HPK puristi pisteet Bluesilta

Hämeenlinnan Rinkelinmäellä käydyssä kiekkokamppailussa veti kotijoukkue HPK lopulta pidemmän tikun, Bluesin jäätyä nuolemaan näppejään.

Tasainen ensimmäinen jakso

Yleisesti kiekkoyleisön tiedostamaa HPK:n hurjaa alkurynnistystä ei tänään nähty, vaan alun minuutit peli lainehti päästä päähän, Bluesin kuitenkin hienokseltaan hallitessa. Jan Calounin sekä Marko Tuomaisen otteet saivat kotiyleisön hamuamaan nitropurkkia useaankin otteeseen. Myös HPK:n kaksi ensimmäistä ketjua saivat toki myös luotua tukun vaarallisia maalipaikkoja Myllyksen vartioiman maalin eteen.

Maalinteon aloitti vierasjoukkue ja Tuomainen. Max Kenigin johtama HPK-ketju ei millään saanut vääntövahvaa Blues-vitjaa kuriin, ja tilanne päättyi Niemisen ja Sarnon esityöstä Tuomaisen nättiin maaliin.

Edellisestä maalista itselleen miinukset kuitannut Max Kenigin johtama ketju paikkasi virheensä sentterinsä johdolla - Nuori keskushyökkääjä luisteli hyökkäysalueelle vasenta laitaa kovalla vauhdilla, sai hyvän syötön Janne Laakkoselta ja onnistui pujottamaan pikkumustan verkon perille myllyksen jalkovälistä. Erä päättyi tasalukemiin 1-1. Jäähyjä erän aikana tuomittiin Bluesille yksi, kun taas HPK onnistui välttämään jäähypenkin kokonaan.

Ensimmäinen erä yleisilmeeltään näytti kattavasti pelin luonteen: Kumpikin joukkue oli päättänyt pelata, eikä peruutella. Blues-valmentaja Kapanen totesikin pelin jälkeen peruuttelun olevan Hämeenlinnassa turhaa, sillä pisteitä ei pakittelemalla Hämeenlinnasta tällä kaudella ole vieraille pahemmin irronnut. Blues siis lähti haastamaan HPK:ta suoraan tämän omilla aseilla - eikä siinä huonosti pärjännytkään.

Ritarit kirivät ohi

Toisessa erässä joukkueet taistelivat yhtä lailla lujasti kuin ensimmäisessäkin. HPK kuitenkin siirtyi johtoon "tsekkoslovakki" -ketjunsa maalilla. Kucharcik ja Pardavy juonivat todella komean avopaikan, jonka Myllys kuitenkin onnistui paraatiroiskaisullaan pelastamaan. Jatkotilanteeseen ehtinyt tsekki Jaroslav Balastik kuitenkin masensi Bluesin luottomaalivahdin siirtämällä kiekon verkkoon. HPK:n juhliessa maaliaan, siirtyivät Bluesin jäällä olleet miehet takaisin vaihtoaitioon korvat punaisina, sillä niin kova Myllyksen ripitys heille oli - syystäkin.

Bluesin tasoitusmaalin juonijana toimi Jan Caloun - kukapas muu. Taitava tsekki toi kiekon sisään HPK:n puolustusalueelle, eikä Aki Heinon toistuvista pyynnöistä huolimatta suostunut sitä tummapaitaisille luovuttamaan. Lopulta Caloun, aikansa pyörittyään, tarjosi kiekon siniviivalle vapaaksi jääneelle Sebastian Sululle. Sulku taasen tälläsi kiekon voimalla kohti maalia, jonka edessä seissyt Markku Hurme ohjasi kiekon kauniisti ohi HPK:n maalia vartioineen Hannu Toivosen - suoraan oppikirjasta.

Virheen paikkaaminen oli HPK:n joukkueessa päivän sana, sillä jos Aki Heino puolustuspäässä joutui Jan Calounin jalkoihin, hän totisesti osasi paikata virheensä: Tsekkoslovakkiketju vyörytti pelin jälleen vauhdilla Bluesin päätyyn, ja lopulta Kucharcik löysi komealla syötöllä maalin takaa sektoriin nousseen Heinon. Heino kiitti, kumarsi ja löi taululle erän päätöslukemat 3-2.

