Lukko ratkaisi aloituksista

Raumalaisryhmä oli tyly vieras Hämeenlinnassa. HPK:n tappiokurimus syveni perjantai-iltana entisestään Lukon korjatessa pisteet maalein 1-4 (1-0, 0-2, 0-2). Kaksi hyökkäyspään aloitusvoittoa tuottivat raumalaisille voittoon tarvittavat maalit.

Kotijoukkue HPK tuli ottelun avauserään täynnä tulta ja tappuraa. Kerho vei taklaukset loppuun asti ja oli kaksinkamppailuissa aggressiivinen.

Ritaripaitojen hyökkäyksiin lähdöt olivat avauserässä kunnossa. Syötöt menivät lavasta lapaan ja tuottivat vauhdikkaita hyökkäyksiä. Mikäli kiekkoa ei saatu kuljetettua hyökkäysalueelle, pelattiin nöyrästi päädyn kautta. Lukko oli jatkuvasti ottavana osapuolena, eikä saanut kiekollista peliään toimimaan. Tämän myönsi myös raumalaiskäskyttäjä Rauli Urama.

– Avauserässä olimme paineen alla, mutta siitä huolimatta kiekolliset ratkaisumme olivat järkeviä. Onnistuimme välttämään vaaralliset kiekonmenetykset, Urama analysoi.

Ottelun avausmaalin teki ansaitusti kotijoukkue. Scott Barney ajoi kiekon kanssa vahvasti kohti maalia, heitti pelivälineen maalille ja paluukiekon löi sisään Jaakko Turtiainen.

HPK aloitti ottelun aggressivisesti.

Erän lopussa Lukko pääsi peliin mukaan ja sai muutaman maalipaikan. HPK otti jäähyjä ja Lukko-sentterit kaapivat hyökkäyspäässä aloitusvoittoja, joiden jälkeen syntyi laukaisupaikkoja. Maalit jäivät vielä syntymättä.

Lukko mukaan toisessa erässä

Toisessa erässä raumalaissentterien tärkeät aloitusvoitot saivat jatkoa. Ensin Kris Beechin aloitusvoitosta kiekko päätyi viivaan Otto Honkaheimolle, jonka tulinen lämäri painui ylänurkkaan. Kerhon veräjänvartija Mika Järvinen oli pahasti maskissa eikä voinut laukaukselle mitään.

Maalin jälkeen raumalaiset keskittyivät kuluttamaan jäähypenkkiä, mutta kotijoukkueen ylivoimapeli ei tuottanut tulosta. Kuvio saatiin kyllä kuntoon, mutta laukaukset olivat laaduttomia. HPK-valmentaja Harri Rindell oli syystäkin pettynyt.

– Ylivoimapeliin tarvitsemme paljon lisää terävyyttä. Maskipelaaminen oli tänään olematonta ja laukauksia tuli aivan liian vähän, manasi Rindell.

Kun maalinteko ei Kerholle maittanut, tekivät kettupaidat ottelun voittomaalin. Kuvio oli tuttu jo ensimmäisestä maalista. Tällä kertaa hyökkäyspään aloituksen vei nimiinsä Jarkko Kauvosaari. Raumalaissentteri kaapi kiekon aloituksesta viivaan puolustaja Matt Generousille, joka toimitti kiekon maalia kohti. Paluukiekon löi sisään Kauvosaari.

Toisessa erässä Lukko otti kenttätapahtumat haltuunsa aina kun ei ollut jäähyllä. Raumalaiset nostivat karvaustaan, mikä vaikeutti kotijoukkueen avauspelaamista. HPK:n peli meni kiekon roiskimiseksi, eikä hyökkäysten rakentelu onnistunut.

Sinetti kolmannessa

Ottelun lopullinen ratkaisu syntyi kolmannen erän alkupuolella lukkohyökkääjä Kris Beechin toimesta. Rintamahyökkäyksen päätteeksi kanukkihyökkääjä pääsi lyömään paluukiekon verkon perukoille. Maalin voi laittaa HPK-vahti Järvisen piikkiin. Irtokiekko putosi eteen kovin helposti.

Heti raumalaisosuman jälkeen ritaripaidat hakivat kavennusmaalia aktiivisesti luoden pari kohtuullista maalipaikkaa. Lopullisesti pyristely katkesi kuitenkin jäähyihin, erityisesti Tuukka Pulliasen saamaan pelirangaistukseen laitataklauksesta.

Ottelun lopussa kotijoukkue otti vielä aikalisän ja haki maalia kuudella kenttäpelaajalla. Maali tulikin, mutta väärään päähän, kun Perttu Lindgren sinetöi ottelun lyömällä kiekon tyhjään HPK-maaliin. Lukon valmentaja Rauli Urama oli ottelun jälkeen tyytyväinen mies.

– Iso kiitos joukkueelle erityisesti taistelumoraalista. Pystyimme nostamaan pelaamisen tasoa ottelun vanhetessa. Lisäksi maalivahti Mika Noronen oli tänäänkin erinomainen.

Mika Noronen sai tarvittavaa taustatukea puolustajilta.

HPK-luotsi Harri Rindell oli luonnollisesti pettynyt, joskin parannusta keskiviikon Pelicans-peliin oli tapahtunut.

– Tänään oli aivan toisenlainen taisteluilme kuin keskiviikkona. Peli oli meillä hyvin hallinnassa. Valitettavasti ottelu ratkesi kahteen aloitustappioon.

HPK:lle hyvät neuvot kalliit

Vaikka kotijoukkueen esitys oli jo monta luokkaa parempi kuin edellisessä ottelussa, ei pisteiden jääminen Hämeenlinnaan ollut edes lähellä. Lukko ei esittänyt ihmeitä, mutta vei pisteet mennessään vahvaan peruspelaamiseen nojaten.

Ritarinuttujen peliä on vaivannut tehottomuus. Lukko-ottelussa vaarallisia maalipaikkojakaan ei juuri syntynyt, vaikka avauserä lupasi hyvää. Ottelun kuluessa ote siirtyi koko ajan enemmän vierailijoille ja Kerhon pelistä katosi juoni.

Päävalmentaja Rindell on hakenut ratkaisua ongelmiin kokoonpanomuutoksilla, mutta mikään ei tunnu auttavan. Tänään kokoonpanot menivät uusiksi pakon sanelemana heti ensimmäisessä erässä Marko Luomalan ja Jaakko Turtiaisen loukkaannuttua.

Raumalaisryhmä puolestaan kerää pisteitä tasaisilla suorituksilla. HPK-ottelusta on vaikea nimetä yksittäisiä Lukko-onnistujia maalivahti Norosta lukuun ottamatta. Perttu Lindgren ei ole vielä parhaimmillaan, vaikka väläytteleekin ajoittain maagista syöttötaitoaan. Mitä tapahtuukaan, kun ykkössentteri Lindgren saa pelinsä toimimaan viime kauden malliin?

HPK:n seuraava ottelu on vasta ensi tiistaina, jolloin joukkue matkaa Turkuun TPS:n vieraaksi. Pieni tauko tuleekin ritaripataljoonalle hyvään saumaan. Kettupaidat puolestaan ovat tulessa jo huomenna. Lauantain kotipelissä vastaan asettuu Lahden Pelicans.