HPK jatkoi \"pronssikauttaan\"

KooKoon jaloissa painoi vielä eilinen kova taistelu Jokereita vastaan, joten HPK kuittasi Marski Cupin pronssiottelussa voiton 1-3 (0-1, 1-2, 0-0) suhteellisen helposti. Rumemmat luvutkin olisivat olleet mahdolliset, mutta valtaosa Pallokerhon laukauksista pysähtyi 48 torjuntaa tehneeseen Sami Heikkiseen. Rangaistusminuutteja ottelussa jaettiin harjoituspelille kovat 40, ja ottelun kaikki maalit syntyivätkin erikoistilanteista.

Hämeenlinnalaiset aloittavat pelin vastustajaansa huomattavasti pirteämmin, KooKoon palautumisaika Jokerit-pelistä tosin oli jäänyt aika lyhyeksi. Ensimmäinen tilastomerkintä saadaan pöytäkirjaan ajassa 1.22, kun Jukka-Pekka Holopainen marssitetaan jäähylle poikittaisesta mailasta. Tilannetta edelsi Janne Laakkosen komea kiertely, kaartelu ja ohilaukaus. Ylivoimalla HPK:n ykkönen pyörittää peliä, muttei saa avausmaalia aikaan. Jäähyn jälkeen rangaistusaitiosta kentälle rynnivä Holopainen pääsee pitkän syötön jälkeen läpiajoon, muttei saa kohotettua kiekkoa ohi Joni Puurulan.

Muutamaa minuuttia myöhemmin kerhon kova pyöritys jatkuu. Ensin Erkki Rajamäki pääsee nokikkain Sami Heikkisen kanssa, mutta näyttävyydestäkään huolimatta harhautus ei pure riittävän tehokkaasti. Vähän myöhemmin on Max Kenigillä avopaikka, mutta hänkään ei pysty sitä hyödyntämään. Ajassa 9.29 paine KooKoon kenttäpäädyssä kasvaa, kun Mikko Pukka saa rangaistuksen kampituksesta.

Ylivoimamyllytys on kovaa eikä avausmaali ole kaukana. Vladimir Sicak laukoo kovaa viivalta - ja tolppa soi. Hetkeä myöhemmin sutii kiekkoa maalinedustalla Olli Sillanpää, mutta kiekko ei pompi hänelle. Lopulta lätty saadaan jopa maaliin asti sen tiputtua Heikkisen räpylästä, mutta päätuomari Juha Pajusen sisäinen kello lienee maailman nopein, ja hän viheltää pelin poikki eikä hyväksy maalia.

HPK:n ensimmäisen rangaistuksen ottaa isokokoinen Tuukka Mäkelä ajassa 14.30. KooKoon ylivoiman rakentelun keskeyttää kuitenkin Aki Heino joka laittaa kaksikon Max Kenig - Harri Suutarinen matkaan. Miehet käyttävät 2-1-hyökkäyksen hyväksi ja tekevät 0-1 maalin alivoimalla ajassa 15.19. Minuuttia myöhemmin Ossi Louhivaaralla on paikka tasoittaa peli, mutta kovasta äänestä huolimatta veto jää lörppänäksi. Jäähyn jälkeen kiekko käy vielä KooKoo-maalin katolla ja Tomas Kucharchik ottaa jäähyn koukkaamisesta. Kouvolalaiset saavat erän loppuun aikaiseksi pari voimatonta yritystä. Erän torjunnat: Heikkinen 17 ja Puurula 7.

KooKookin saa kuparisensa rikki

Kotijoukkue aloittaa toisen erän ylivoimalla, ja saa harjoitella sitä lisää lähes heti, kun Janne Laakkonen ottaa korkeasta mailasta kakkosen ajassa 21.51. Saldoksi jää yksi laukaus - sekin ilman maskia. Pajusella on tänään pilli herkässä, ja seuraava HPK-rangaistus tuleekin ennen edellisen loppumista. Tällä kertaa kysessä on joukkuerangaistus väärästä vaihdosta. Rangaistuksen istuu Kasper Kenig. KooKoon ylivoimasta huolimtta lähempänä maalia on pallokerho Eero Somervuoren polkiessa läpi, mutta vetäessä lätyn lopulta päin Heikkistä.

Jäähyily ei lopu kuitenkaan ihan vielä. Vain vajaan minuutin vapaalla jalalla ollutta Laakkosta kutsuu boksi jälleen ajassa 24.41. Tatu Kattelus laukoo kiekon pari kertaa vaarallisesti kohti Puurulan vartioimaa maalia, mutta tasoitusta ei synny. Tasaviisikoilla pelatessa painopiste siirtyy jälleen KooKoo-päätyyn, jossa Marko Tuulola laukoo kiekon sivurautaan. Teppo Liukkosen rangaistus keskeyttää HPK-painostuksen hetkeksi ajassa 27.22.

Ylivoima ei ehdi kauaa vanheta. Aki Heino laukoo ensin hyvästä paikasta ohi maalin, mutta paikkaa mokan hetkeä myöhemmin. Heino ottaa tyhjät pois ja sijoittaa kiekon alanurkkaan kiekkokoulun opetusvideoon sopivalla tavalla. Kymmenen sekuntia maalin jälkeen käy rangaistusaition ovi taas. Nyt penkkiä pääsee kuluttamaan Juha-Matti Yli-Junnila poikittaisesta mailasta. Yli-Junnilakaan ei joudu koko kakkosta istumaan, sillä KooKoo rikkoo kuparisensa tässä turnauksessa. Parin tökkäisyn jälkeen Ossi Louhivaara siirtää kiekon sisään takatolpalta ajassa 29.50.

