Rautakorven Lukko avasi tappiolla

LIIGA / Raportti
Lukko ei onnistunut ottamaan pisteitä uuden valmentajansa ensimmäisessä ottelussa. Raumalaisia isännöinyt HPK piti puolustuskalustonsa maalien turvin pisteet Rinkelinmäellä lukemin 3-1.

Kettupaitojen uusi valmentaja oli tuonut jo oman säväyksensä joukkueen peliin. Lukon peli muistutti viime kauden mestari Tapparan otteita niinkin paljon, että HPK:n Jukka Jalonen lipsautti tamperelaisjoukkueen nimen vahingossa analysoidessaan ottelun kulkua.


"Sanoinko mä Tappara"

- Mekin tehtiin muutamia turhia virheitä ja Tappara pääsi iskemään vastaan terävästi... Mutta mutta... Sanoinko mä Tappara? Vähän juhlistettiin sitten Jukan paluuta. Tuntui varmaan pelaajistakin että olisi pelattu Tapparaa vastaan. Kovaa vääntöä, kovaa pystypainia ja tunteet kuumina puolin ja toisin. Mutta tätä nää pelit varmasti tulee olemaan tästä eteenpäin, kertoi Jalonen kollegansa Lukkoon tuomasta pelityylistä.

Jukka Rautakorpi olikin tyytyväinen omiensa pelissä juuri vastaiskuihin. Nopeisiin ylivoimahyökkäyksiin keltapaidat pääsivät selvästi isäntiä enemmän.

- Positiivista oli, että omaan päähän tuli vain yksi ylivoimahyökkäys ja itse saatiin kuutisen kappaletta. Ei vaan saatu ratkaistua niistä, kiitteli Rautakorpi.

Avauserän ensimmäinen maalipaikka olikin juuri Lukon ylivoimahyökkäys. Marko Tuulola unohti oman ruutunsa totaalisesti ja Toni Koivisto pääsi rynnimään yksin läpi. HPK:n maalilla mainion ottelun pelannut Rob Tallas kuitenkin heittäytyi kyljelleen kiekon eteen ja esti Koiviston maalintekoaikeet tyylikkäästi.

Ritaripaitaisen isäntäjoukkueen suuri ilonaihe oli takkuilleen ylivoimapelin loksahtaminen kohdalleen. Ainakin tässä ottelussa HPK hyödynsi ylivoimansa. Läpiajonsa aiemmin missannut Toni Koivisto ehti istua typerää keskialueen koukkaamisrangaistustaan 20 sekuntia, kun Teemu Aalto laukoi kiekon sopivan kimmokkeen kautta ohi Lukon maalilla torjuneen Antti Jokelan. Suuri kiitos osumasta kuuluu puhtaan aloitusvoiton kauhoneelle sentteri Harri Suutariselle.

- Suutarisen Harri oli ensimmäistä kertaa ylivoimassa ja otti pari tärkeää aloitusta. Molemmat yv-maalit tuli tavallaan suoraan aloituksen jälkeen, kuuluivat Jukka Jalosen kiitokset onnistumisista.

Lukon tasoitus tuli Kerhon johto-osuman tapaan onnettaren suosiollisella avustuksella. Sami Torkin aloitusvoiton jälkeen Jaakko Harikkala ampui kohti maalia sydämensä kyllyydestä. Lukko-puolustajan maila kuitenkin hajosi laukauksessa ja kiekko ajautui maalin edessä vapaana päivystäneelle Pasi Saarelalle. Saarela kiersi Rob Tallasin ja tuikkasi tasoituksen.

- Ensimmäinen erä oli hermostunutta ja peli oli selvästi Kerhon. Sitten päästiin paremmin peliin kiinni ja onnistuttiin luomaan hyviä tilanteita. Molempien maalit olivat vähän pomppumaaleja, eli onni meni tavallaan puoliksi, kuittasi vieraiden valmentaja avauserän tapahtumat.

Heti Lukon tasoituksen jälkeen isännät joutuivat siihen kuuluisaan nesteeseen raumalaisten huippuvaarallisten maalipaikkojen säestämänä. Hienon ottelun pelanneella Janne Niskalalla oli loistopaikka, mutta aktiivisesti hyökännyt puolustaja ampui kiekon ohi HPK:n maalin. Jatkotilanteessa Rob Tallas esitti melkoista akrobatiaa ja onnistuikin estämään lisämaalien synnyn.

Korkeavuorelle osuma

Ottelun toisessa erässä joukkueiden roolit vaihtuivat. Avauserän alkua hallinnut HPK oli pahasti alakynnessä toisen erän ensimmäiset minuutit, mutta hyppäsi kelkkaan mukaan ajan kuluessa. Ennen erän puoliväliä Olli Korkeavuori vei HPK:n johtoon ensimmäisellä SM-liigamaalillaan. Puolustaja pääsi ampumaan vaarallisimman tilanteen näytettyä jo rauenneen ja yllätti Jokelan hienolla alanurkkavedolla.

- Toka erä lähti hyvin käyntiin. Saatiin kaksi, kolme hyvää maalipaikkaa mutta ei saatu sisään. Sitten kaveri teki ensimmäisestä paikasta maalin, ja siitä tuli ainoa sellainen miinus meidän joukkueelle. HPK:n toinen maali hetkellisesti turhautti ja toi tavallaan muutaman turhan jäähyn ja vastustajan kolmannen maalin, kuvaili Lukon Jukka Rautakorpi erän tapahtumia.

