Ilves nitisti Bluesin toistamiseen - Kesselin tilanteeseen saatiin päivitystä

LIIGA / Raportti
Toivonen pelasi Ilves-maalilla nollapelin.
Ilves ja Blues kohtasivat peräkkäisten otteluiden toisessa näytöksessä Tampereella. Ottelusta muodostui kotijoukkueen näytös.

Ilves aloitti ottelun terävästi ja onnistui pitämään hyvän tempon yllä koko kuusikymmenminuuttisen ajan. Kotijoukkue taikoi riittävät onnistumiset ja kirjautti itselleen tyylipuhtaan 3-0-voiton. 

Ottelu sai Ilves-näkökulmasta lentävän lähdön, kun kolmosvitja pääsi kääntämään hyökkäyksen. Kai Kantola pääsi nokikkain Blues-vahti Christian Engstrandin kanssa ja Ilves-hyökkääjä nosti lähes näytöstyyliin limpun maalin yläkulmaan. Heti perään Markku Flinck ketjuineen loi muutaman vaarallisen paikan, mutta Engstrandin patjatorjunnat pelastivat vierailijat. 

Ilves hallitsi ottelua kokonaisuudessaan. Se puolusti viisaasti ja hyökkäsi terävillä syötöillä silloin, kun sai siihen tilaisuuden. 

Toisessa erässä Ville Meskanen pääsi kuin varkain vetopaikkaan ja rannekuti livahti luvattoman helposti Blues-maalin etunurkasta sisään. Ilveksen toisen maalin jälkeen Blues piristyi hieman ja sai painettua pitkiä hyökkäyksiä. Ilves-maalilla Hannu Toivonen hoiti oman leiviskänsä kuitenkin kunnialla. Nollapeli irtosi 21 torjunnalla.

− Joukkueen peli alkaa vapautua pikkuhiljaa. Tänään meillä oli hyvä kenttätasapaino puolustuksen ja hyökkäyksen välillä, iloitsi Ilveksen päävalmentaja Kari Heikkilä.

Blues jaksoi paikoitellen painaa pirteästi eteenpäin. Nuoren joukkueen innokkuus oli muutamaan otteeseen kostautuakin. Esimerkiksi Urho Vaakanainen ylihyökkäsi yhdessä tilanteessa, josta avautui Ilvekselle kahdella yhtä vastaan-hyökkäys. 

− Tänään oli kova vääntö meidän ryhmälle. Bensa hieman loppui kesken. Siihen täytyy kuitenkin olla tyytyväinen, että yritimme sata lasissa, puntaroi Bluesin vastuuvalmentaja Jyrki Aho.

Aleksi Mustosen napautettua irtokiekko 3-0-maalin merkiksi ohi Engstrandin näytti peli selvältä. 

Blues sai vielä maalin jälkeen tilaisuuden ylivoimalla, kun Ilves-puolustaja Aleksi Mäkelä passitettiin istunnolle. Yritteliäs kaksiminuuttinen ei tuottanut espoolaisille kavennusta, joten ottelu kääntyi jälleen Ilves-merkkikseksi. 

Ottelussa ei nähty isoja taklauksia tai muutenkaan suuria tunteenpurkauksia, mutta jokaisen erän loppusekunneilla syntyi käsirysyjä, joista ottelun tuomaristo jakeli väkivaltaisuusrangaistuksia. 

Molemmat valmentajat pohtivat tulevaa

Ilves-luotsi Heikkilältä kysyttiin ottelun jälkeen yhdysvaltalaispuolustaja Blake Kesselin tilannetta. Kessel ei ole esiintynyt Ilves-nutussa muutamaan otteluun. Hänen nykyinen sopimuksensa umpeutuu kauden jälkeen.

− Kessel ei tällä hetkellä mahdu kokoonpanoon. Ulkomaalaispelaajan tulisi olla joukkueemme parhaimmistoa, mutta hän ei tällä hetkellä tarjoa meille sellaista peliä, jota kaipaamme, totesi Heikkilä puolustajan tilanteesta.

Radiokanava FUN uutisoi ottelun jälkeen, että Kessel jättää Ilveksen välittömästi.

Blues-käskijä Aholla oli joukkueelleen lyhyen tähtäimen suunnitelma valmiina. 

− Huomenna huilataan, mutta maanantaina ja tiistaina harjoitellaan taas.

Molemmat joukkueet jatkavat kauttaan ensi keskiviikkona. Ilves matkustaa Kouvolaan KooKoon vieraaksi. Blues sen sijaan saa vieraita Raumalta, kun Lukko saapuu pääkaupunkiseudulle. 

EDIT 21.44: Lisätty tieto Radio FUNin uutisesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo