HPK:n kesäloma siirtyi − "Perhana, joutuu huomenna tulemaan töihin"

Legendojen pelit jatkuvat vielä.
HPK teki lähes mahdottomasta mahdollisen ja onnistui kampeamaan itsensä pudotuspeleihin. Joukkuetta uhannut kesäloma ja Marko Tuulolan viimeisen ottelun päivämäärä siirtyivät taisteluvoitolla HIFK:sta.

HPK onnistui mahdottomassa tehtävässään nostaa paattinsa nokan sukelluksista pinnalle. Pudotuspelipaikka varmistui runkosarjan päätösottelussa, jossa kotijoukkue kukisti HIFK:n kolmella terävällä osumalla. Kahdeksannen peräkkäisen voiton takuuna olivat piirua vaille täysi kotihalli, Juuse Saroksen loistava maalivahtipeli ja koko joukkueen venyminen selkä seinää vasten voittoon HIFK:sta luvuin 3-1.

HPK:n pudotuspelipaikan ratkaisu tapahtui Rinkelinmäen toisessa erässä sekä kolmannen erän alussa. Kolmannen erän ainoan maalin teki HIFK, mutta kotijoukkueen maalien veroisesti tuuleteltiin tulostaulun ja kuuluttajan kertomia Lukon maaleja Tampereelta. Sisukas ja päättäväinen työ riitti runkosarjan kymmenenteen sijaan, jonka jälkeen HPK jatkaa pelejään Villi kortti -kierroksella pudotuspeleissä Jokereita vastaan.

− Huikea joukkue, ei voi muuta sanoa. Taistelee elämästä ja kuolemasta, ja millä tavalla se pystyy pelaamaan kovia joukkueita vastaan. Tänään oli extralataus Marko Tuulolan ansiosta. Perhana, joutuu huomenna tulemaan töihin, lohkaisi päättäväinen HPK-luotsi Pasi Arvonen pelin jälkeen.

Tuulolalle ja Ville Peltoselle kyseessä oli viimeinen uran runkosarjaottelu. Molemmat jatkavat pelejään pudotuspeleissä, ja kaksikko toivottikin kättelyssä toisilleen menestystä jatkopeleihin.

Maaleja taas leveältä rintamalta

HPK:n maalitilin aukaisi kauden ensimmäisen maalinsa tärkeään paikkaan laukonut Jyri Niemi. Puolustaja pääsi lataamaan paluukiekosta kiekon ohi voimattomaksi jääneen HIFK-vahti Joakim Lundströmin.

Toisessa erässä HPK lisäsi johtoaan Teemu Rautiaisen maalin edestä sipaisemalla osumalla. Lukemat 3-0 syntyivät Jesse Saarisen lavasta. Tehojen jakautuminen usealle miehelle oli kuvaavaa koko HPK:n satumaiselle runkosarjan loppukirille. Koko joukkue hitsautui olympiatauon jälkeen äärimmäiseen lataukseen, ja lopulta yritys palkittiin pudotuspelipaikalla.

Ottelut jatkuvat lauantaina. Arvonen ei uskonut latauksen jäävän tähän. Päättäväinen joukkue aikoo jatkaa kevättään Helsingin Areenan kummituksista huolimatta.

− En usko, että siitä tulee vaikeaa. Missään nimessä ei saa puhaltaa ilmoja pois.

HIFK heräsi taistoon kolmannessa erässä

Tiistaina ilotulitusmaisen 6−1-voiton JYPistä napannut HIFK ei päässyt ottelun alussa kotijoukkueen vauhtiin mukaan. Vieraiden valmentaja Harri Rindell uskoi silti tämän toimivan herätyksenä ja esimerkkinä siitä, mitä luvassa on, kun HIFK jatkaa kevättään Pelicansia vastaan.

− Tiistaina meillä oli maksimilataus, emmekä nyt päässeet sille tasolle. Hyödyllinen peli silti meille, tämmöistä tämä pudotuspelikiekko on, Rindell arvioi.

− Vilpittömät onnittelut HPK:lle. Käsittämättömän hieno kauden loppu menossa. Hieno asia myös "Tuuskille".

Yritystä ja pelaamista löytyi tosissaan vasta kolmannessa erässä. HIFK:n ainokaisen iski joukkueen valopilkkuihin kuuluva Janos Hari ylivoimalla ilman maalivahtia.

− Emme saaneet mobilisoitua itseämme. Emme päässee tekopaikoille. Tämä on tätä kiekkojargonia, mutta parempi joukkue voitti. Meillä oli kyllä vimmattu yritys kolmannessa erässä ja halusimme tulla tasoihin, mutta otimme jäähyjä siinä.