HPK palasi voittojen tielle

HPK pystyi torstaina parempaan suoritukseen kuin vastaan tullut JYP. Ottelun päätteeksi valotaululla loistivat Kerhon 4-2-voittolukemat. Alusta asti voittaja ei kuitenkaan ollut selvillä.

JYP aiheutti Kerhon valmennusjohdolle harmaita hiuksia siirtymällä seitsemässä minuutissa kahden maalin johtoon. Avausmaali tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta. Iskijänä oli kanadalainen Alex Tremblay, joka kiersi helpon näköisesti Tuukka Mäkelän ja sijoitti kiekon ohi täysin unessa olleen Rob Tallasin.

Myös toinen JYP-maali meni Tallasille helposti. Jaakko Uhlbäck ja Jari Korhonen pääsivät nopeaan hyökkäykseen. Uhlbäck tarjoili kiekon Korhoselle, jonka laukaus ei lähtenyt hirvittävällä voimalla, mutta yllätti Tallasin ja painui ylänurkkaan. Kokenut kanukki ei kuitenkaan hätääntynyt isäntien maalilla.

- Tallas sai hienosti nollattua surkean alun. Vaikka heti kaksi ensimmäistä laukausta meni sisään, ei mennyt kaverilla kakka housuun, kehui Jukka Jalonen maalivahtinsa hermoja.

JYP-osumien välissä ehti Jyrki Louhi kokeilla maalintekoa läpiajosta, mutta Tommi Nikkilä torjui ensimmäisen yrityksen mainiosti ja seurasi hyvin Louhen rebound-yrityksen.

Kerho pääsi pitkästä aikaa maalin makuun kun Janne Laakkonen kavensi lukemiksi 1-2. Laakkonen sai maaliinsa syötön hienosti läpi keskialueen pujotelleelta Max Kenigiltä ja ohitti Nikkilän hyvällä laukauksella.

Ennen erän puoliväliä ryhdistäytyneet isännät nousivat jo tasoihin. Siirretyn rangaistuksen aikana järjestetyn kovan hässäkän käytti hyväkseen Aki Heino, joka ronkki kiekon maaliin. Syöttöpisteen osumaan sai Juhamatti Yli-Junnila.

Kun erässä oli saatu aikaiseksi neljä osumaa jo puoliväliin mennessä, vietettiin loppuerä jäähyjen merkeissä. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa. Harri Suutarinen pääsi yrittämään maalintekoa läpiajosta, mutta hukkasi kiekon lavastaan ennen ratkaisuyritystä.

JYP-valmentaja Matti Alatalo oli luonnollisesti tyytyväinen joukkueensa terävään alkuun, mutta kaipasi malttia.

- Loistava alku meiltä. Harvoin mikään joukkue saa tällaista starttia Hämeenlinnassa. Tässä vaiheessa olisi tietysti pitänyt pystyä puolustamaan johtoa, mutta joukkue ei ollut tarpeeksi kypsä, summaili Alatalo joukkueensa erää.

Kerho karkaa

Toisen erän alkuminuuteilla nähtiin ottelun voittomaaliksi jäänyt Hannu Väisäsen ensimmäinen liigamaali. Väisänen sai hyvän syötön Marko

Tuulolalta ja runnoi oman laukauksensa reboundin maalin puolelle. Kerho siirtyi 3-2-johtoon ja kiekko toimitettiin Väisäsen kirjahyllyyn.

Pian Kerhon siirryttyä johtoon JYP oli lähellä tasoittaa, mutta Rob Tallas torjui kiekon olkapäällään maalin poikkiputkeen. Maalirakenteiden kestävyyttä kokeiltiin myös toisessa päässä kun Aki Heino pääsi pamauttamaan Juhamatti Yli-Junnilan upeasta syötöstä, mutta kiekko kilahti rautoihin.

Seuraava "Yllin" nappisyöttö toikin Kerholle kahden maalin johtoaseman. Olli Sillanpää käynnisti HPK-hyökkäyksen, josta Yli-Junnila pääsi hyvään paikkaan. Mies tarjoili kiekon vielä takaisin Sillanpäälle, joka kiitti ja iski ottelun viimeisen osuman.

- Toisessa erässä HPK pääsi meiltä karkuun, eikä meille jäänyt paljon mahdollisuuksia. Kerho eliminoi vaarallisuutemme hyvällä liikkeellään, kehui JYP:n Alatalo vastustajansa peliä.

HPK:n parempi liike aiheutti JYP:lle vaikeuksia, joka näkyi kiinnipitämisenä ja koukkimisena. Ottelun tuominnut Reijo Ringbom salli koukkimisen, joten pelin taso laski. Mitään erityisen suuria virheitä Ringbomille ei kuitenkaan sattunut.

Kolmas erä pelailua

Päätöserään kumpikaan joukkue ei saanut aikaiseksi mitään erityistä. Lähimmäksi maalintekoa pääsi Juhamatti Yli-Junnila, joka laukoi kiekon Olli Sillanpään syötöstä maalin tolppaan. Sisään asti kiekkoa ei kuitenkaan kumpikaan enää laittanut.

JYP haki kavennusta kahden miehen ylivoimalla. Tomas Kucharcik sai mailasta kiinnipitämisestä jäähyn kaksi minuuttia ennen päätöstä ja Tommi Nikkilä vaihdettiin kuudenteen kenttäpelaajaan. Jyväskyläläiset eivät kuitenkaan saaneet kunnollista maalipaikkaa aikaiseksi, vaan ottelu jäi kahden erän jälkeisiin 4-2-lukemiin.

- Oli ansaittu voitto, muttei missään tapauksessa helppo voitto. JYP oli mielestäni parempi ja aktiivisempi, kuin Ilves ja SaiPa, tuumaili Jukka Jalonen.

Ottelun tehopelaaja oli kaksi maalia syöttänyt Juhamatti Yli-Junnila. Myös muut tehoille päässeet olivat hieman harvinaisempia nimiä tehotilastoissa.

- Siitäkin olen iloinen, että pisteille pääsi vähän eri miehiä. Itse asiassa kolmos- ja nelosketjut auttoivat meitä kun oltiin kusessa, kertoi Jalonen.

Yli-Junnila oli itse tyytyväinen omaansa ja joukkueen heräämiseen.

- Alku oli kyllä aika katastrofaalinen, näytti aika pahalta siinä vaiheessa. Tyytyväinen saa olla, että saatiin joukkueen käännettyä peli - ja itsekin sain käännettyä peliä parempaan suuntaan.

Vieraiden paras oli 42 kertaa torjunut Nikkilä. Kultakypärää kantanut Tommi Kovanen keräsi kovat peliminuutit, eikä juuri sählännyt omassa päässä. Maalikin oli Kovasella lähellä, mutta Tallas oli niukasti hyvän laukauksen edessä.

HPK:n seuraava ottelu on lauantaina kotona Oulun Kärppiä vastaan. JYP puolestaan kohtaa vieraissa Lukon.