Lukko jyräsi kesäisen ritarilauman vihellellen

LIIGA / Raportti
Hämeenlinnan Pallokerho pelasi lauantaina tämän kauden toisen harjoitusottelunsa Lukkoa vastaan Hämeenlinnan Ritarihallissa. Yllättävän runsaslukuista kotiyleisöä maaleilla hemmotteli vierasjoukkue Lukko, joka takoi taululle viisi osumaa kotijoukkueen tyytyessä antamaan harhasyöttöjä oman maalin eteen. Lukko oli vaisussa ottelussa selvästi parempi.

Pirteä Lukko, aneeminen HPK

Ensimmäisen erän alku näytti kotijoukkueen kannalta hyvältä, kun ritarit saivat solkenaan tilanteita Petri Vehasen vartioimalle maalille. Hyvistä paikoista huolimatta Vehanen oli kuin muuri ja piti verkkonsa puhtaana.

Vaan yksi jäähy kaiken muuttaa voi. HPK sai pian hyvän alun jälkeen rangaistuksen ja painopiste kääntyi armotta kotijoukkueen maalille, jossa tulikasteensa sai uusi tuttavuus Sami Heinonen, joka ei ainakaan eilen vakuuttanut otteillaan. Lukko avasi maalihanat karmeiden harhasyöttöjen ansiosta ja lopetti vasta kun taululla seisoi 3-0-lukemat. Jos Kerhosta pitää lähteä hakemaan syntipukkeja, niin puolustus voi katsoa peiliin, sillä purut olivat luokattomia. Ensimmäisessä pelissä hyvin pelannut Tommi Santala oli mukana pahassa ollen kentällä kahden peräkkäisen takaiskumaalin aikana.

Tylsin erä, Rajamäki kunnostautui

Toisessa erässä ei tarjoiltu yleisölle mitään. Lukko ymmärsi selvästi, että he pystyivät ronkkimalla ja pientä jäynää tekemällä horjuttamaan kotijoukkueen hermokontrollia ja siksi painopiste siirtyi koko ajan enemmän ja enemmän pirteästi esiintyneelle vierasjoukkueelle. Maaleja ei kuitenkaan erässä nähty.

Ainoa puhuttanut tilanne oli Erkki Rajamäen saama viiden minuutin rangaistus sekä ulosajo poikittaisesta mailasta. Lukon Jaakko Harikkala antoi Rajamäelle vihellyksen jälkeen kipeän näköisesti poikittaista mailaa vyötärön kohdalle, josta suuttuneena Rajamäki antoi samalla mitalla takaisin. Vahinko vain, että Ekin maila nousi tilanteessa hiukan liian lähelle kasvoja, sillä tuomarina toiminut Timo Favorin lähetti miehen suihkuun. Suihkukomennus tuli allekirjoittaneen mielestä melko helposti, mutta tulkinnanvaraisena vihellyksenä tuomarin ratkaisu oli oikeutettu.

Lukko lyö naulaa arkkuun

Kolmas erä alkoi kotijoukkueen kannalta lupaavasti, kun hämeenlinnalaisittain ehkä ottelun paras pelaaja Eero Somervuori laukoi tulisesti kiekon ohi Petri Vehasen ja toi kotijoukkueen kahden maalin päähän.

Kaikki hyvä loppuu aikanaan ja niin myös Lukkoa vastaan. Vaikka kotijoukkue saikin hienokseltaan pelin hallintaansa, se ei riittänyt. Neppailu ja harhasyöttöjen määrä omalla alueella oli niin järkyttävää, että pakostakin Lukko vielä ne kaksi tarvittavaa maalia sai tehtyä. Raumalaisten tehomies Matti Kaipainen teki ottelussa toisen maalinsa ja Mika Viinanen seurasi esimerkkiä saalistaen syötön lisäksi maalin tililleen.

Risuja ja ruusuja

HPK:n onnistujiin ei voida laittaa kovinkaan montaa pelaajaa, sillä niin surkea lauantainen näytös oli. Pirteimmin pelasivat Eero Somervuori, joka teki kentällä suurinpiirtein mitä tahtoi, sekä Kasper Kenig ja Jyrki Louhi. Puolustuksessa vähiten virheettömän illan pelasivat ruotsin apu David Printz, Vladimir Sicak sekä HIFK:sta Kerhoon tullut Tuomas Eskelinen.

Lukko onnistui joukkueena erinomaisesti eikä raumalaisia ole varaa aliarvioida tulevalla kaudella. Erik Hämälaisen nimi on helppo nostaa esiin, sillä vaikka ikää kertyy, niin mies on itse varmuus - ihailtavaa pelaamista ja esimerkin näyttöä. Mika Viinanen, Matti Kaipainen ja Toni Koivisto olivat aivan omaa luokkaansa kentällä ja heidän pirteää esitystä oli ilo seurata. Myös maalissa pelannut Petri Vehanen oli vakuuttava.

Kaiken kaikkiaan HPK tyytyi vain neppailemaan, kun Lukko karvasi, taklasi, syötteli ja liikkui. Ei ole vaikeaa arvata voittiko parempi. Onneksi kauden alkuun on vielä hetki aikaa, sillä Kerhon harhasyöttöjen määrästä olisi taululla voinut olla yhtä hyvin lukemat 1-10.

HPK:n kentälliset:

Sami Heinonen (Joni Puurula)

Kasper Kenig - Tommi Santala - Eero Somervuori


Marko Tuulola - Tuomas Eskelinen

Erkki Rajamäki - Tomas Kucharcik - Jyrki Louhi


David Printz - Aki Heino

Tatu Miettinen - Olli Sillanpää - Janne Lahti


Vladimir Sicak - Tuukka Mäkelä

Max Kenig - Harri Suutarinen - Juhamatti Yli-Junnila


Jarno Virkki

» Lähetä palautetta toimitukselle