Blues törmäsi Ilveksen maalivahtiin

Ottelun ratkaisija seisoi Ilveksen maalinsuulla. Nuori maalivahti Tuomas Nissinen oli tänään hyvässä vireessä ja torjui yhtä kiekkoa lukuunottamatta kaikki Bluesin laukaukset.

Blues aloitti pelin selvästi pirteämmin. Luistin kulki jokaisella pelaajalla ja peliä käytiin lähes jatkuvasti Ilveksen kenttäpäädyssä. Bluesin maalissa torjunut Mika Oksa sai olla aika rauhassa maalillaan. Bluesilla oli hyvä tilaisuus mennä johtoon, kun Nissinen meni maalin taakse pysäyttämään kiekkoa ja söhläsi pelivälineen maalin kulmalle. Nissisen onneksi Ilveksen puolustajat olivat hereillä ja saivat siivottua kiekon pois maalilta.
Blues pääsi ylivoimalle Timo Peltomaan otettua jäähyn, mutta ylivoiman saldoksi jäi pyöritystä Ilveksen päässä ja muutama veto.

Ottelun 7. minuutilla otti Jan Caloun jäähyn ja Ilves käytti tilanteensa nopeammin kuin Blues. Bert Robertsson veti kiekon poikittaissyötöstä siniviivalta, kiekko meni ohi maalin ja kimposi takalaudoituksen kautta takakulmalla seisoneelle Raimo Helmiselle. "Raipe" sai aika rauhassa pistää kiekon tyhjään maaliin.
Ilveksen toisen ylivoiman aikana ei joukkue saanut juuri mitään aikaiseksi.

Bluesin erän paras paikka tuli, kun siniviivalta noussut Cory Murphy veti Jan Calounin syötöstä kiekon tolppaan.
Blues sai kiekon jo kerran Ilveksen maaliin, mutta päätuomari Reijo Ringbom hylkäsi maalin, koska maali oli siirtynyt pois paikaltaan ennen kuin kiekko meni maaliviivan yli.

Ilves sai toisen maalinsa näyttävällä tavalla. Raimo Helminen toi kiekon Bluesin kenttäalueelle ja syötti vasempaan laitaan Mikko Kupariselle. Kookas puolustaja veti tiukan vedon, joka osui maalivahti Oksaa olkapäähän. Kiekko kimposi korkealle ja ensimmäisenä paikalle ehti Jiri Vykoukal. Tšekkipuolustaja veti kunnon pesäpalloiskun kiekkoon ja peliväline meni Oksan yli suoraan Bluesin maaliin.
Vykoukal oli hieman pettyneen näköinen.

Ensimmäisessä erässä Blues luisteli selvästi Ilvestä enemmän ja tasavoimin peli pyöri Ilveksen päässä. Vain miesylivoimalla sai Oksakin olla hereillä maalinsa suulla.

Ilves iskee alkutahdit

Ilves sai hieman jalkoja liikkeelle, Blues jatkoi samalla tahdilla. Paikkoja Bluesilla oli, mutta maalia ei saatu aikaiseksi. Mainio esimerkki tästä oli, kun Ilveksen ylivoiman aikana Miika Elomo pääsi vasenta laitaa nousemaan, vei Ville Koistisen "kahville" ja syötti takaa nousevalle Markku Hurmeelle. Hurmeella oli miljoonan euron paikka, mutta veto suuntautui päin Nissistä.
Jiri Vykoukalin jäähyn aikana Ilves teki kolmannen maalin. Jälleen Robertsson veti kiekon siniviivalta ja tällä kertaa kiekko muutti suuntaa Vesa Viitakosken housuista. Oksa maalillaan oli voimaton.

Sitten oli Jan Calounin vuoro päästä läpi. Ilves oli kahden miehen alivoimalla ja kaikki pelaajat lähtivät kerralla vaihtoon. Oksa antoi kiekon vastustajan siniviivalla odottaneelle Calounille, joka pääsi yksin läpi, mutta jälleen oli Nissinen edessä.
Vihdoin Blues onnistui. Kahden miehen ylivoimalla Sebastian Sulku ampui kiekon poikittaissyötöstä maaliin, eikä Nissisellä ollut mitään mahdollisuuksia torjua sitä.
Tunteet kävivät kuumana loppuerän aikana, mutta mitään vakavampaa ei tapahtunut.

Viimeinen niitti arkkuun

Kolmas erä oli lähinnä surffailua ja pelin loppua odotellen. Molemmille joukkueille tuli ylivoimahyökkäyksiä, mutta vaarallisia maalintekopaikkoja ei niistä juurikaan siunaantunut.
Ilves sai kuitenkin kahdesti kiekon Bluesin maaliverkkoon.
Ensin Vesa Viitakoski sai Helmisen syötön pitkän odottelun jälkeen. Viitakoski kääntyi ja ampui kiekon tarkasti oikeaan yläkulmaan p-pisteen kaarelta.
David Nemirovsky iski vanhanaikaisella kiekon ohi Oksan. Ilveksen ykkösketju Korhon - Vala - Nemirovsky oli muutenkin mukavalla pelipäällä.

Ottelussa kaksi maalia tehnyt Vesa Viitakoski sai tehtyä kauden ensimmäiset maalit.
- Luistin kulki paremmin kuin aikaisemmin. Olen kyllä yrittänytkin koko ajan paremmin pelata. Harjoittelussa ei ole mitään vikaa, ei vaan ole tullut onnistumista peleissä.
Tärkeintä oli kuitenkin se, että joukkue voitti, kertoi Viitakoski.
- Joku toinen joukkue olisi voittanut meidät, jatkoi kahden maalin mies.

Ilveksen valmentaja Ari-Pekka Selin oli tyytyväinen voittoon.
- Joukkue on vielä kokematon. Kasvukipuja on tietysti joukkueella.
Pelaajat eivät luistelleet ensimmäisessä erässä yhtään. Erätauolla tuli ohjeet luistella enemmän ja ajaa syvemmälle Bluesin alueelle. Ei sitäkään kunnolla noudatettu.

Maalivahdeista Selin kertoi seuraavaa.
- Nissinen on täysin erilainen kuin ( Bruce ) Racine. Molempien torjuntatyyli on erilainen. Pelaajille on painotettu tätä asiaa. Nissinen sylkee kiekkoja enemmän eteensä kuin Racine. Nissinen piti meitä tänään hengissä.

Vierasjoukkueen Bluesin valmentaja Hannu Kapanen oli rauhallisella päällä.
- Meillä oli ensimmäisessä erässä 5-6 hyvää maalintekopaikkaa. Peli meni hosumiseksi. Vastuuta siirreltiin pelaajien kesken.
Oksa on pelannut joskus parempiakin pelejä, mutta kolme ensimmäistä maalia tuli kimmokkeista.
Maalintekopaikkoja luodaan paljon, mutta maalin tekeminen on vaikeata.

- Jatketaan samalla linjalla seuraavassa pelissä, ehkä pieniä muutoksia saattaa tulla, jatkoi Kapanen.

Seuraavaksi ohjelmassa

Ilves ei tänään ollut mikään erikoinen joukkue, se vain hyödynsi maalintekotilanteensa paremmin kuin Blues. Bluesin heikkoutena oli pikkuhieno "neppailu", ja vastuunsiirtely. Paremmalla viimeistelyllä olisi maalejakin tullut enemmän.
Blues kohtaa jatkossa hyvin kautensa aloittaneen Ässät kotonaan, ja Ilves matkustaa Hämeenlinnaan Pallokerhon vieraaksi.