Tiivis Kerho työvoittoon Ilveksestä

Dan Spang kävi lähellä onnistumista.
Hämeenlinnan Pallokerhon lauantai-ilta sujui mallikkaasti, kun tiiviisti pelannut kotinippu kukisti hajanaisesti taistelleen Ilveksen. Kotiyleisöä innostivat hyvin pelannut joukkue sekä uusiutunut ottelutapahtuma.

Lauantain kiekkokierroksen avannut HPK-Ilves pelattiin läpi aurinkoisen iltapäivän tunnelmissa. Ennakkokaavailuissa sarjan häntäpäähän veikatut joukkueet ovat molemmat ilmoittaneet valmentajiensa suulla pelaavansa yritteliästä kiekkoa. Tänään kentällä nähtiin kuitenkin kaksi eri suuntiin menossa olevaa seuraa.

Suurin ero joukkueiden välille syntyi tiiviydessä. Siinä missä sarjapisteet napannut HPK oli sitkeä ja valmiin näköinen, hajosi Ilveksen paletti yksilötaidon varaan. Edellisessä ottelussa haparoinut Miika Wiikman keräsi itsensä ja piti joukkuettaan pystyssä pitkiä painostusjaksoja. Ilvekset vaarallisimmat omat tilanteet syntyivät Kerhon viisikon jäädessä hautomaan kiekkoa omaan päätyyn toisen erän notkahduksen aikana.

Kolmannessa erässä Kerho löysi taas oikean sävelen. Joukkue puristi tahtia ja laukoi kaksi lisämaalia ensimmäisessä erässä syntyneen avausmaalin jatkoksi. Lopputulos 3-0 ei jättänyt selittelyjen varaa.

Duunarien vuoro

Voiton avainmiehinä olivat Kerhon työn sankarit. Komeimmista kuvioista vastasivat nimimiehet, ja Mikko Tolvanen Kerhon maalilla oli varma, mutta suuri kiitos kuului koko yhtenäiselle miehistölle. Eniten voitto perustui hyvään keskialueen viisikkopeliin ja määrätietoiseen liikkumiseen kaukalon jokaisessa osassa.

Erityisesti keskialueella HPK sai lyötyä hyvin painetta Ilveksen hyökkäyksiä rakennelleisiin puolustajiin. Tuloksena oli läpiajoja ja vastahyökkäyksiä, vaikka Ilveksen suurimmat osaajat ovat sen taitavia puolustajia.

Myös valmentaja Ari-Pekka Selin nosti ottelun jälkeen esiin luottomiehiään. Juha Kiilholma ja Antti Aarnio tekivät tiukasti töitä joukkueensa eteen.

- Tänään olivat etäisyydet kunnossa. Paljon jalkatyötä. Toisessa erässä oltiin sitten napit auki ja pulassa. Teimme kolmanteen erään pieniä muutoksia, ja peli parani.

Omassa päässä HPK oli harvakseltaan hädässä. Ottelun ensimmäinen maalipaikka syntyi Ilveksen Matias Soinnulle, mutta tämän jälkeen mentiin pitkä tovi yhteen suuntaan. Ilves-valmentaja Raimo Helminen ei löytänyt joukkueensa pelistä tarpeeksi hyvää.

- Aika samanlaista kuin eilen. Ei oltu vielä valmiita maksamaan voittoon tarvittavaa hintaa, Helminen murehti.

Palaset kohdillaan

Kahden ottelun perusteella HPK:n hankinnat näyttävät onnistuneilta. Kahden passin mies Dan Spang keräsi kehuja liikkumisellaan. Puolustuksessa hyökkäysvastuuta paljon saava Spang ei ole dynamiittia kaksinkamppailutilanteissa, mutta mies onnistui korvaamaan pienet puutteensa loistavalla sijoittumisellaan.

Tuloksena puolustajalle oli tänään hyvää työtä etenkin ylivoimapelissä, ja yhdeksän ammuttua laukausta. Suuri apu joukkueelle ovat myös Spangin avaukset omasta päästä. Ilveksen aavistuksen flegmaattinen karvaus ajoi useampaan kertaan ohi jenkkipuolustajan maltillisista lähdöistä.

Maalintekovastuuta kaudeksi on luotu Tuomas Santavuoren ja Jesse Saarisen harteille. Tänään molempien tehoina 1+1.

Ilveksen pelissä riittää paljon parannettavaa. Tänään yritteliäimmästä päästä oli Michael Keränen, joka piti Kerhon puolustusta varpaillaan kiekon jäädessä kotijoukkueen omaan päähän hautumaan.