Loppurutistus

Kolmas erä alkoi jälleen tasaisissa merkeissä. Kumpikin joukkue onnistui hyökkäyspelissään siinä määrin, että puolustuspelin painoarvo jäi hieman pienemmälle. Tämä taas aiheutti useammankin oman puolustuspään ns. "perässä juoksemisen". Ennen erän puoliväliä kotijoukkueen kakkosketju painoi viitapirun lailla Bluesin päädyssä. Myllyksen eteen syntyneessä mylläkässä miehiä kaatui, tallottiin ja potkittiin - puolin toisin. Maalia tilanteesta kuitenkaan ei syntynyt.

Bluesin ponkaistessa vastahyökkäykseen, otti mylläkästä turhautunut Jan Pardavy todella turhan koukkausjäähyn repiessään jo tilanteen ulkopuolella olleen Blues-hyökkääjän jään pintaan. Näin Pardavy pääsikin todistamaan Bluesin tasoitusmaalin synnyn jäähykopin puolelta. Bluesin ylivoiman Primus Motor, Jan Caloun, liikutti kiekkoa ja pyrki repimään HPK:n puolustusneliötä auki. Lopulta kiekko kiersi Hurmeen ja Vykoukalin kautta Teemu Elomolle, joka pamautti laatan sydämensä kyllyydestä suoraan syötöstä HPK:n maalin perille.

Bluesin tasoitusmaalin jälkeen molemmat joukkueet aktivoituivat taklaamaan. Bluesilta fyysisellä puolella kunnostui varsinkin Rami Alanko, joka jakeli kovia taklauksia tilanteiden ne salliessa. Kotijoukkueen taklauksista taas vastasivat Erkki Rajamäki ja jäähystään sisuuntunut Jan Pardavy, joka teki hyökkäyspäässä muutaman todella mallikkaan esimerkkisuorituksen taklauspelin tärkeydestä kiekonriiston yhteydessä.

HPK:n ratkaisuosuman taiteili kuitenkin kolmikko Louhi - Kenig - Laakkonen. Omasta päädystä lähtenyt Louhen syöttö löysi keskialueelta Max Kenigin, joka taasen jatkoi syötön yhdellä taitavalla kosketuksella täydessä vauhdissa viilettäneelle Janne Laakkoselle. Nuori taituri erehtynyt, vaan pujotti kiekon puolittaisen läpiajonsa päätteeksi ohi Myllyksen.

Pelin loppusuoralla Blues yritti kuroa pelin tasoihin kuudennen kenttäpelaajan turvin. Lähemmäksi maalia pääsi tosin HPK, sillä pelin viimeisillä sekunneilla kiekko lipui vain noin 20 sentin päästä Bluesin maalia. Loppurutistus kuitenkin jäi maalittomaksi kummaltakin joukkueelta.

Ottelun jälkeen HPK-valmentaja Jukka Jalonen oli syystäkin tyytyväinen joukkueeseensa. Seuran uusi piste-ennätys tuli tiistaina ja torstaina lukemia on jälleen mahdollisuus kohennella. Vierailu Lahteen tarjoaa HPK:lle myös sauman siirtyä jälleen askeleen lähemmäksi runkosarjan voittoa. Kucharcikin ketju sai Jaloselta ansaitut kehut ja samaan hengenvetoon Kerho-luotsi kertoi, ettei halunnut sekoittaa joukkuettaan liikaa peluuttamalla ketjuja mitenkään erityisesti, vaikka Blues tiettyjä vastakkainasetteluja hakikin.

Karjalaisvelmu Hannu Kapanen oli leppoisalla tuulella tappiosta huolimatta. Esitys olikin Bluesilta erittäin hyvä, vaikka pisteet jäivätkin Hämeenlinnaan. Rinkelinmäellä nähtiin yksi kauden parhaista koitoksista ja tähän suurena syynä oli se, että espoolaiset olivat tulleet paikalle tosissaan haastamaan sarjakärjen. Mahtuipa Hanneksen kommentteihin vaalimainoskin sekä selvä ilmaisu siitä, että Janne Laakkonen kelpaisi Bluesillekin - tähän ei tosin Jalonen suostunut.