Rautakorven mainitsemista jäähyistä ratkaisevin oli Janne Niskalan huitomisjäähy, jota ehti kulua vain kymmenen sekuntia kun kiekko kaivettiin Jokelan selän takaa. Vladimir Sicakin mainio rannelaukaus päätyi maaliin pitkälti Tony Virran esimerkillisen maskityöskentelyn ansiosta.

- Peli oli tasainen tänään ja maalintekopaikat oli tasan. Jukan joukkueita vastaan maalipaikat on kortilla niin itsellä ja vastustajalla. Onneksi ylivoima oli sen verran tehokasta että saatiin ratkaisevat maalit, kiitteli Jukka Jalonen omiensa terävyyttä ratkaisupaikoissa.

HPK:n 4-1-maalikin oli lähellä kun Marko Tuulola pääsi seuraamaan Teemu Aallon laukauksen päätyreboundin, mutta Jokela ehti kiekon eteen niukasti.

Kolmannessa vähän tapahtumia

Ottelun kolmas erä ei tarjonnut enää suuria hienouksia. Lukon takaa-ajossa oli yritystä, mutta tulokset jäivät raumalaisittain laihoiksi.

- Kolmanteen erään pyrittiin takaisin peliin mukaan. Muutamasta paikasta olisi jonkun voinut tehdäkin. Tulos ratkaisee, pelillisesti ei oltu jäljessä vaan ihan hyvin Kerhon mukana, kertoi Rautakorpi päätöserästä.

Kiitosta oli myös jaossa.

- Pelaajat on kovia yrittämään. Yrittäminen ei lopu kesken. Pitää vaan saada tämä tsemppi tarkoituksenmukaiseksi, kehui Lukko-valmentaja.

kommentti

Daniel Tkaczuk debytoi SM-liigassa [lue lisää]

HPK oli tehnyt muutoksia kokoonpanoonsa joukkueen terveystilanteen muututtua. Ensimmäistä otteluaan kuukauden huilin jälkeen pelannut Janne Lahti myönsi vauhtiin pääsemisen vaikeuden.

- Kyllähän se vähän vaikeeta oli varsinkin kaksi ekaa erää ihan pihalla vielä, kertasi Lahti henkilökohtaista peliään.

Nuorukainen joutuu vielä hivenen kärsimään polvivammansa takia.

- On vielä ongelmia. Pelaan tuen kanssa ainakin vielä kuukauden verran.

Ottelu ei jättänyt Lahdelle mitään suurta kiekkojuhlan mielikuvaa.

- Koko peli oli vähän sählinkiä. Ei ollut hienouksia, aaltoili vain päästä päähän. Tärkeät pisteet - oli mukava ottaa voitto heti tauon jälkeen, summasi HPK-hyökkääjä pelin päätyttyä.

Päätöserässä ei maaleja siis tarjoiltu, mutta lämpöisiä tunteita nähtiin osumien tavoittelussa. Ensin Markku Tähtinen ja Tony Virta löysivät toisensa keskialueella ja myöhemmin Jyrki Louhella oli ylimääräistä asiaa Teemu Kesälle. Mitään maata järisyttäviä kalabaliikkeja ei kuitenkaan nähty.

Molempien joukkueiden tasapaksuista yhdistelmistä ei löydy helposti kirkkaita tähtiä. Isäntien hyökkäyksessä Tony Virta ja Anders Burström tekivät töitä hevosen lailla, mutta edelleen tehokkuus oli heikkoa. Myös maalivahti Tallasin suoritus oli mainio. Tästä osoituksena 29 torjuntaa ja vain yksi päästetty maali. Paraatipelastuksia Tallas ei kuitenkaan joutunut esittämään, sillä hyökkäyspäässä maalintekovastuun kantava pakisto hoiti homman myös alhaalla.

- Pakit on tehneet suhteessa todella suuren osan meidän maaleista. Ehkä liiankin suuren osan. Toivoisin hyökkääjiltä enemmän tehoja, sillä pakkien tärkein tehtävä on oman pään varjeleminen, tuumasi Jalonen ritaripaitojen tehomiehistä.

Keltapaitojen eliittiä oli kiekollisena mainiosti esiintynyt Janne Niskala, joka hätyytteli nousuillaan HPK:n puolustusta muutamaan otteeseen. Myös ykkösvahdin paikkaa kärkkyvä Antti Jokela lukeutui raumalaisten onnistujiin, vaikka virkaveljensä tavoin ei aivan huipputorjuntoja joutunutkaan esittämään. Vanha tuttu tehotykki Pasi Saarela on aina vaarallinen kiekon kanssa ja teki Lukon ainokaisen.

HPK nousi sarjassa Jokereiden ohi viidenneksi. Narripaidoilla tosin on kaksi ottelua Kerhoa vähemmän pelattuna. Lukko puolestaan on yhä vain pisteen Bluesin edellä. Espoolaisilla on yksi ottelu Lukkoa vähemmän pelattuna. HPK:n kausi jatkuu torstaina kotiottelulla Pelicansia vastaan. Lukko puolestaan kohtaa Porissa rakkaan vihollisensa Ässät.

» Lähetä palautetta toimitukselle