Vuoristoradan jälkeen tasaisempaa - Ilvekselle isot pisteet

LIIGA / Raportti
Taistelu oli kovaa.
Kuva © Anette Naroma - http://anskun.net
Murskatappiota ja murskavoittoa seurasi niukka Ilves-voitto. HIFK kaatui surkeaan viimeistelyyn niin pelissä kuin voittomaalikisassa.

Valmentajaa myöten varamiehinen HIFK vieraili yhtä lailla repaleisella kokoonpanolla operoivan Ilveksen luona. Tasainen ottelu päättyi voittomaalikilpailun jälkeen tamperelaisten voittoon.

Molemmilla joukkueilla oli ottelussa hetkensä. Medialle esiintyneet joukkueiden apuvalmentajat olivat yhtä mieltä siitä, että avauserä oli helsinkiläisten.

- Ensimmäinen erä oli ihan hyvää peliä ennen toisen erän meille tyypillistä sukellusta, sanoi HIFK:n Pekka Kangasalusta.

Avauserä eteni rauhallisena ja HIFK-merkkisenä, mutta maalittomana kunnes HIFK:n Arttu Luttinen pääsi iskemään ylivoimalla vain 39 sekuntia ennen erätaukoa.

- Katselimme ensimmäisessä erässä mitä tapahtuu. Toisessa saimme koneen käyntiin, ja peli kääntyi päälaelleen, totesi puolestaan Ilveksen Sami Hirvonen.

Koneen käynnistämistä edesauttoi Ilveksen avausmaali, joka oli lahja vastustajalta. Teemu Ramstedt syötti maalin takaa suoraan Steven Zalewskin lapaan, ja miehen oli helppo ohittaa Kevin Lankinen.

HIFK palasi vielä johtoon kultakypäränsä Tomas Zaborskyn osumalla, mutta kolmannen Ilves-ottelunsa pelannut Toni Kallela toi uuden joukkueensa tasoihin. Osuma oli Kallelan ensimmäinen Ilves-maali.

Tasainen loppu kääntyi kotijoukkueelle

Päätöserässä peli muuttui tunnustelevammaksi, ja ratkaisua saatiin odottaa voittomaalikisan neljänteen kierrokseen asti. Koko kilpailun ainoa onnistuja oli Ilveksen Tapio Laakso, joka varmisti lisäpisteen jäämisen Hakametsään.

- Kolmas erä oli tahtojen taistoa ja siinä mentiin vara-akuille. Tärkeä taisteltu lisäpiste meille. Kallelan, Aleksi Mustosen ja Roope Hintzin ketju pelasi erinomaisesti, kehui Hirvonen.

Lisäpiste oli enemmän kuin lähellä lähteä Helsinkiin, kun Zaborskyn laukaus jatkoerän lopulla kilahteli sisätolpassa asti.

- Ryhdistäydyimme ja tiivistimme loppua kohden. Jatkoerässä oli hyviä paikkoja, mutta meidän olisi vain pitänyt olla tehokkaampia. Tuloksena oli siedettävä yksi piste.

Voittomaalilaukojat eivät onnistuneet kummallakaan joukkueella erityisen hyvin, mutta erityisesti HIFK jäi pahasti pakkaselle kun neljästä yrityksestä syntyi nolla maalia.

- Rankkarinvetäjät mietitään aina yhdessä valmennusjohdon kesken. Se lähtee aina intuitiosta. Tänään emme onnistuneet valinnoissa eivätkä pelaajat suorituksissaan, Kangasalusta pohti.

HIFK lähtee repaleisella kokoonpanolla kohti viikonlopun tasauspelejä.

- Ideaalitilanne tämä ei ole, mutta on muillakin äijiä sivussa. Turha selitellä, emme me ole ensi kertaa tällä kaudella vajaalla kokoonpanolla. Muilla pelaajilla on nyt mahdollisuus näyttää osaamistaan, totesi Kangasalusta.

Hirvonen taas uskoo, että tamperelaisten sairastuvalta tulee hyviä uutisia.

- Matka jatkuu kohti viikonloppua. Uskomme, että perjantaiksi saadaan miehiä tuvalta. Useampi on hilkulla.

» Lähetä palautetta toimitukselle