Kerhon ykkösketju uinui pisteet Bluesille

LIIGA / Raportti
Espoon Blues jatkoi voitto-otteluidensa putkea viemällä ansaitut vieraspisteet Hämeenlinnan Pallokerholta. Kapeasta materiaalista moitittu HPK näytti, että takaketjuista löytyy kyllä leveyttä, mutta kärki puuttuu kokonaan.

HPK:n valmistautuminen otteluun oli jälleen kerran luvattoman heikko. Bluesin ruotsalaisvahvistus Joakim Eriksson pääsi sekavan sohellusvaihdon päätteeksi maalintekosektorille ja vippasi kiekon taitavasti aivan vasempaan ylänurkkaan. Ottelu oli avausmaaliin mennessä ehtinyt kulua vain kuusitoista sekuntia.

– Kolmas peli peräkkäin, kun tehdään ensimmäisellä minuutilla maali. Pelivalmius joukkueella oli erittäin hyvä, vaikka vapaa viikonloppu askarruttikin. Ottelu ratkesi oikeastaan ensimmäiseen erään, jossa meillä oli paikkoja kolmeen-neljään osumaan, kertasi Blues-valmentaja Lauri Marjamäki.

Kotijoukkueen maalivahti Mikko Tolvanen ei ehtinyt saada yhtään torjuntaa ennen kuin hänet yllätettiin pian toistamiseen. Petri Lammassaari nousi vasemmasta laidasta kaarelle ja ampui tarkasti oikeaan yläkulmaan.

HPK-valmentaja Harri Rindell vastasi vieraiden salama-alkuun ottamalla aikalisän, mutta koko erän aikana Kerho ei saanut kuvioitaan kuntoon.

– Otteluun lähtö oli katastrofaalinen. Emme toipuneet ensimmäisestä erästä millään muotoa, Rindell manasi.

– Eihän nyt suoraan aloituksesta voi tulla ylivoimatilannetta. Sehän on aivan anteeksiantamatonta, Rindell puhisi ja osoitti syyttävän sormensa kohti molemmat maalit vierestä katsonutta ykkösketjuaan.


Blues tarvitsi ensimmäiseen maaliinsa 16 sekuntia.

Blues suvereeni aloituksissa

Toiseen erään HPK lähti selvästi paremmalla sykkeellä ja saikin aikaan muutaman painostustilanteen Blues-päätyyn. Lupaava erän alku tyssäsi kuitenkin hyökkäyspään virheeseen, kun Alex Leavitt haki Lauri Kärmeniemeä siniviivalta. Kiekko karkasi suoraan vaihdosta kentälle tulleelle Toni Salliselle, joka päätti läpiajonsa taitavaan harhautukseen ja vieraiden kolmanteen osumaan.

– Koko joukkuetta ei voi syyttää. Ykköstähdet ottivat turpaan koko kentän jokaisella osa-alueella. Maalintekopaikoissa kolme muuta kenttää olivat jokainen plussalla. Jouduimme kuitenkin esimerkiksi aloituksissa tilanteeseen, jossa kiekko menetettiin vastustajalle, vaikka tilanteita kuinka kerrattiin.

Blues voitti aloitukset 29-10, mikä oli yksi vieraiden selvimmistä pelivalmiuden osoituksista, minkä lisäksi Blues voitti tilan paremmalla liikkeellään.

– Tyylille sopivaan tapaan aloitettiin kolmas erä alivoimalla, mutta selvittiin ja tsemppailtiin. Janne Kolehmainen putosi pelistä pois, mikä näkyi. Hänen tyylisiään pelaajia olisi tänään tarvittu riistämään, raastamaan ja laittamaan kroppaa peliin, Rindell kommentoi.

Kolmannessa erässä Blues pääsi pelaamaan ylivoimaa Niko Niemisen mailan raapaistua taklaavan pelaajan kasvoja. Neljän minuutin erikoistilanne jäi kuitenkin käyttämättä hyväksi.

HPK aloitti takaa-ajon hetki myöhemmin, kun nelosketjun sentteriksi siirretty Tuukka Pulliainen huudatti kotiyleisöä sutimalla maalin edestä 1-3-kavennuksen. Hyvän esityön maaliin raatoivat Otto Paajanen ja Antti Roppo.


Tuukka Pulliainen löi kotijoukkueen ainokaisen maalin nurkalta sisään.

HPK-valmennuksella riittää penkille laitettavia

Kolmannen erän loppu pelattiin Bluesin puolustuspäässä, mutta kovin suuria vaikeuksia vierailla ei voittonsa puolustamisessa ollut. Kolme vieraspistettä päätyivät täysin ansaitusti espoolaisille.

Vierasjoukkue liikkui läpi ottelun hyvin ja oli taidollisesti selvästi edellä HPK:ta. Kristian Kuuselan ja Petri Lammassaaren vaihto ketjusta toiseen oli selvästi onnistunut siirto, joka toi tasapainoa hyökkäysketjuihin. Kuusela ja Lammassaari olivat tasaisen ryhmän näkyvimmät pelaajat.

– Vähän vaihdettiin ketjuja ja se toimi. Myös kolmas ketju pelasi tänään hyvin, kehui Marjamäki ansaitusti omiaan.

Kotijoukkueen selvästi paras ketju Teemu RautiainenNico AaltonenJan-Mikael Juutilainen onnistui ainoana kolmikkona läpi ottelun tuomaan kiekkoa hallitusti keskialueen yli. Muutenkin HPK:n peli nojasi vahvasti kakkoskorin miesten varaan nimimiesten seilatessa ulapalla ottelun läpi. Scott Barney ei mahtunut edes pelaavaan kokoonpanoon.

– Olisi voitu pelata ihan hyvin kolmella kentällä, mutta viime viikolla oli kolme peliä reissuista palautumisineen, ja kun vastassa oli luisteleva joukkue ja Kolehmainen loukkaantui, niin tähän ei menty. Kyllä meillä miettimistä on ja jotain me teemme, Rindell lupasi viitaten ykkösketjun ala-arvoiseen esitykseen.

Ennen maaottelutaukoa Blues kohtaa kotonaan Kärpät ja Jokerit. HPK käy vierailulla Oulussa, mihin reissuun lähtevä kokoonpano voi siis muuttua rajusti. Näillä näytöillä kannattaa HPK:n harkita kahden kärkiketjunkin korvaamista omilla junioreilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle