Farssilopetus

LIIGA / Raportti
Sopivia vastustajia tämän kauden Kerholla on ollut harvassa, mutta Oulun Kärpät pysyi sellaisena myös perjantai-iltana. Kauden neljäs voitto oululaisista jäi lopulta sivuosaan, kun päähuomion ottelusta varasti viimeiset viisi minuuttia.

Jokainen odotti vesi kielellä kolmannen erän viimeisiä minuutteja ja jännitysnäytelmän kliimaksia. Jälleen kerran erinomaisen ottelun pelannut Mathias Porseland luisteli isäntien puolustusalueen kulmaan hakemaan kiekkoa yhtä matkaa Kärppien Joonas Kemppaisen kanssa. Kärppien hyökkääjä taklasi tehopakkia, jolloin huonosti taklaukseen valmistautunut Porseland kolautti päänsä pleksiin.

Täysin harmittoman näköinen tilanne sai uudet mittasuhteet hetken kuluttua, kun linjattomasti läpi ottelun viheltäneet raitapaidat passittivat Kemppaisen suihkukomennuksella pukukopin suojiin. Samalla hetkellä vietiin vierailijoiden mahdollisuus tasoitusmaalin metsästykseen, kun HPK pääsi pelaamaan ottelun viimeiset viisi minuuttia ylivoimalla.

Kärppien kaiken kokenut valmentaja Hannu Aravirta esiintyi ottelun jälkeen ihailtavan viileästi, eikä lähtenyt ruotimaan ottelun loppua isommin.

– Se oli varmaan ihan ansaittu jäähy, kun tuomarit sen vihelsivät. Yritettiin kuitenkin taistella, otettiin maalivahti pois ja saatiin rakennettua siihen maalipaikkakin, mutta tämä meni näin tänään, Aravirta tyytyi kommentoimaan.

Otteluvalvoja Matti Alasentie oli ottelun jälkeen valmis allekirjoittamaan tuomion ja täten antamaan tuomareille synninpäästön.

– Mielestäni tuomio oli oikea. Kärppien pelaaja hyppäsi taklatessa ja painopiste nousi ylös. Sen seurauksena HPK-pelaajan pää osui laitaan, otteluvalvoja analysoi.

Tuomion jälkeen vierailijoiden pelaajat turhautuivat ja hetken päästä isännät seurasivat perässä. Viimeisen viiden minuutin aikana Kärpät yritti kaikin keinoin tasoitusta alivoimasta huolimatta ja monta kertaa näytti siltä kuin molempien joukkueiden pelaajat olisivat olleet jäällä teräsuojat luistimissa. Illan komeimmasta pyllähdyksestä vastasi isäntien maalia vartioinut Mika Järvinen, joka teki ehkäpä vuosikymmenen puhtaimman tiikerin selälleen tyhjällä kentällä.


Paajanen tuuletti aseenkantajineen ottelun voittomaalia.

Duunareiden ilta

Heti ottelun alusta oli aistittavissa, että illasta tulisi vähämaalinen. Kamppailupelaaminen näytteli suurta osaa ja hienoudet loistivat poissaolollaan. Isäntien peliä pyöritti parhaiten nelosketju, jossa pörräsivät Kari Sihvonen, Otto Paajanen ja Jere Sallinen. Oululaisten vaarallisimpiin lukeutuivat Juha-Pekka Haataja sekä Ivan Huml, joka oli läpi ottelun erittäin vaarallinen kiekollisena.

Maaliton avauserä oli molemmilta joukkueilta erittäin tarkkaa pelaamista, mutta heti toisen erän alkuun Arsi Piispasen täydellinen munaus oman maalin takana johti illan avausosumaan. Jozef Stümpel katkaisi helposti HPK-maalin takana Piispasen syötön ja löysi maalin edestä Kimmo Koskenkorvan, joka täräytti vastapalloon vieraiden avausmaalin.

Ilta oli kuitenkin Kerhon nelosketjun, joka aiheutti vaihdosta toiseen vaikeuksia Kärppien puolustukselle. Varsinkin omista junioreista täksi kaudeksi liigaan nostettu Paajanen pelasi yhden kauden parhaista otteluistaan. Nuori keskushyökkääjä pelasi vaihdosta toiseen erittäin vahvasti ja viisaasti hankkien Kerholle taistelullaan kahdesti ylivoiman. Toisen ylivoimista isännät hyödynsivät, kun Porselandin ”porsariksikin” ristitty ylivoimakuti pärähti kovaa ja korkealle kärppämaalin ylänurkkaan tasoittaen lukemat 1-1:een.

– Yritettiin taistella tänään alusta asti 60 minuuttia ja sitä saatiin. Jokainen neljä kenttää pelasi hyvin ja varsinkin Paajasen ketju oli huikea. Maalivahti kun päästää yhden repun, niin se antaa meille mahdollisuuden voittaa. Tämä on kovaa hommaa, mutta tästä on hyvä lähteä tauolle, isäntien päävalmentaja Timo Lehkonen summasi iloisena.

Myös ottelun voittomaali oli duunariosaston käsialaa. Sihvonen ja Sallinen pelasivat erittäin vahvan kulmapelin seurauksena kiekon maalia kohti, jossa Paajanen oli mailoineen välissä. Varmasti esiintynyt kärppävahti Johan Backlund oli voimaton, kun pelivälinen lipui yllättäen jalkojen välistä reppuun.

Voitolla HPK kasvatti eroa jumbopaikalle jämähtäneeseen Ilvekseen jo kahdeksaan pisteeseen. Aravirta yltyikin kehumaan ottelun jälkeen kasvojaan kohottanutta haarniskalaumaa ja harmitteli samalla omiensa tehottomuutta.

– Lehkonen on kyllä luonut Kerhoon erittäin hyvän konseptin. Meillä oli kaksi läpiajoa ja neljä erinomaista ylivoimahyökkäystä ja jos et sellaisista paikoista tee maalia, niin sitten voi olla, ettei niitä maaleja tule ollenkaan.

Kärpät pelaa heti huomenna viimeisen ottelunsa ennen maajoukkuetaukoa kotona SaiPaa vastaan. HPK sen sijaan taistelee pisteistä seuraavan kerran vasta maajoukkuetauon jälkeen, kun se matkaa Poriin Ässien vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle