Pisteet puoliksi Rinkelinmäellä

LIIGA / Raportti
HPK ja Blues tarjosivat sunnuntain tv-ottelun, joka päättyi jatkoajankin jälkeen ratkaisemattomana. Lopussa Kerhon voitto-osuman syntymättä jääminen oli pitkälti kiinni Blues-veskari Sami Heinosesta.

Heinoselle kirjattiin jatkoajan viisiminuuttisella peräti yhdeksän torjuntaa. Kolmannessa erässä mies pysäytti 13 kiekkoa. Blues joutui pelaamaan vain viidellä puolustajalla ensimmäisen erän lopulta saakka Arto Laatikaisen loukattua jalkansa.

Hyvin taistellut puolustus sekä etenkin Heinonen pitivät kuitenkin Kerhon yritykset poissa maalista, joten molempien joukkueiden pistesaldo lisääntyi yhdellä.

- Pelin alku oli meiltä ihan hyvä, mutta sitten tuli se viimeisen minuutin nukahdus. Sen jälkeen oltiin jonkin aikaa vähän koomassa ja peli lähti käsistä. Kolmas erä ja jatkoaika oli sitten selvästi meidän, mutta ei ansaittu voittoa, kun ei tehty enempää maaleja kuin vastustaja, kertoi Jukka Jalonen ottelun kulusta.

Ensimmäisen erän alusta saakka HPK pyrki ahnaasti vastustajansa kenttäpäätyyn ja sitä kautta maalipaikkoihin. Ensimmäisen kerran yritys palkittiin kun Anders Burström taisteli tiensä maalin takaa ja toimitti kiekon luukulle. Maalintekopaikassa seisoi Hannu Väisänen, jonka nopea laukaus ohitti Heinosen ja siirsi Kerhon johtoon.

HPK:n runsaasta laukaisumäärästä suuri osa ei mennyt Heinosen torjuttavaksi asti. Ensimmäisessä erässä Blues-vahti joutui torjumaan kuusi kertaa. Sama oli tilanne HPK:n maalivahti Rob Tallasilla, joka joutui antautumaan erän lopussa Marko Tuulolan harhasyötöstä aiheutuneelle hyökkäykselle. Tallas pysäytti Ladislav Kohnin yrityksen, mutta reboundin seurannut Kari Kalto tasoitti ottelun vaivattomasti.

Isännät kilauttelivat myös maalirakenteita tuloksettomasti. Juhamatti Yli-Junnila oli lähellä maalintekoa lauottuaan hyvästä nopeasta hyökkäyksestä vihaisen laukauksen kohti maalia. Kiekko osui kuitenkin Heinosen hanskapuolen yläristikkoon. Myös Tomas Kucharcik kokeili putkien kestävyyttä HPK:n pelatessa ylivoimaa.

Bluesin vuoro käydä johdossa

Toisessa erässä maalintekovuorot olivat eri kuin ensimmäisessä. Ennen erän puoliväliä nuori Lauri Tukonen pääsi siirtämään kiekon maaliin seurattuaan valppaasti Marko Tuulolan katkaiseman poikittaissyötön. Maalia edelsi HPK:n vahva painostusjakso.

Upeita kikkoja väläytellyt Vladimir Vujtek järjesti HPK:n tasoituksen kun toista erää oli takana viitisentoista minuuttia. Taituri nousi hyökkäyssinisen yli mallikkaalla veivillä ja syötti kiekon vapaana maalilla päivystäneelle Tuukka Mäkelälle. Kovista taklauksistaan viimeistelytaitoa paremmin tunnettu Mäkelä ohjasi syötön kauniisti maalin ylänurkkaan ja tasoitti ottelun.

Ottelun päätuomari Jari Levonen ei jakanut pelissä turhia rangaistuksia. Kahdessa erässä molemmille joukkueille tuomittiin kahdet kaksiminuuttiset, kun Blues hölmöili itsensä alivoimalle pelaamalla kuudella kenttäpelaajalla erän viimeisellä sekunnilla.

