Ilves kiusasi Jokereita, Helminen ajettiin ulos

Tampereella vietettiin omituisten maalien iltaa. Tupsukorvat eivät luovuttaneet kahden maalin takaa-ajoasemassakaan vaan kirivät jatkoajalle. Ratkaisumaalin teki Markus Nordlund, kun puoli tupsukorvalaumaa istui boksissa.

Jokereilla oli takana harmittava tappio SaiPalle, kun täysi pistepotti menetettiin 3-0 -johdosta huolimatta. Ilves-ottelusta ei ollut helsinkiläisleirissä varaa odottaa ilmaisia pisteitä, sillä kissapedoilla oli takana pari luottamusta herättävää peliä.

Tiistaina kiekot pomppivat maaliin useammalla kerralla varsin hassun näköisesti. Voittomaalin tekijä Nordlund onnistui sentään osumaan ”normaalisti”.

– Jätkät laittoi hyvin tontteja, mutta sinne ne paukkui plekseihin ja veskarin rintapanssareihin. Silloin ne ei yleensä mene.

– Tänään tuli ilmaisia maaleja vastustajalle, ei niitä oikein pystynyt estämään.

Jokerit rankaisee erien alkuminuuteilla, muttei pääse tarpeeksi karkuun

Ilves-maalia varjellut Vesa Toskala ohitettiin ensimmäisen kerran kolmannella minuutilla. Nuori pakkipari Jyrki JokipakkaNiko Peltola lähti vahingossa miehissä kulmaan stadilaishyökkääjän perään, ja maalille tuli tilaa. Kiekko tuli Juhani Tyrväisen kautta Henri Heinolle, joka jatkoi hyökkäyksen loppuun asti.

Tuomariston mielestä Raipen jutut eivät olleet kauhean jänniä.

Avausmaali oli ansaittu, sillä vierasjoukkue oli erän puoliväliin asti täysin suvereeni. Ilves pääsi ylivoimatilanteen myötä mukaan taisteluun, mutta Jokerien jalat näyttivät läpi erän kevyemmiltä.

Toinen kolmannes ei ehtinyt vanheta sitäkään vähää, mitä ensimmäinen, kun lätkä oli uudestaan repussa. Nichlas Hardt teki Toskalasta typerän näköisen neppaamalla kiekon maalivahdin selän kautta verkkoon ajassa 20.40.

– Meidän hyökkäyspeli on parantunut siitä, mitä se oli pari kuukautta sitten. Ollaan tehty jonkun verran hommia ja paikoitellen se on jo ihan kunnossa, Nordlund summasi omiensa antia.

Ilveksen peli oli pitkien roiskimista ja puolustustaistelua toisen erän loppupuolelle asti. Maalipaikkoja ei ehtinyt siunaantua oikeastaan yhtään, ennen kuin Toni Rajala onnistui. Paremman otteen takana oli taas pari jokerirangaistusta.

– Varsinkin alku oli huono, mutta päästiin sitten peliin mukaan. Sisua löytyy, ja se on hyvä merkki. Kyllä minä tuohon taisteluilmeeseen olen tyytyväinen, kertoi Seppo Hiitelä Ilveksen leiristä.

Kolmannessa erässä Ilves heräsi hieman aikaisemmin kuin edellisissä. Teemu Pulkkinen toki tälläsi illan teemaan sopivasti 1-3 -osuman erän toisella minuutilla, mutta sen jälkeen stadilaiset hieman passivoituivat. Matias Sointu osui pian Joonas Raskin hyvästä syötöstä.

Päätöserässä tehtiin vielä pari maalia leiriä kohti, ennen kuin Toskala lähti maalinsa suulta. Kuudenneksi kenttäpelaajaksi luistellut Rask sai nimiinsä onnekkaan oloisen tasoitusmaalin.

– Meillä oli onnea siinä 4-4 -tasoitusmaalissa, mutta ei se Jokereidenkaan toinen maali ihan viimeisen päälle tehty ollut. Eiköhän tässä onni mennyt aika lailla tasoihin, Hiitelä punnitsi.

Salminen ja Helminen ottavat shown haltuun

Jatkoaika tarjosi harvalukuiselle Hakametsälle pitkästä aikaa rahanarvoista viihdettä, vaikka Jokerit lopulta voittomaalin tekikin. Päätuomari Teemu Salminen tuntui saaneen krampin ojentajaansa ja vihelsi minuutin sisään jäähyt niin Jesse Niinimäelle, Teemu Kesälle kuin Vesa Toskalallekin.

Toskalan huitomisjäähy oli liikaa Raimo Helmiselle, joka Jatkoajan valokuvaajan mukaan neuvoi värikkäin sanakääntein Salmista siirtymään pukukoppinsa puolelle. Oikeudenjakaja oli asiasta hieman eri mieltä ja ohjasi Helmisen tekemään saman asian juuri, kun tämä näytti olevan vähällä heittää fläppitaulun jäälle. Katsomo suorastaan riemastui tilanteesta ja ilta loppui Raipe-huutoihin sekä Salmisen buuaamiseen kentältä. Otteluvalvoja Miikka Mäkelä piti varsinkin Kesän jäähyä kovana ratkaisuna, vaikka sanoikin kyynärpään jossain määrin nousseen.

Helminen itse ei suostunut tuomaritoimintaa kommentoimaan, vaan jätti juttelut Hiitelälle.

– No, Salminen viheltää sillä tasolla, mihin Salminen pystyy. Minä en sanonut sille sanaakaan. En mitään, oikeasti. Kysykää siltä noista jäähyistä.

– Ei kai näitä huumorillakaan voi ottaa. En nähnyt sitä tilannetta, pitää videolta vielä katsoa, Hiitelä lopetti ja kertoi vielä Ilveksen katselevan jo Mestis-joukkueiden otteita. Tämän jälkeen päävalmentaja jäi palaveeraamaan otteluvalvojan kanssa.

Jokerit on pisteen päässä suorasta puolivälieräpaikasta, kun kyseisen taiston pääpukareilla on neljä ottelua pelaamatta. Pelit jatkuvat Helsingissä torstaina trillerillä Kärppiä vastaan.

Ilves pelaa perjantaina Hakametsässä TPS:aa vastaan. Joukkue ei tiistaina pystynyt nousemaan pois liigan jumbosijalta.