IFK voitti kissapetojen taiston

Tampereen Ilves ja Helsingin IFK viihdyttivät yleisöä Hakametsässä. IFK hoiti ottelun kotiin kahden maalin erolla. Ottelusta ei puuttunut väriä.

Ilves hallitsi ensimmäisessä erässä

Ilves pääsi pelaamaan ylivoimaa erän alkupuolella kun Marek Zidlicky laitettiin jäähylle erittäin kyseenalaisessa tilanteessa. David Nemirovsky esitti kuolevan joutsenen ja Ilves sai ylivoiman. Kului 11 sekuntia ja Ilves hyödynsi tilanteen ja Lubomir Korhon laittoi kiekon ohi Timo Laaksoharjun.

Reilun kahden minuutin päästä erittäin persoonallisesti tuominnut Jari Levonen laittoi IFK:n Toni Söderholmin pihalle korkeasta mailasta. Yllättäen tilanteen "uhri" oli taas Nemirovsky.

Ilves myllytti ylivoimalla, mutta
IFK hoiti alivoiman ilman takaiskuja.

Erän loppupuolella päästiin jo hieman painimaisiin tunnelmiin kun Bert Robertsson ajoi Marek Zidlickyä vihellyksen jälkeen. Roman Vopat tuli suojelemaan Zidlickyä ja tuloksena oli kahden minuutin jäähyt Robertssonille ja Vopatille.

Tasainen toinen erä

IFK lähti toiseen erään hullun kiilto silmissä. Hieman ennen erän puoliväliä Tuomo Ruutu antoi kiekon Joonas Vihkolle, joka pääsi läpiajoon, ja näin IFK pääsi tasoittamaan pelin.

Reilut puoli minuuttia myöhemmin Bert Robertsson otti koukkaamisjäähyn.

IFK pääsi johtoon ylivoimalla, kun Kimmo Kuhta pisti kiekon ohi Tuomas Nissisen.

Viitisen minuuttia ennen toisen erän päättymistä David Nemirovsky syötti
Petr Valalle, joka syötti kiekon
Lubomir Korhonille, joka herkutteli ja pisti kiekon ohi Laaksoharjun. Kolmanteen erään mentiin tasalukemissa 2-2.

IFK näyttää tasonsa

Kolmannessa erässä nähtiin vain yksi joukkue isolla J:llä. Kantor syötti Zidlickylle, joka heitti valelaukauksen ja syötti takatolpalle josta Kimmo Kuhta ei voinut epäonnistua. IFK johti peliä.

Pari minuuttia myöhemmin Roman Vopat ampui kiekon Tuomas Nissisen kainalosta maaliin. Helsingin IFK halusi voittaa tämän pelin.

Ilves ei antanut periksi ja otti maalivahdin pois reilut pari minuuttia ennen ottelun loppua. Tuomo Ruutu pääsi kuitenkin laittamaan kiekon tyhjään maaliin, ja voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Pari sekunttia ennen loppua Kimmo Vähä-Ruohola pääsi tekemään maalin, mutta se oli laiha lohtu. IFK voitti tämän kissapetojen taiston.

IFK:lla pullat hyvin uunissa, Ilves elää yhdellä ketjulla

Ottelun jälkeen on aika miettiä joukkueiden nykytilaa. IFK pelaa todella korkeatasoista, maalirikasta jääkiekkoa. Rymistely on unohdettu ja keskitytään pelaamaan puhtaasti. Tämä ei miellytä IFK:n faneja, mutta tulosta syntyy.

Tämänhetkinen peli ei kuitenkaan edusta IFK-henkeä. Toivottavasi näemme vielä sen vanhan kunnon IFK:n, joka ei käännä toista poskea ja herättää pelonsekaista kunnioitusta.

Ilveksen tilanne on hankala. Joukkueen konkareiden peli ei luista. Raimo Helminen on täysin jäässä, luistin ei liiku suuntaan eikä toiseen.
Vesa Viitakoskikaan ei ole esittänyt parastaan, tosin täysin ymmärrettävästä syystä.

Ilves elää ja kuolee kolmikon Korhon-Vala-Nemirovsky varassa. Onnistumisia kaivataan eteenkin kahdelta pienemmässä roolissa olevalta kentältä.

Positiivista on kuitenkin nuoren Tuomas Nissisen onnistuminen liigatasolla. Ilveksellä on käsissään varsinainen timantti. Hiominen on jo hyvässä vaiheessa.