Kavennuksen jälkeen HPK painaa päälle kuin yleinen syyttäjä. Heikkinen tiputtaa kiekon pahaan paikkaan, mutta KooKoon onneksi kiekko potkitaan ohi maalin. Hetkeä myöhemmin Marko Tuulola petaa tekopaikan Kasepr Kenigille, joka kuitenkin vetää kahdesti suoraan päin kouvolalaisvahtia. Erän kolmannentoista peliminuutin tietämillä kolmas maali näyttää jo varmalta, kun Kerho pääsee 3-1-vastahyökkäykseen, mutta jotenkin kiekko onnistutaan pelaamaan ainoaa - ja jo makaavaa - puolustajaa päin.

Kerhon kolmas maali jää siis vielä roikkumaan erän loppuun. Eero Somervuori on jo hyvin lähellä onnistua, mutta ristikossa kolahtanut kiekko putoaa ja pysähtyy maaliviivalle. Pari minuuttia ennen taukosummeria nähdään HPK:n kakkoselta todella nätti kuvio - kiekko tosin pysähtyy tälläkin kertaa muuriin nimeltä Sami Heikkinen. Ajassa 38.19 joutuu rangaistusaitioon kiinnipitämisestä KooKoon Kattelus. Jäähyä ehtii kulua minuutti ja yhdeksän sekuntia, jonka jälkeen kiekko löytyy kotijoukkueen maalista. Somervuoren jäännuoliainen menee helpohkosti sisään Heikkisen mailan “lävitse“.

Kolmas erä on lähinnä jäähyilyä. Tuukka Mäkelä saa ryntäyskakkosen lisäksi vielä kympin suunsoitosta ajassa 43.13. Jäähyn aikana alivoimalla pelaavalla hämeenlinnalaisryhmittymällä on parikin hyvää paikkaa. Ensin pirteän ottelun pelannut Janne Laakkonen pääsee läpiajoon, Kucharchik reboundiin, ja hetkeä myöhemmin Rajamäki puolittaiselle karkumatkalle, mutta varsinkin Rajamäen ponneton yritys on lopulta helppoa kauraa maalivahdille.

Eero Somervuori ottaa seuraavan jäähyn lähes välittömästi Mäkelän jäähyn loputtua. KooKoo pyörittää peliä mallikkaasti, mutta juuri kun vetopaikka olisi avautumassa, hukkaa Jussi Onnela kiekon yli siniviivan. Sitten käy toisen boksin ovi: ensin Heikkinen pistää kiekon katsomoon kakkosen arvoisesti ja heti tuon rangaistuksen loputtua joutuu aitioon Tony Grönroos väkivaltaisuudesta. Jälkimmäisen jäähyn aikana syntyy erän parhaimmat tilanteet, Tuomas Eskelinen pamauttaa kiekon voimalla tolppaan, ja Tommi Santala pienestä kulmasta tyhjän maalin sivurautaan.

KooKoo saa vielä kavennusmahdollisuuden kun Pajunen passittaa Max Kenigin aitioon estämisestä ajassa 55.26. Teemu Peltola pääsee testaamaan Puurulan refleksit kahteen otteeseen, mutta veräjänvartija vetää pitemmän korren molemmilla kerroilla. Jäähyn jo päätyttyä laukoo Petri Anttila kiekon vielä tolppaan, mutta luvuiksi jää siis 1-3 HPK:lle.

“Ei jossiteltavaa“

Hämeenlinnalaishyökkääjistä ei tänään erottunut oikeastaan ketään. Kaikki ketjut pystyivät tasaisesti luomaan paikkoja aivan eri tavalla kuin eilisessä pelissä, tosin vastuskin oli selvästi heikompi. Myös puolustus pelasi eilistä varmemmin. Hyökkäyspääss pakeista esiin nousivat 1+1 tehot tehnyt Aki Heino sekä loistavia syöttöjä jaellut Marko Tuulola. Joni Puurula ei todelliseen testiin joutunut.

KooKoon joukkuetta piti taas pystyssä maalivahtipeli. Vaikka “Niilo“ Heikkinen ajoittain haparoikin ja tiputteli kiekkoja, niin kaikenkaikkiaan ottelu oli häneltä onnistunut. Hyökkäyspäässä parasta yrittämistä esittivät ainokaisen tehnyt Ossi Louhivaara sekä Teemu Peltola. Joukkueen harvoista hyökkäyksistä moni lähti liikkeelle hyvin pelanneen Mikko Outisen kautta.

-Pronssikausi sai jatkoa, sanoi HPK:n Jukka Jalonen ottelun jälkeen. Suhteellisen ehjä peli meiltä, tosin KooKoo taisi olla pikkaisen väsynyt, sillä samanlaista draivia ei löytynyt kuin eilen, hän jatkoi. Paikkoja olisi ollut enempiikin maaleihin, mutta varsinkin maalin edessä olimme liian pehmeitä. Maalinteossa riittää vielä paljon petrattavaa. Ajankohtaan ja tilanteeseemme nähden suoritus oli kyllä kuitenkin vähintäänkin kohtuullinen, tiivisti Jalonen.

-Tosiaan, meidän liike ei ollut yhtä raikasta kuin eilen, myönsi Reijo Mansikka kollegansa arvailut oikeiksi. Eilisen pelin jälkeen jäivät yöunet aika lyhyiksi, hän jatkoi. Pikkaisen ylpeä olen kuitenkin, kahta huippujoukkuetta vastaan pystyttiin pelaamaan mukavasti. Luistelupohjaa ei vielä kuitenkaan paljoa ole, Kouvolaan kun saadaan jää vasta elokuun alussa. Niinpä erikoistilanteitaakaan ei ole ehditty vielä harjoitella ollenkaan, hän sanoi. Lopputuloksesta ei kuitenkaan jäänyt jossiteltavaa, lopetti Mansikka.