Suvereeni Ilves kaatoi Bluesin

Ilveksen kannattajat saivat pitkästä aikaa kokea kotijoukkueen maalijuhlan tuntua, kun Ilves ja Blues kohtasivat. Tasaisen ensimmäisen erän jälkeen Ilves jyräsi Bluesin yli selvin lukemin, 6-2.

Joukkueet tulivat ensimmäiseen erään äärimmäisen varovaisesti. Harjoituskaudelle ominaiset höntyilyt ja yksilövirheet loistivat poissaolollaan ja kiekkoa lähinnä lyötiin keskiviivan jälkeen päätyyn. Ilveksen maalilla Jani Hurme joutui torjuntatöihin ensimmäisen kerran noin seitsemän minuutin kohdalla, kun taas virkaveli Iiro Tarkin ensimmäinen torjunta merkattiin lähes erän puolivälissä.

Ottelun avausmaali tuli kuin varkain. Blues pyöritti ylivoimaa Ilveksen maalin takana, josta Stefan Öhman lähti hakemaan syöttöpaikkaa. Keskushyökkääjä yritti syöttää poikki kentän, mutta kiekko otti kimmokkeen Ilves-puolustajan mailasta ja pomppi Hurmeen selän kautta maaliin.

Pari minuuttia myöhemmin tuli Ilveksen tasoitus, jossa myös oli ripaus onnea matkassa. Pasi Määttänen nappasi aloitusvoiton ja Niko Peltola latasi lyöntilaukauksen siniviivalta. Laukaus ei mennyt maaliin, mutta kiekko pomppi suoraan Jesse Niinimäen lapaan, joka viimeisteli varmasti ohi hölmistyneen Tarkin.

Maalitilanteet erässä jäivät kaiken kaikkiaan vähiin ja torjuntoja maalivahdeille kertyi yhteensä kahdeksan kappaletta.

Ilves alkaa heiluttaa tahtipuikkoa

Toisessa erässä alkoi tapahtua ja varma pelaaminen etenkin Bluesin osalta katosi totaalisesti. Espoolaisten peli muuttui tahmeaakin tahmeammaksi, joka näkyi nukahteluina ja karmaisevina pelinlukuvirheinä.

Ajassa 25:40 Mikael Kurjen jäähyn aikana Ilves karkasi johtoon, kun hienon pelin pelannut ketju Masi Marjamäki, Mark Lee ja Marko Anttila olivat ensimmäistä kertaa pahanteossa. Anttila kampesi itsensä vapaaseen laukaisupaikkaan ja Marjamäki oli maalilla lyömässä karat sisään.

Johtomaalin jälkeen alkoi Ilveksen lento ja vain pari minuuttia myöhemmin punalamppu syttyi jälleen Tarkin selän takana. Lee ja Marjamäki repivät syötöillä Bluesin koko viisikon palasiksi ja syöttelyn päätteeksi jälkimmäinen pisti limpun verkkoon toistamiseen.

Espoolaiset eivät päässeet enää peliin mukaan edes Nils Bäckströmin jäähyn aikana ja Tomi Sallisen koukattua itsensä jäähypenkille, ottelun voittomaali näki päivänvalon. Niinimäki avasi pehmeällä syötöllä Ryan Glennin kasvokkain Tarkkia vastaan. Kanadalaispuolustaja päätti puolittaisen läpiajon komeasti liruttamalla kiekon jalkojen välistä sisään.

Blues sai erän loppuun vielä lohtua kavennusmaalilla, kun Öhman maalasi jälleen ylivoimalla. Ilveksen Jyrki Jokipakka oli jäljessä, kun Öhman nousi maalin takaa maalin kulmalle ja onnistui ohittamaan Hurmeen toistamiseen. Syöttöpisteille pääsivät Petri Lammassaari ja Aleksi Laakso.

Kotijoukkueen show loppuun asti

Ilves ei tyytynyt kolmannessa erässä peruutteluun, vaan iski maalin heti ensimmäisessä vaihdossa. Tällä kertaa Anttila ja Marjamäki järjestelivät ja Lee pääsi ampumaan nopean hyökkäyksen päätteeksi kiekon komeasti verkkoon.

Kolmatta erää Ilves vei yhä selvemmin. Pitkät pyörityksen Bluesin päädyssä toivat hyvän tunnelman viime kaudella kovia kärsineelle kotiyleisölle. Ottelun viimeinen maali oli mahdollisesti myös illan komein. Bäckström toi kiekon sinisen yli ja Bluesin jälleen hajalla ollut puolustus unohti hyvän pelin pelanneen Henri Tuomisen täysin vapaaksi keskelle. Tuominen käytti läpiajonsa Glennin tyyliin ujuttamalla kiekon kylmän viileästi längistä maaliin.

Ottelu toi hyvää jatkoa Ilveksen nousujohteisesti sujuneelle harjoituskaudelle. Joukkue näyttää kaikilta osin hyvähenkiseltä ja peruasiat, kuten luistelu ja pelirohkeus ovat juuri tällä hetkellä mukavalla mallilla. Joukkueesta ei tänään löytynyt lainkaan epäonnistujia, sillä tehoilijoiden lisäksi muun muassa Michael Keränen ja Joonas Rask väläyttelivät kiekollisia taitojaan useaan otteeseen. Maalin suulla Hurme esiintyi erinomaisesti ja auttoi puolustusta muun muassa vahvalla mailapelillään.

Bluesille ottelu oli kaikin puolin synkkä. Pakka pysyi kasassa vain ensimmäiset 20 minuuttia, jonka jälkeen joukkueen positiiviset tekemiset jäivät vähiin. Puolustus oli useaan otteeseen pahasti tuuliajolla ja hyökkäyksessä loistanut Öhman jäi kovin yksin. Kuusi maalia taakseen päästäneellä Tarkillakaan ei ollut paras päivä.

Joukkueet testataan toden teolla viikon päästä, kun SM-liiga pyörähtää pitkän odotuksen jälkeen käyntiin. Sitä ennen Ilves pelaa vielä harjoitusottelun Porissa perjantaina Ässiä vastaan.