Maalintekopeli

LIIGA / Raportti
HPK päätti kauden 2011-2012 kotiottelunsa koko kauden otteita kuvastavalla tavalla. Vierasjoukkue Ilves haki täydet pisteet jumbofinaalista, jonka parasta antia hämeenlinnalaisittain oli päätössummerin ääni.

Valmentaja Timo Lehkonen lupaili ottelun alla HPK:n haluavan voittaa viimeinen kotipeli yleisölle, joka on jaksanut tulla hallille huonosta menestyksestä huolimatta. Toisin kuitenkin kävi. Ilves pyöritteli ensimmäisessä erässä laiskasti puolustanutta kotijoukkuetta mielin määrin ja upotti kiekkoja kovalla prosentilla maalivahti Mika Järvisen selän taa. Yhdentoista minuutin pelin jälkeen Ilves oli latonut jo neljä maalia.


Mika Järvinen oli voimaton Ilveksen tulituksessa.

- Kahdeksan vetoa ja neljä omiin. Ei siinä voi oikein joukkueelle mitään enää sanoakaan kuin että tällaista jääkiekko välillä on, pyöritteli HPK:n valmentaja Timo Lehkonen päätään avauserän menolle. Ilveksen valmentaja Seppo Hiitelä ei kaikesta huolimatta innostunut joukkueensa esityksestä. - Viimeiset ottelut ovat olleet valmistautumista karsintasarjaan. Tänään esitys ei kuitenkaan ollut kaksinen. Kuusi maalia on tietysti hieno suoritus, mutta huolimattomuus pelaamisessa oli silmiinpistävää. Eivät nämä pelit tietenkään helppoja ole, emmekä onnistuneet joukkueen valmistamisessa tähän otteluun, Hiitelä totesi täysin aiheesta.

Kerhon otteissa pelailun maku

Avauserä olikin malliesimerkki siitä, millaista jääkiekko voi huonoimmillaan olla, kun pelistä on kuohittu vähinkin tunnetaso ja kentällä käydään pelkästään kirjaamassa tunnit. HPK:n onnistui Ilveksen puolustusvirheiden takia pysyä pelissä mukana, ja erätauolle mentiin lopulta 2-4-lukemissa. Timo Lehkonen ei kuitenkaan lähtenyt syyttelemään joukkuettaan vaan ymmärsi asetelman vaikeuden. - Motivoiminen ei ole helppoa. Sen jälkeen, kun selvisi että emme ole karsinnassa, kävi puhallus. Liigalisenssin säilyttäminen oli tavoitteemme ja siinä onnistuttiin. Ammattiurheilussa voittaminen on kuitenkin se juttu ja asioita pitää peilata siihen, mitä odotuksia kenelläkin on ollut. Kaksi erää pelasimme tänäänkin silti ihan iloista kiekkoa. Toiseen erään HPK tulikin selvästi paremmalla asenteella. Keskialueen puolustuksen tiivistyttyä pelin painopiste siirtyi Ilveksen päätyyn, ja joukkueen onnistui nousta Janne Laakkosen osumalla maalin päähän. Hyvän esityön osumaan teki pitkästä aikaa kokoonpanossa esiintynyt Santeri Alatalo. Laakkosen hetkeä myöhemmin ottama hyökkäyspään jäähy koitui kuitenkin HPK:n turmaksi, kun Jyrki Jokipakan siniviivalaukaus painui haparoiden läpi ottelun torjuneen Järvisen taakse.


Ilveksen taisteluilme oli uskottavampi.

Kolmanteen erään HPK intoutui vielä hetkeksi taistelemaan voitosta. Tilaisuutta kavennukseen tarjottiin etenkin kahden ylivoimapelin aikana, mutta vaikka kiekko kulkikin näyttävästi pelaajalta toiselle, olennainen jäi puuttumaan. - Maalipaikkoja ei ole ikinä ollut näin paljon. Peli olisi voinut päättyä kuusi-kuusi. Harmittaa, koska viimeisessä pelissä olisi voinut tarjota yleisölle parempaakin, Lehkonen totesi. Tilanteita tuhri etenkin epäonnensoturi Laakkonen, joka oli kotijoukkueen selvästi yritteliäin pelaaja. Jere Sallinen ja Alex Leavitt nousivat omissa ketjuissaan esiin, mutta puhtaita papereita ei voi oikein kenellekään antaa.

Ilvekseltä kahtiajakoinen ilta

HPK:n tehottomuus kostautui lopullisesti Ilveksen päästyä ensimmäiseen kunnon hyökkäykseen koko erässä. Illan tehomies Samuli Kivimäki (1+3) heitti laidasta kiekon maalille, ja onnekas pomppu Masi Marjamäen jalasta ohitti Järvisen kuudennen kerran. Kivimäen ja Marjamäen (1+2) lisäksi nähtiin vahvat suoritukset Jokipakalta (1+1) ja Kai Kantolalta, joka raatoi tuttuun tyyliinsä ja oli kentällä juhlimassa peräti viittä Ilveksen osumista, vaikkei pisteille tällä kerralla päässytkään. Ilveksen suurin ilonaihe oli onnistumisten jakautuminen usealle pelaajalle. Kuuteen maaliin merkittiin jokaiseen eri tekijä, ja paikkojen tarjoutuessa viimeistely oli suoraviivaista. Neljännen maalin jälkeen ote kuitenkin katosi, ja HPK:n osumat tulivat luvattoman helpoista virheistä maalin edessä. Viimeisellä ottelukierroksella ennen karsintaa Ilves kohtaa kotonaan runkosarjan ykkössijan varmistaneen Kalpan. HPK matkustaa Helsingin IFK:n vieraaksi otteluun, jossa panoksena IFK:lla on runkosarjan kakkospaikka. - Kyllä me voittamaan lähdetään. Helsinki on kuitenkin tunnelmallinen paikka pelata, Lehkonen lupaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle