Suvisävelet

LIIGA / Raportti
Aneeminen ja haluton HPK jäi totaalisesti Lukon jalkoihin Hämeenlinnassa. Voitolla raumalaiset karkasivat jo kahdentoista pisteen päähän, joten HPK-leirissä voidaan keskittyä jo kesäaktiviteetteihin.

Kuten ennakkoon oli pelättävissä, Kerho tuli otteluun heikolla liikkeellä ja huonolla asenteella. Näennäisesti ottelussa mukana roikkunut ritariryhmä selvisi avauserästä onnella kuivin sukin. Yllättäen HPK avasi ottelun maalihanat, kun Jukka-Pekka Laamanen iski ylivoimapelin päätteeksi kiekon reppuun.

Seuraavaa osumaa saatiin odotella avauserän viimeiselle minuutille. Kerhon maalineduspelaaminen oli läpi ottelun hengetöntä päänsilittelyä ja sen Lukko myös surutta hyödynsi. Vahvan pyörityksen päätteeksi Lauri Tukonen väänsi kiekon väkisin maalille, josta Jarkko Kauvosaari iski helposti lukemat tasoihin.

Maalin jälkeinen vaihto oli myrkkyä kettupaidoille. Marko Luomala hyödynsi erätauon odottelun, vei kiekon vauhdilla hyökkäysalueen kulmaan ja tarjoili sektoriin nousseelle Laamaselle tekopaikan. Pelikelloon jäi puoli minuuttia peliaikaa, kun konkaripakki viimeisteli kliinisesti isäntien johtomaalin takapesään.

Vierailijoiden päävalmentaja Juha Vuori hyllytti maalin vierestä katsoneen nelosketjunsa välittömästi koko loppupelin ajaksi ja arvosteli omiaan vielä ottelun jälkeenkin.

- Me ollaan nelosketjun kanssa puhuttu peruspelaamisen tärkeydestä ja heidän roolistaan joukkueessa. Maalin jälkeinen vaihto ja omissa kolisee - se ei kuulu heidän juttuunsa. Heidän kuuluu pelata varma ja energinen vaihto maalin jälkeen. Heidän roolinsa on korjattava ja jotenkin sanoma pitää saada perille, Vuori ripitti.


HPK oli läpi ottelun useita potkuja Lukkoa jäljessä.

Masut täynnä ja kevättä rinnassa

Mikäli avauserää luki yhtään rivien välistä saattoi toisen erän hengen aavistaa jo etukäteen. Kuin varkain erätauolle johdossa päässyt ritaripoppoo saapui toiseen erään johtomaalin tuudittamana ja samalla Lukko löi muutaman lisävaihteen peliinsä. Lopputuloksena oli lukemattomia harhasyöttöjä, hävittyjä kaksinkamppailuja ja puhtaasti halutonta puolustuspelaamista.

Viiden minuutin pelin jälkeen kettupaidat olivat iskeneet ottelun tasan ja lyöneet alkutahdit karkumatkalleen johto-osumalla. Maalintekijöinä kunnostautuivat Teemu Nurmi ja Harri Tikkanen. Eilisen KalPa-tappion tuomasta henkisestä tai fyysisestä väsymyksestä ei ollut tietoakaan, kun raumalaiset jyräsivät ja Kerho etsi poteroistaan suojaa.

Vielä ennen summeria Tukonen iski Lukon neljännen maalin ja ottelu oli ohi. Isäntien päävalmentaja Timo Lehkonen ihmetteli jälleen vieraiden tehokkuutta toisessa erässä, eikä suostunut myöntämään, että peli olisi lähtenyt lapasesta.

- Aika mielenkiintoinen näkemys, että se lähti lapasesta. Toisessa erässä kaikki näkivät mitä tapahtui. Kaveri iski kolme maalia ja sitten se oli game over. Harmittaa todella paljon, koska meillä oli eväät voittoonkin tänään, Lehkonen esitti oman näkemyksensä.

Kolmannessa erässä HPK:n pelaamisen taso laski entisestään, joka tyhjensi myös yleisölehtereitä hyvissä ajoin ennen ottelun loppua. HPK:n kavennusmaalin sijaan Lukko teki ansaitusti vielä yhden maalin, kun Mark Bomersback veivasi läpiajosta Kerhon maalia vartioineen Mika Järvisen pullakahville.

Voitolla Kerho menetti lopullisesti mahdollisuudet pudotuspeleihin, kun Lukko sen sijaan vankisti asemiaan kevättä ajatellen.

- Me pelataan tärkeistä pisteistä ja se näkyy meidän pelissämmekin - ei se aina niin kaunista ole. Ollaan tyytyväisiä tänään pisteisiin ja sillä selvä, lukkokäskijä Vuori kiteytti.

HPK pelaa loppukaudella ainoastaan ammattiylpeydestään. Haluttomuus puolustuspelaamisessa ja hampaattomuus oman maalin edustalla ei ainakaan lisää yleisömäärää kolmessa viimeisessä kotiottelussa. Torstai-illan esitys oli häpeällisen luokaton.

- Maalien hinta on tällä hetkellä aivan liian halpa. Viisi ottelua jäljellä ja nyt pitää saada työmoraali ja usko sellaiseen tilaan, että voidaan vielä voittaa, pettynyt Lehkonen totesi.

Seuraavaksi joukkueet pelaavat lauantaina. Lukko isännöi kotonaan Ilvestä ja HPK matkaa Kärppien vieraaksi Ouluun.

» Lähetä palautetta toimitukselle