Terävä HPK luisteli CHL-mestarin kumoon

HPK juhli, Luleå alistui.
Hämeenlinnan harjoitusturnauksen iltaottelussa uudistunut HPK esiintyi ensimmäisen kerran kotiyleisönsä edessä. Runsas kotiyleisö sai nauttia HPK:n kolmesta maalista, kun hallitseva CHL-mestari Luulaja jäi kotijoukkueen jalkoihin luvuin 3-1.

Runsaasti kesän aikana uudistunut HPK oli harjoitusturnauksensa ensimmäisessä ottelussa reippaalla jalalla liikkeellä. Sinnikäs luistelu ja terävyys maalipaikoissa kääntyi kotijoukkueen eduksi, kun yli puolet ottelusta johtanut vierailija Luulaja joutui taipumaan lopulta paremmalleen lukemin 3-1.

Ottelun alku oli ruotsalaisten. HPK joutui odottamaan ensimmäistä hyökkäystään lähes kolme minuuttia, ja ehti joutua tappiolle HPK-puolustajan ohjatessa Marcus Oskarssonin laidasta vippaaman kiekon omaan maaliin ajassa 2.03.

HPK:n peli terävöityi tämän jälkeen huomattavasti. Lähimmäksi maalia pääsi Santeri Saari, joka kilautti kiekon tolppaan. Erän kohokohtia oli tämän ohella Petteri Nikkilän kova taklaus, jonka ansiosta kotiyleisö päräytti mainiot aplodit.

Kerhon peli asettui uomiinsa sitä paremmin, mitä pidemmälle ottelu eteni. Vain vähän aikaa yhdessä harjoitellut joukkue oli pelinrakentelussaan toistuvasti aavistuksen pasmat sekaisin, mutta puolustuspään puolustuspeli sujui kotijoukkueelta jo yllättävän varmasti. Omaa maaliaan puolustanut viisikko ei ryntäillyt omalla alueellaan, ja loput kiekot hoiti rauhallisen varman ottelun pelannut maalivahti Jere Myllyniemi.

Ansaittu tasoitus toisessa erässä

Tasoitus nähtiin toisessa erässä, jossa pirteästi pelannut Heikki Liedes pääsi laukomaan Joonas Karevaaran ja Juhani Jasun syötösitä kiekon verkon perukoille. Maali syntyi HPK:n viisikon kärsivällisesti pelatun hyökkäyspään karvauksen päätteeksi.

Kolmannessa erässä HPK siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon, kun Juha Koivisto oli tarkkana maalin edessä. Maaliin syöttäjäksi merkittiin Matias Haaranen. Illan viimeisen maalin ja loppulukemat 3-1 teki puolestaan Saari, joka osui illan parin tolppalaukauksensa päätteeksi myös tolppien väliin. Esityön maaliin tekivät pohjoisamerikkalaiset vahvistukset Peter LeBlanc ja Patrick Holland.

Ottelun lopussa nähtiin vielä tilanne, jossa Myllyniemellä oli pieni sauma nostaa kiekko tyhjiin. Maalivahdin kokeilema laukaus kilpistyi kuitenkin edessä olleisiin pelaajiin.

HPK:n parhaimmistoa oli maalittomuudesta huolimatta ykkösketju Vojtech Polak - Sakari Manninen - Antti Miettinen. Kolmikon yhteispeli ja roolitukset näyttivät sopivan mainiosti yhteen.

HPK kohtaa perjantaina turnauksen viimeisessä ottelussa vielä torstaina Oulun Kärpät kukistaneen Mikkelin Jukurit.