Taas sama virsi

Ilves sai turpiinsa jo kuudennen kerran peräkkäin. Tällä kertaa joukkueen kukisti täpärästi HPK. Tamperelaiset liikkuivat Kerhoa vastaan pirteästi ja hallitsivat peliä, mutta kaatuivat jälleen samaan ongelmaansa kuin aiemmissakin otteluissaan.

HPK rankaisi Ilvestä joukkueen puolustuspään lepsuilusta ja tamperelaisten viimeistely ei hallinnastaan huolimatta sujunut riittävän tehokkaasti. Joukkue kipusi neljä kertaa Kerhoa vastaan tasoihin, mutta hävisi lopulta rangaistuslaukauskisan jälkeen.

- Samaa laulua. Hallitsimme peliämme, mutta emme saanneet käännettyä sitä. Olimme voimattomia oman maalimme edessä. Se oli ongelmamme tänään. Riittävästi oli maalintekopaikkoja ratkaista tämäkin peli. Ei vain riittänyt, Ilveksen käskyttäjä Seppo Hiitelä huokaili jatkaen

- Joukkueemme kuitenkin nousi joka kerta tappioasemastaan. Se on hyvä merkki, että tahtoa ja sisua löytyy, mutta se ei tahdo riittää kolmeen pisteeseen. Koville ottaa, mutta mitään ei voi. Lauantaina uutta matoa koukkuun.

Ilves joutui ahtaalle oman maalinsa edessä.

Peli käynnistyi salamamaalilla

Alku ottelussa sujui vauhdikkaasti. HPK heilutteli maaliverkkoa peräti 35 sekunnin jälkeen. Häkistä vastasi ykkösvitjan laituri Marko Luomala, joka samalla päätti seitsemän maalittoman pelin putkensa. Kerho ei kuitenkaan ehtinyt johtamaan peliä kuin kaksi minuuttia, kun Toni Rajala nosti Ilveksen jo tasoihin.

Koko ensimmäinen erä sujui vikkelätempoisesti. Peli aaltoili päästä päähän ja kummallakin joukkueella oli omat hetkensä hyökkäyspäässään. Joukkueista etenkin Ilves panosti alkuun. Sen huomasi tamperelaisten liikkeestä. Tupsukorvat pyrkivät luistelemaan energisesti ja viemään hyökkäyksiään hanakasti Kerhon maalille.

Tamperelaiset olivatkin avauserässä lähellä siirtyä mainion hallintansa seurauksena johtoonkin, mutta Matias Sointu ei onnistunut tyrkkäämään maaliviivalla pyörinyttä lättyä häkkiin saakka. Lopulta erätauolle poistuttiinkin Kerhon johdossa. Hämeenlinnalaisten toisen maalin sivakoi Alex Leavitt.

Toinen erä alkoi yhtä vauhdikkaissa merkeissä kuin edeltäjänsäkin. Tällä erää Ilveksen Michael Keränen sujautti lätyn verkon perukoille reilun puolen minuutin jälkeen. Vaikka toinen erä käynnistyikin avauserän kaltaisesti ei se lopulta sujunut yhtä vikkelätempoisesti. Vauhti keskimmäisessä erässä oli rutkasti avauserän vauhtia verkkaisempaa. Varsinkaan vierailijoiden liike ei ollut yhtä sulavaa kuin avauserässä.

Toinen erä edettiinkin enimmäkseen Kerhon hallinnassa ja joukkue onnistui siirtymään erän puolivälissä jälleen johtoonkin. Tällä erää maalin hassutteli komeasta Niko Niemisen syötöstä huippulupaus Teemu Rautiainen.

Silmiinpistävintä erässä oli hyökkäyspelaamisen muutos kummallakin joukkueella. Siinä missä avauserässä riitapukarit pyrkivät ajamaan hyökkäyksiään maalille, niin nyt joukkueet rakentelivat enemmän hyökkäyksiään syöttämällä. Tämänkään vuoksi toinen erä ei edennyt yhtä vauhdikkaasti kuin avauserä.

Kerhon hujoppi kikkaili ratkaisun

Päätöserä käynnistyi Kerhon 3-2 johdossa. Koko kolmannen erän Ilves haki aktiivisesti tasoitusta. Joukkue liikkui jälleen yhtä mallikkaasti kuin avauserässäkin ja tamperelaiset yrittivät nostaa hyökkäyksiään hanakkaasti Kerhon maalin eteen.

Lopulta vierailijat kykenivätkin kipuamaan Kerhon rinnalle, mutta HPK siirtyi uudelleen johtoon Jan-Mikael Juutilaisen osumalla. Siitäkään Ilves ei vielä lannistunut. Joukkue jatkoi sitkeää yrittämistään ja Kerho joutui niin ahtaalle tamperelaisten kanssa, että pitivät aikalisän erän puolivälin jälkeen.

Se ei kuitenkaan auttanut. Tuukka Mäkelä joutui jäähypenkille istumaan erän lopussa ja Ilves pääsi hakemaan tasoitusta ylivoimallaan. Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutillakin tamperelaiset malttoivat hakea tasoitusta tarkalla syöttelyllä. Tämä tuotti vihdoin myös ansaittua tulosta. 11 sekuntia ennen päätöserän loppumista Toni Rajalan passi löysi Jyrki Jokipakan lavan ja puolustaja täräytti tupsukorvat tasoihin. Ottelussa edettiin jatkoajalle.

Jatkoaika edettiin vauhdikkaissa tunnelmissa kummankaan joukkueen kuitenkaan onnistumatta sinetöimään ottelua. Lopulta pelille haettiin voittaja rangaistuslaukauskisasta. Kisan voitti HPK- Arsi Piispasen ja Rautiaisen tyylinäytteillä.

Kerhon voiton sinetöineen maalin taiteili rangaistuslaukauksesta Arsi Piispanen.

Hassuinta voittomaalikilpailussa oli, että Kerhon paras rangaistuslaukaisija Alex Leavitt sen sijaan epäonnistui omassa yrityksessään.

- Alex on ollut rangaistuslaukauksissa meidän paras. Ei tehnyt. Muut herrat naputtelivat maalit. Se oli positiivisin asia Ilvestä vastaan. Perjantaina pidetään joukkuepalaveri ja katsotaan, missä mennään. Tämä ei riitä, manasi Kerhon luotsi Harri Rindell, joka ei ollut tyytyväinen omiensa esitykseen.

Rindell kirosi varsinkin sitä, että Pallokerho ei kyennyt vastaamaan Ilveksen tehokkaaseen karvauspelaamiseen.

- Heidän karvauspelinsä oli hyvin tiedossa ja pyrimme iskemään siihen, että pääsisimme vastustajien ensimmäisen paineen alta pois, mutta meidän syöttönopeus ja syöttölaatu ei ollut kuin hetkittäin sitä, mitä olisi pitänyt olla.

Kumpaisenkin joukkueen kaudet jatkuvat lauantaina. HPK matkustaa Raumalle Lukon vieraaksi ja Ilves pyrkii palaamaan voittojen tielle kotiluolassaan Pelicansia vastaan.