HPK taipui Ilvekselle - "Ollaan oltu myrskyn silmässä tämä viikko"

LIIGA / Raportti
Ville Viitaluoma kertoi huilin tulevan tarpeeseen.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Hämeenlinnassa nähtiin syksyn parasta vieraskiekkoa ja Viitaluoman paluu kapteeniksi. Ottelusta syrjässä ollut päävalmentaja Kai Rautio seurasi peliä aition puolelta.

Valmentaja- ja kapteenikohun keskellä viikolla ollut HPK kohtasi perjantai-illan koitoksessa Tampereen Ilveksen. Kakkosvalmentaja Pasi Arvosen johdolla pelannut kotijoukkue jaksoi taistella pisteistä tosissaan 50 minuuttia, mutta taipui lopulta luvuin 1-5 (0-0, 1-1, 0-4).

Ottelussa huomiota herätti Ville Viitaluoman paluu kapteeniksi yhden ottelun tauon jälkeen. Sivussa ottelusta ollut päävalmentaja Kai Rautio seurasi ottelua katsomoaition puolelta.

Viiden päivän huilille lähteneen joukkueen kapteeni Viitaluoma ei lähtenyt ottelun jälkeen avaamaan joukkueessa velloneita ristiriitoja. Ykkössentteri kertoi kuitenkin olevansa "ihan puheväleissä" päävalmentajan kanssa.

- Nyt on tarkoitus ottaa pieni hengähdystauko myös tässä asiassa.

Kova viikko ja Ilveksen peli veivät Kerhon voimat

Terävästi otteluun latautunut HPK jaksoi Ilveksen kyydissä 50 minuuttia. HPK pelasi aiempaa suoraviivaisemmin ja se sai etenkin toisessa erässä hyvää painostusta aikaan. Joukkueen ykkösketju Jere Sallinen - Viitaluoma - Borna Rendulic sai muutaman komean pyörityksen ja yhden ylivoimamaalin aikaiseksi. Arvonen kiitteli joukkuettaan taistelevasta ilmeestä viikon mediamyllyn jälkeen.

- Kovan pumppauksen jälkeen jätkillä oli hyvä työmoraali 50 minuuttia tänään. Bruunin jäähyyn ja 1-3:een sitten selkä nitkahti.

Vierasjoukkueen kakkosvalmentaja Sami Hirvonen kehui HPK:n kahta ensimmäistä erää.

- Varsinkin toisessa erässä hukkailtiin kiekkoja, mutta meidän kärsivällisyys ja moraali auttoivat. Sitten lopulta saimme ansaitun voiton.

Kulunut viikko ei ole ollut helppo kotijoukkueelle. Arvonen kertoi tauon tulevan tarpeeseen.

- Ollaan oltu myrskyn silmässä tämä viikko. Pelaajat ovat ansainneet nyt lepohetken. Myös koutsit ovat ansainneet nyt pienen huilin, Arvonen kertoi.

Arvonen kehui Ilveksen vaarallista karvausta ja nopeita vastaiskuissa. Myös HPK oli selkeästi nopeuttanut peliään alkukaudesta. Viivelähtöjä ei Kerholta nähty.

- Kyllä se oli ihan pyrkimys [nopeuttaa peliä] koska sieltä tulee Ilvekseltä neljäntenä vielä pakki tukemaan niitä hyökkäyksiä. Pieni hermostuneisuus näkyi sitten kuitenkin heikkolaatuisissa syötöissä ja syötön vastaanotoissa, valmentaja analysoi.

Ilveksellä onnistujia laajalla rintamalla

Vierasjoukkue oli vahva tavaramerkiksi muodostuneissa hyökkäyspäädyn pyörityksissä. Kiekko liikkui luistelemalla ja fiksuilla syötöillä. Tämä kulutti HPK:n energiaa kohti ottelun loppua ja sen ratkeamista.

Kolmosketjun keskellä Ilveksessä operoinut Juuso Rajala avasi ottelun jälkeen joukkueensa hyökkäyspelin perusideaa.

- Pyritään kiekolliseen peliin eikä turhaan luovuta siitä, jos ei pysty haastamaan maalipaikasta tai antamaan selkeää syöttöä ketjukaverille.

Kaksi edellistä kautta kovia tehoja Mestiksen Jokipojissa tahkonnut sentteri on Ilves-kasvatti, mutta pelaa vasta nyt 25-vuotiaana ensimmäistä kauttaan Ilveksen edustusjoukkueessa.

- Alkuun oli vaikeaa, harjoituspelit ja kauden alku, mutta helppo on ollut tulla tähän tuttuun ympäristöön.

Ketjun roolit ovat varsin selkeät. Robert Jekimovs on vasemmassa laidassa nopea ja maalinälkäinen pelaaja sekä Kai Kantola toisella puolella ketjun fyysinen, tilaa tekevä laituri. Rajala toimii peliä tekevässä roolissa.

- Ihan hyvin on nyt mennyt, mutta valmista pelimme ei vielä ole. Varsinkin nyt kun pääsimme ylivoimaa pelaamaan, niin se oli surkeaa meidän osalta.

Rajala kertoi, että HPK:n ympärillä pyörineeseen myllytykseen Ilveksessä ei oltu keskitytty.

- Ei me lähdetty miettimään mitä kaukalon ympärillä tapahtuu. Välillä tapahtuu yhdessä joukkueessa ja välillä toisessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle