, suitsutti tyytyväinen Jokeri-laituri joukkuekavereitaan.

- Varsinaisella peliajalla oli niin paljon paikkoja, että olisi pitänyt saada kolme pistettä, mutta hyvä että saatiin kaksi.

Mutta antoi arvoa myös entiselle joukkueelleenkin toteamalla, että

- Minulla oli kaikki asiat täällä hyvin. Ei voisi olla (Ilvestä) parempaa paikkaa nuorelle pelaajalle.

Ilves oli puolestaan ihmeteltävän aneeminen ottelun alkuhetkillä antaen aloitteen vierasjoukkueelle. Joukkueen valmennus ei ollutkaan ottelun alkuhetkiin tyytyväinen lainkaan.

– Emme olleet valmiita, huonoin esitys tällä kaudella, ihmetteli Ilves-valmentaja Raimo Helminen joukkueensa esitystä ottelun alussa.

– Olisiko pelaamattomuudella ollut osuutta huonoon alkuun?

Ilves tulee takaa

Ilves ei kuitenkaan myynyt nahkaansa torstai-iltana halvalla. Nousu 1-3-tilanteesta tasoihin kahdella hienolla maalilla oli osoitus siitä taistelutahdosta, jonka Raimo Helminen joukkoineen onnistui jostain loihtimaan. Erityisesti Samuli Kivimäen Antti Kangasniemen taaksejätöstä tekemä 2-3-maali oli upeaa katsella. Eikä ollut moitittavaa Matias Soinnun 3-3 tasoituksessakaan. Pienestä tilasta ja nopeasti jäätä pitkin lähtenyt veto yllätti täysin Jokerien maalissa torstaina pelanneen Frans Tuohimaan.

Osansa tässä nousussa oli illan vierasjoukkueellakin, se kun ei luotsinsa, Hannu Virran, ohjeista huolimatta malttanut pysyä poissa jäähyaitiosta.

 – Illan iso teema oli, että ollaan jäähyttömiä, Hannu Virta totesi ottelun jälkeen.

– Mutta tyhmiä hyökkäyspään jäähyjä tuli, siinä meillä olisi petrattavaa. Varsinkin kun kaveri teki kolme ylivoimalla.

Kaksi pistettä matkaavat Ilmalaan

Tasaisen ottelun voittaja selvitettiin lopulta voittomaalikilpailussa. Ja niin kuin urheilussa aina tapahtuu, parempi voitti. Tällä kertaa Jokerit kuittasi voittomaalikilpialun myötä kaksi pistettä mukaansa selvin lukemin 0-2.

Jokerien valmennus Hannu Virran johdolla tuntui tyytyväiseltä joukkueensa esitykseen ja kahteen pisteeseen.

 – Meidän peli jauhaa, maalipaikat olivat tasakentällisin meille 23-5, oli Virran numeerinen analyysi ottelusta.

– Ja meiltä oli edelleen kahdeksan miestä poissa.

Tyytyväinen oli myös kaukaloon palannut Jarkko Ruutu, meno tuntui maistuvan.

 – Pikkusen ruosteessa. Pikku virheitä näin kauden alussa tulee.

– Tasainen peli kuitenkin, olisihan ollut kiva saada se kolme pistettä, ei tänään vaan ansaittu. Mutta voitto on aina voitto.

 Minne Ilves on menossa?

Ilveksen pukukoppipäädyssä ottelua, mutta myös joukkueensa tilaa kommentoineet Raimo Helminen ja Matti Kaario olivat luonnollisesti kovin harvasanaisia Ilveksen nykytilasta ja tulevaisuudesta. Helmisen ajatukset olivat jo perjantain paikalliskamppailussa, johon Ilves-valmentaja toivoi Jokerit-ottelun antaneen etuasemaa pelaamatonta Tapparaa vastaan.

Muuten niin Helminen kuin Kaariokin toivoivat tilanteen rauhoittuvan mahdollisimman nopeasti niin joukkueen kuin yksittäisten pelaajienkin osalta.

– Olen keskustellut heidän (eronneen johdon) kanssaan, mutta en osaa sanoa, miksi he lähtivät, kuului Ilves-valmentajan vastaus kysymyksiin johdon eron syistä.

– Voisin kuvitella, että asiat riitelevät, eivät miehet, kiteytti Helminen oman mielipiteensä asiasta.

– Vinnie (Vincent Mangard) on sanonut, että kaikki järjestyy, totesi puolestaan itseään vt. ottelupäälliköksi tituleerannut Matti Kaario.

– Pitää olla positiivinen myös nyt.

» Lähetä palautetta toimitukselle