Kerho pisti sarjakärki Kärpät nurin - Sallinen taituroi voittomaalin

LIIGA / Raportti
HPK ratkaisi voittonsa jatkoajalla.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Hämeenlinnassa saatiin lauantaina katsella tasaista ja hyvätasoista jääkiekkokamppailua. Ottelussa kohtasivat HPK ja Kärpät ja pelissä saatiin ihailla niin taitoa kuin myös melko runsasta maalitehtailua.

Kerhon ja Kärppien välisessä välien selvittelyssä ladottiin maaleja peräti seitsemän kappaletta. HPK pisti sarjakärjen Kärpät kumoon maalein 4-3 (2-1,1-2,0-0,1-0).

Ottelun voittomaalin taiteili jatkoajalla HPK:n ykkösketjun laitahyökkääjän tontilla viilettävä Jere Sallinen. Sallinen namutteli kiekon Kärppä-maaliin hämeenlinnalaisten upean ylivoimakuvion päätteeksi.

Jatkoaikaa oli veivattu vain 29 sekuntia, kun Sallinen löi hienosti ilmassa leijailleen kiekon Kärppä-maalin perukoille.

- Salliselta tosi upea maali. Hienosti löi ilmasta kiekon sisään. Oli henkilökohtaista taitoa, kehaisi myös Kärppien ykkösluotsi Lauri Marjamäki.

HPK ja Kärpät tahkosivat huikean ottelun

HPK:n ja Kärppien välinen kiekko-ottelu tarjosi runsaspäiselle yleisölleen varsin viihdyttävää lätkää. Yleisöä ottelussa oli peräti 4590 ihmisen verran ja pelin katsojatkin olivat ottelussa hyvin mukana. Kamppailussa riitti niin taitoa kuin tunnelmaakin.

- Huikea ottelu mielestäni kokonaisuutena. Nähtiin aika paljon taitoa ottelun aikana. Hienoja yksilösuorituksia, suitsutti Pallokerhon päävalmentaja Pasi Arvonen.

- Oli tosi kova peli. Yritimme kaiken ladata tähän peliin mitä löytyi. Tunnetta oli hyvin pelissä, säesti puolestaan Kärppä-koutsi Marjamäki.

Ottelun onnistujia olivat varsinkin HPK:n Ville Viitaluoman kapellimestaroima ykkösketju ja Joonas Vihko. Vihko iski tiskiin tehopistelukemat 1+1 ja Viitaluoman johtama Kerhon ykköskentällinen puolestaan vastasi kahdesta hämeenlinnalaisten maalista.

Yksi näistä häkeistä oli Pallokerholle voiton ratkaissut jatkoaikamaali. Maalin herkutteli Jere Sallinen ja laiturille syötöt tarjoilivat Vihko ja Viitaluoma. Myös Kerhon maalin suulla pelannut Frans Tuohimaa torjui mallikkaan ottelun. Kärppien kovin tehoilija oli puolestaan Joonas Donskoi, joka keräsi pistesaaliin 1+1.

HPK loisti puolustuspäässä

Liigan sarjataulukon kärkijoukkueen Kärppien kaato maistui HPK:n pelin parhaimmalle pistemiehelle Jere Salliselle.

- Kyllä se hyvältä maistui. Ei Kärpät turhaan kiiku sarjakärjessä. Ei tämä voitto helpolla tullut, ainakin meidän kentällämme oli vaikeuksia pelata omilla vahvuuksillamme, Sallinen kommentoi ja tulkitsi koitosta.

- Hyvin pelasimme joukkueena. Veskarimme pelasi hyvin ja otti isoja koppeja. Teimme hyvin myös hommia.

HPK teki hyvin hommia ja ansaitsi voittonsa. Kerho loisti Kärppiä vastaan etenkin puolustuspelaamisessaan, vaikka kolmesti kiekko löytyi ottelun aikana hämeenlinnalaistenkin häkistä.

Kärpillä olisi periaatteessa ollut mahdollisuus useampaankin kuin vain kolmeen osumaan, sillä oululaiset olivat ottelun hallitsevampi osapuoli ja pyöritteli vahvasti hyökkäyksiään, mutta Kerhon puolustus kesti.

- Tosi hyvin puolusti maalin edustaa. Maalin edustalle meillä oli vaikeuksia päästä. Päätyyn pääsimme pyörimään, mutta olimme laidoilla. Se oli suurin juttu, kehui HPK:ta Kärppien laitahyökkääjä Toni Kähkönen.

- HPK pelasi tosi viisaan pelin, totesi puolestaan oululaisten ykkösluotsi Lauri Marjamäki.

» Lähetä palautetta toimitukselle