Blues sai kokea Ilveksen kevätkunnon

Tampereella pelattiin tärkeistä pisteistä, kun Ilves ja Blues kohtasivat. Ottelu ei tarjonnut suuria pelillisiä hienouksia, mutta sitäkin enemmän taistelua ja kaksinkamppailupelaamista. Tasainen koitos kääntyi kolmannessa erässä Ilvekselle, joka nappasi pisteet 4-1 voitollaan.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin kolmannen erän loppupuoliskolla. Noin viisi minuuttia ennen loppua Blues sai yrittää kavennusta yli minuutin viidellä kolmea vastaan, mutta tuloksetta. Siihen asti varsin näyttävästi pyörinyt ylivoima tyrehtyi täysin ja Ilveksen kolmikko kykeni pitämään Bluesin pois parhailta maalintekopaikoilta.

– Se oli iso juttu tänään, pelattiin hienosti se kahden miehen alivoima, Ilveksen Juha Pajuoja jakoi kehuja.

Ilves ansaitsi taistelullaan pisteet, mutta myös Bluesilla oli omat etsikkoaikansa ottelun kääntämiseen. Lauri Marjamäki harmitteli etenkin toisessa erässä syntynyttä voittomaalia, jossa vahvan Blues-pyörityksen päätteeksi Masi Marjamäki iski vastahyökkäyksestä maalin.

– Momentum pitää käyttää hyödyksi silloin, kun se tulee.

Yksi ottelun suurista sankareista seisoi Ilveksen maalin suulla. Sami Aittokallio torjui peräti 44 kertaa ja päästi vain yhden maalin. Nuorukainen jakoi perinteiseen vaatimattomaan tapaan kiitosta edessään pelanneelle pakistolle.

– Oikein hyvä fiilis jäi. Ei ne päässyt siinä todellisille maalipaikoilla ja ”riparit” hoidettiin.

Varakas sählää, Korhonen kiittää

Ottelua ei ehditty pelata montaakaan vaihtoa, kun päästiin jo juhlistamaan ensimmäistä maalia. Ville Varakas teki ottelun heikoimman yksilösuorituksen hukkaamalla kiekon ensin omalla siniviivalla ja kompuroimalla tämän jälkeen vielä ulos tilanteesta. Ilveksen kapteeni Pasi Määttänen poimi kiekon ja avasi sen läpiajoon Ville Korhoselle. Laitahyökkääjä ei haparoinut, vaan viimeisteli läpiajonsa kylmän viileästi rystyltä yläkulmaan.

– Tänään syöttöpelaaminen ja muukin pelaaminen oli huolimatonta. En tiedä, johtuiko se sitten huonosta keskittymisestä, Bluesin kakkosvalmentaja Marjamäki manasi taiston tauottua.

Murheellisen alun jälkeen Blues onnistui kokoamaan rivinsä nopeasti. Ensimmäinen erä sujui hyvin tasaisissa merkeissä, mutta enempää maaleja siinä ei syntynyt. Molemmat joukkueet pääsivät kahdesti kokeilemaan ylivoimaakin, mutta tehottomasti, vaikka espoolaisten ylivoima loi vaarallisia maalipaikkoja.

Matias Sointu hääri Ilveksen tehoketjun kolmantena lenkkinä.

Perinteisen vaikea toinen erä

Vierailijat tulivat toiseen erään huomattavasti kotijoukkuetta pirteämmin. Ensimmäisessä vaihdossa Ryan Glenn pääsi Pasi Määttäsen syötöstä kilauttamaan tolppaan, mutta vain hetkeä myöhemmin soi toisessa päässä.

Nathan Robinson löysi hyökkäysalueella vapaasta tilasta aiemmin mokanneen Ville Varakkaan, joka jatkoi kiekon niin ikään vapaana olleelle Petri Lammassaarelle. Maalintekijälaituri ampui tarkan ranteen etuyläkulmaan ja Aittokallio oli tilanteessa voimaton.

Maalin jälkeen Blues otti vahvasti otetta pelistä ja hetken koko homma näytti kääntyvän espoolaisille. Ilveksen Masi Marjamäki oli kuitenkin päättänyt toisin ja viimeistely muutama minuutti tasoitusmaalin jälkeen ottelun voittomaalin. Marjamäki teki vahvan nousun omalta alueelta ja päätti sen napakkaan laukaukseen ohi hölmistyneen Iiro Tarkin.

Ilveksen maalin jälkeen ottelu tasoittui. Tunnetta ja tempoa oli paljon, mutta hienot hyökkäyskuviot loistivat poissaolollaan. Kokonaisuudessaan toinen erä oli lievää Bluesin hallintaa, mutta maalipaikat jäivät lopulta vähiin.

– Toinen erä oli perinteiseen tapaan meille vaikea, Pajuoja kuvaili tutuksi käynyttä tilannetta.

Blues tuhlaa tilaisuutensa

Kolmanteen erään mentiin jännittävässä tilanteessa. Ilveksen kotipeleissä tällä kaudella nousut tappioasemasta ovat olleet hyvinkin yleisiä, joten yhden maalin johto ei missään nimessä ollut riittävä takaamaan kannattajille mielenrauhaa.

Ilves lisäsi kolmanteen erään omaa luisteluaan, mikä saikin Bluesin ongelmiin. Ensin Arttu Luttinen joutui kärsimään kaksiminuuttisen kampituksesta ja heti perään Heikki Laine otti typerästi hyökkäyspäässä jäähyn samasta syystä. Tällä kertaa Ilveksen tehottomasti pyörinyt ylivoima murahti. Ville Korhosen ja Matias Soinnun kautta kiekko kulkeutui kapteeni Pasi Määttäsen eteen, joka tulitti sydämensä kyllyydestä loistopaikalta yläkulmaan.

Kahden maalin takaa Blues ei enää noussut, vaikka se saikin oman mahdollisuutensa vielä kahden miehen ylivoimalla Glennin ammuttua kiekon katsomoon. Kovasti taistellut Ilves-miehistö selvitti vaikean tilanteen kunnialla ja loppulukemat tyhjiin pääsi maalaamaan Marko Anttila, Joonas Raskin syötöstä.

(Antti) Bruun vähän satutti jalkaansa toisessa erässä, niin jouduttiin loppu menemään viidellä pakilla, Pajuoja kertasi.

Vierasjoukkue Blues taisteli hyvin, mutta toisaalta joukkueen luovuus oli liian heikolla tasolla. Yllätyksellisyys hyökkäyspäässä loisti poissaolollaan, vaikka hyökkääjät esimerkiksi hyvin aloituksia kahmineen Tomi Sallisen johdolla pääosin omat hommansa hoitivat.

– Pelin pitää parantua tuosta vielä ja etenkin vieraspelaamisessa on parannettavaa, Marjamäki kuvaili.

Kotijoukkueella oli syytä riemuun, sillä Ilves on tällä viikolla kerännyt täyden pistepotin kolmesta ottelustaan. Joukkue on vankistanut asemansa kymmenen joukossa ja on noussut tavoittelemaan paikkaa jopa kuuden joukosta.

– Ei parane odottaa mitään, pitää vaan jatkaa pelaamista peli kerrallaan, Pajuoja rauhoitteli.

Joukkueiden urakat jatkuvat tiistaina. Blues matkustaa Lahteen sarjajumbo Pelicansin vieraaksi, kun taas Ilves saa vastaansa Helsingissä HIFK:n.