Bluesin sitkeys palkittiin - "Halpoja virheitä"

LIIGA / Raportti
Kim Hirschovitsilla oli kolmen pisteen ilta.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
HPK lähti ottelun alussa vauhdikkaasti hakemaan tärkeitä kolmea pistettä. Joukkue onnistui tällä kertaa maalinteossa, ja johti ottelua kolmanteen erään saakka. Blues painoi kuitenkin lopussa rinnalle ja lopulta ohi. HPK:n karkeat virheet maksoivat jälleen joukkueelle tärkeitä pisteitä.

HPK:n ottelu lähti vauhdikkaasti liikkeelle. Joukkue pääsi rankaisemaan ylivoimalla heti ensimmäisen erän alussa, kun Bluesin Jussi Makkonen otti rangaistuksen koukkaamisesta.

HPK:n Juhani Jasu laukoi joukkueensa johtoasemaan Eero Somervuoren ja Craig Schiran esityöstä.

Blues hallitsi kenttätapahtumia kun joukkueet ottivat yhteen tasaviisikoin. Kun Kerholla oli ajoittain hankaluuksia hyökkäyksiin lähdöissä, pääsi Blues kääntämään pelin hallinnan itselleen.

Toisessa erässä maalihanat avautuivat

Pelin edetessä puntit tasoittuivat, ja Juhani Jasu vei illan toisella maalillaan Kerhon jo 2−0 johtoon. Siniviivan tuntumasta maalille heitetty kiekko yllätti Eetu Laurikaisen Bluesin maalilla.

Kerhon puolustuksella oli ajoittain vaarallisia kiekon menetyksiä, joista ehkä räikein virhe kostautui ylivoimalla pelattaessa.

Bracken Kearns pääsi alivoimalla läpiajoon Kerhon puolustuksen sähläyksen seurauksena, ja onnistui laittamaan kiekon maaliin Juuse Saroksen patjojen välistä.

Santeri Vuoti laukoi Kerhon jälleen kahden maalin johtoon Otto Paanasen tehdessä maskia maalin edessä.

Jos HPK:n toinen maali meni helpon näköisesti Laurikaisen taakse, pystyi nuori maalivahti paikkaamaan virhettään komealla maalin alustuksella.

Laurikainen laittoi pitkän syötön Kim Hirschovitsille HPK:n siniviivalle, kun Kerhon pelaajat olivat tulossa vaihdosta. Kiekko syötettiin maalin eteen Stefano Giliatille ja kavennus oli tosiasia.

− Joukkueelle isot pisteet. Kahden maalin takaa-ajoasemasta ensin alivoimalla maali, jonka jälkeen vastustaja pääsi taas kahden maalin johtoon. Jaksettiin kuitenkin uskoa meidän tekemiseen, Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho kehui omiaan ottelun jälkeen.

Kim Hirschovits pääsi vielä tasoittamaan pelin Bluesin näyttävän ylivoimapyörityksen päätteeksi. Jatkoajalla Ville Korhonen kruunasi Bluesin illan maalillaan, tässäkin osumassa puolustus oli myöhässä ja paluukiekko saatiin hakata rauhassa sisään.

HPK:n Pasi Arvonen antoi vastustajalle ansaitut kehut.
− Nuo maalit jotka menivät omiin olivat halpoja virheitä. Blues on erittäin taisteleva ja sitkeä joukkue, ja tulee menemään tänä keväänä tuolla pelillä pitkälle.

Juuse Saros ehti vielä kolmannessa erässä torjua yhden rangaistuslaukauksenkin, mutta se ei kuitenkaan riittänyt kuin pisteeseen.

− Kova ja fyysinen kamppailu oli tänään. Luisteluvauhtia oli ihan riittävästi meidän rosterin tarpeisiin. Työ jatkuu ja pikkainen pilkahdus siellä vielä valoa näkyy. Kolmen pisteen voittoja tarvitaan, Arvonen jatkoi.

Jyrki Aho oli tyytyväinen joukkueensa tekemiseen.
− Sitkeys kuvaa tämän päivän tekemistä. Kerho oli taisteleva joukkue joka puolusti napakasti. Siellä piti ihan oikeasti keksiä keinoja, joilla pääsee maalille. Tänään sitkeys palkittiin sitten jatkoajalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle