KooKoo raivasi tiensä turnausfinaaliin

KooKoo seilaa harjoituskaudella neljän ottelun voittoputkessa
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Lappeenrannan turnauksen Mestisvierailija KooKoo kukisti ensimmäisessä ottelussaan Hämeenlinnan Pallokerhon voittomaalikilpailun jälkeen ja otti paikan lauantain finaaliin, jossa se kohtaa joko SaiPan tai Pelicansin.

Liigajoukkue HPK aloitti ottelun liikaa stressaamatta vastustajan tekemisistä. Liiallinen löysäily oli näkyi ensimmäisen erän jälkeen tulostaululla, kun tauolla siirryttiin kouvolalaisten johtoasemassa 0-2. Erän alkupuolisko oli vielä HPK:n näennäistä hallintaa, mutta siihen suurimpana syynä olivat vastustajan kaksi jäähyä, joiden ansiosta kerho pääsi luomaan tilanteita.

Ajassa 14.26 KooKoo siirtyi johtoon Mikael Kurosen siirrolla. HPK:n Teemu Rautiainen sai katsella ylivoimaosumaa jäähyaitiosta. Erän lopussa KooKoo kasvatti johtonsa jo 0-2:een ja jälleen ylivoimalla. Jussi Nättinen voitti aloituksen puhtaasti ja Ville Rajalan ampuman laukauksen paluukiekon toimitti perille asti Henri Tamminen.

Toisessa erässä nähtiin ainoastaan yksi osuma, joka sekin ylivoimalla. HPK:n Robert Leino onnistui kaventamaan lukemia Jyri Niemen ja Tuomas Santavuoren syötöistä puolessa välissä erää.

HPK väänsi tasoihin – KooKoo kuittasi voittomaalikisan

Kun kolmannen erän alkupuoliskolla Markus Västilä siirsi KooKoon jälleen kahden maalin johtoon, alkoi pienoinen, mutta sitäkin äänekkäämpi faniryhmä Kouvolasta varmasti toivoa omiensa voittoa liigajoukkueesta. Tuossa vaiheessa liian pitkälle ajatteleminen saattoi olla virhe.

Teemu Rautiaisen ylivoimaosumalla ja Tuomas Vänttisen rystynostolla ottelun lopussa hämeenlinnalaiset saivat pelin jatkumaan voittomaalikisaan, joka seurasi heti varsinaisen peliajan jälkeen.

Voittomaalikisan ainoat onnistujat tulivat kouvolalaisleiristä. Mikael Kuronen ja kokenut Jari Kauppila ohittivat Juuse Saroksen. Kristian Järvinen torjui kaikki HPK:n yritykset.