Juhamatti Yli-Junnilla sai kiekon toisessa erässä lisäksi kerran, ainakin omasta mielestään, maaliin. Yli-Junnila kommentoi ottelun jälkeen ratkaisupaikkoja.

- Joka peli meinaa mennä jatkoajalle, ja ollaan aika hyvin hallittu niitä, kun ollaan pelattu kolmella hyökkääjällä. Paikkoja ratkaisuun oli paljonkin, mutta nyt ei vaan pomppinut meille. Itsellänikin oli paikkoja pari, toinen kilahti tolppaan ja toinen oli maalissa, mutta sitä ei hyväksytty.

Kerho ei pysty ratkaisemaan

Kolmannessa erässä Bluesin ryhmä alkoi selvästi väsähtää, mutta taisteli kuitenkin hienosti. HPK painoi päälle joskus kovempaa, ajoittain hellemmin. Maaliin asti kiekko ei kuitenkaan mennyt.

Rob Tallas sai seistä lähes koko erän rauhassa joutuen torjumaan ainoastaan muutaman vastahyökkäyksen.

HPK sai aloittaa ylivoimalla ja Bluesille tuomittiin kolmannessa erässä kaksi jäähyä, joiden aikana kiekko pyöri pari kertaa hyvin. Erityinen huomio kiinnittyi ylivoimalla jäällä nähtyyn Harri Suutariseen, joka oli saanut kavereikseen Tony Virran ja Vladimir Vujtekin. Toisen ylivoimayksikön muodostivat Kucharcik, Laakkonen sekä Voutilainen.

Erässä lähimmäksi maalintekoa pääsi Hannu Väisänen, jonka kova laukaus kolahti Sami Heinosta maskiin ja pudotti Blues-vahdin jään pintaan.

- Ei ole tosiaankaan ihan vielä täydellistä peli. Pelicans-pelikin oli paljon huonompi meiltä, kun moni niistä otteluista, joita hävittiin – vastustajalla oli enemmän paikkoja, ihmetteli Juhamatti Yli-Junnila HPK:n kankeutta.

Jatkoajalla Jukka Jalonen peluutti kolmea hyökkääjä ja vain yhtä puolustajaa, jotka hakivat nälkäisesti voitto-osumaa. Huippuvaarallisiin tilanteisiin ei kuitenkaan päästy, eikä varmasti torjunut Heinonen ollut yllätettävissä.

- Haluan tosissani onnitella poikiamme tämän pelin yrityksestä ja panoksesta. Tiesimme, että tiedossa oli vaikea peli, sillä HPK on yksi liigan parhaista joukkueista. Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että saimme pisteen, ilmaisi Bluesin kakkosvalmentajaksi siirretty Ted Sator.

Kerhon paras oli hyvää vauhtia tuntumaa löytävä tsekkitähti Vujtek. Myös Burström ja Kucharcik näyttävät askel askeleelta menevän eteenpäin. Irtotähden otti kuitenkin tällä kertaa harvinaisen maalin tehnyt Tuukka Mäkelä.

Espoolaisista edukseen erottui maalivahdin lisäksi puolustuksessa urakoinut Sebastian Sulku. Myös kultakypärää kantanut Marko Tuomainen esitti ajoittain pirteitä pätkiä.

- Tämä oli meille hyvä viikko kaiken kaikkiaan, viisi pistettä plakkariin. Tänäänkin olisi ollut mahdollisuudet voittoon, ja kyllä me sitä yritettiinkin. Jatkoaika oli totaalisesti meidän hallintaa, mutta laukausten laatu ei ollut ihan sitä mitä pitäisi ja välillä ei sitten ammuttu ollenkaan. Huomattavasti helpompi jatkaa kuitenkin tästä ensi viikon kahteen vieraspeliin, summasi isäntien koutsi Jukka Jalonen.

HPK:n kausi jatkuu torstaina Porissa Ässien vieraana. Blues puolestaan isännöi tuolloin JYPiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle