Ei mopolla mahdottomia - eikä Talbotillakaan

LIIGA / Raportti
Ilveksen tuore NHL-apu Maxime Talbot esiintyi ensimmäistä kertaa uuden kotiyleisönsä edessä.
Kuva © Anette Naroma - http://anskun.net
Ilveksen pelaajamateriaali noteerattiin kauden alussa liigan heikoimmaksi. NHL:n työsulun ajaksi joukkue on saanut riveihinsä maalivahti Anders Lindbäckin ja perjantaina uuden kotiyleisönsä edessä ensiesiintymisen tehneen Maxime Talbotin. Voittoon ei Talbotinkaan esiintyminen perjantaina auttanut, kun Ässät vei pisteet Poriin.

Ottelu oli tasaista vääntöä, ja ensimmäinen erä päättyikin maalittomana. Ässät käänsi tasaisen pelin itselleen toisen erän kahdella identtisellä maalilla.

- Tämä oli tärkeä voitto meille. Kausi on ollut vuoristorataa, ja tällaisia kokemuksia me tarvitsemme, Ässien päävalmentaja Karri Kivi sanoi.

Kivi painotti, ettei ilmaisia pisteitä ole tämän kauden liigassa tarjolla.

- Hannu Aravirta sen hyvin sanoi: Ajateltiin, että viime kaudella vedettiin pohjat tasaisuudessa, mutta kyllä nyt on vielä tasaisempaa, Kivi lainasi Kärppä-valmentajaa.

- Kukaan ei enää ajattele, missä kohtaa sarjataulukkoa joukkue on.

Vain Ryan ohitti Lindbäckin

Ainoastaan Ässien Michael Ryan pystyi perjantaina ohittamaan Ilves-vahti Anders Lindbäckin. Molemmissa maaleissa patapakan kultakypärä Stephen Dixon heitti kiekon maalin eteen. Ensimmäisessä tilanteessa kiekko pomppi Ryanin luistimesta sisään ja toisessa mies suti kiekon ohi Lindbäckin.

Kolmannen maalin viimeisteli Aki Uusikartano tyhjään maaliin Ryanin syötöstä. Jesse Joensuu merkittiin toiseksi syöttäjäksi kaikkiin joukkueensa maaleihin.

Ilveksen ainoita onnistujia olivat maalivahti Anders Lindbäck ja sairastuvalta pirteästi palannut Kai Kantola. Kantola iski Ilveksen ainokaisen komean läpiajon päätteeksi. Joukkueen yleisilme oli kuitenkin voimaton.

Marjamäki leikattiin

Ilveksen päävalmentaja Raimo Helminen kertoi Ilveksen tehohyökkääjä Masi Marjamäen käyneen nivusleikkauksessa perjantaina. Päävalmentaja ei osannut arvioida Marjamäen toipumisaikaa. Marjamäki on pelannut tällä kaudella yhdeksän ottelua Ilves-paidassa ja iskenyt niissä tehot 3+3=6.

Illan pelissä olisi ollut Marjamäelle käyttöä. Helminen harmitteli joukkueen ilmeen muuttumista edelliseen vieraspeliin verrattuna.

- Oulun ilmeestä ei ollut kyllä mitään jäljellä. Valmistautuminen epäonnistui. Meikäläisen piikkiin tämä menee, Helminen ruoski itseään.

Helmisen mukaan heti pelin alusta asti oli selvää, ettei ole Ilveksen päivä. Joukkue ei saanut luotua juurikaan maalipaikkoja, ja harhasyöttöjä jaeltiin monta kertaa. Ihmemieheksi ei ollut edes Quebecissä syntyneestä NHL-apu Max Talbotista, jonka tilastomerkinnöiksi jäivät yksi kaksiminuuttinen ja kolme laukausta. Philadelphia Flyersin mies oli jäällä kahden Ässä-maalin aikana.

- Talbot yrittää hyvin, mutta rasitus on varmasti kova. Nyt oli vasta toinen peli ja aikaerokin voi vielä vaivata, Helminen arvioi.

Viiksissä sarjakakkosia

Jos ei pärjännyt Ilves perjantaina Ässille jääkiekossa, niin Movember-hyväntekeväisyyskampanjassa menee lujaa. Joukkue ja taustajoukot ovat kasvattaneet ahkerasti viiksiään ja keränneet lahjoituksia.

Ilveksen Movember-joukkue on tällä hetkellä toisella sijalla SM-liigan sisäisessä vertailussa ja koko maanlaajuisessa tilastossa sijalla 15. Koko Suomen ja samalla SM-liigan rankingia johtaa HIFK. Ässien joukkuetta ei näy sadan parhaan joukossa, vaikka joukkueessa viiksiä kuulemma kasvatetaankin.

» Lähetä palautetta toimitukselle