Kerhon puolustuksessa avoimet ovet

LIIGA / Raportti
HPK sai kuonoonsa neljännen kerran peräkkäin Rinkelinmäellä. Hämeenlinnalaisia tällä kertaa kurmuutti Ässät. Porilaiset rankaisivat Kerhoa kovalla kädellä sen oman pään virheistään.

Kerho piti omassa päässään avoimien ovien-iltaa. Hämeenlinnalaiset puolustivat surkeasti, viisikkopuolustus oli levällään ja pakit tekivät rutkasti lapsuksia. Ässät pääsikin monasti virheiden takia vastahyökkäyksiin hyödyntäen paikkansa ankarasti.

– Tiedostimme mainiosti porilaisten kyttäämisen, mutta emme silti kyenneet vastaamaan siihen. Vastustajalle monta läpiajoa ja maalit niistä. Meillä on helvetisti töitä tehtävänä, manaa Kerhon käskyttäjä Harri Rindell.


Ässät eteni helposti Kerhon maalille. Tässä Tuomas Santavuori tekee pelin ensimmäisensä.

Kurja alku

Avauserä kiekkoiltiin tahmeasti. Riitapukareiden luistimet liikkuivat kankeasti ja peli-ilme oli vaisu. Etenkin Kerholla ilmeni vaikeuksia erässä. Oranssipaitaisten hyökkäyksiin lähdöt kangertelivat kehnojen avaussyöttöjen vuoksi.

Hämeenlinnalaiset puolustivatkin surkeasti. Joukkue teki roimasti lapsuksia, joista Ässät rankaisi kahdella osumalla. Porilaiset etenivät vaivattomasti hyökkäyspäätyynsä ja pistivät lätyn rysään. Toisen maaleista sivakoi Tuomas Santavuori ja toisen Tomas Zaborsky.

Keskimmäinen erä oli edeltäjäänsä yhä kehnompi. HPK hallitsi erää, mutta joukkueella oli hyökkäyspelaamisessaan ongelmia. Kerhon olisi hyökkäyksissään pitänyt olla ahnaampi ja laukoa enemmän. Isännät lähtivät hyökkäyksiinsäkin edelleen kelvottomasti. Monasti pelin avaamisissa ei onnistuttu. Oranssinuttujen oman pään koomailu jatkui myös toisessa erässä, sillä Santavuori pääsi iskemään läpiajosta toisen maalin.

Otto Paajanen teki uransa ensimmäisen liigamaalin

Kolmannessa erässä juhlittiin maaleilla. Erässä taottiin peräti viisi häkkiä.
Ensimmäisen niistä sivakoi Otto Paajanen. Osuma oli pojankoltiaiselle uransa ensimmäinen ja se toimi samalla piristysruiskeena isännille. Kerho lisäsi yritystään hyökkäyspäässään ja rupesi liikkumaan vikkelämmin. Ilo kuitenkin loppui lyhyeen, kun Santavuori kiitti taas hämeenlinnalaisia virheestä ja viimeisteli hattutempun.

Illan sankarin takoman häkin jälkeen peli oli kosmeettista pelailua. Jukka Laamanen nosti Kerhon vielä kahden osuman päähän, mutta patapaidat kasvattivat maalimääränsä kuuteen jälleen isäntien puolustuspään lapsuksien avittamana. Porilaiset pääsivät luvattoman helposti hämeenlinnalaisten maalin eteen ja Kristian Kudroc ja Veli-Matti Savinainen siirsivät lätyt rysään.


Jukka Laamanen survoi Kerhon toisen maalin.

Pallokerhon päävalmentajalla Rindellillä riittää koitoksen jälkeen pohdittavaa. Niin sekaista isäntien pelaaminen jälleen oli.

– Esityksemme ailahtelee todella paljon. Hetkittäin saamme piristysruiskeinfektion ja sitten tulee kaamosvaihe. Maalintekopaikkoja loimme riittävän määrän, mutta selkeätä tuskaa viimeistelyssämme, Rindell analysoi.

Kerholla oli lukuisa mahdollisuus yrittää maaleja ylivoimillakin, mutta erikoistilanteillaan ritarit olivat tehottomia. Osin Ässien hyvän alivoimapelaamisen vuoksi. Ässät pelasi muutenkin tiiviin pelin ja porilaisten päävalmentaja Karri Kivi oli syystä tyytyväinen suojattiensa esitykseen.

– Pelasimme loistavaa alivoimaa ja se pelasti meidät tänään. Santavuori kolmella maalillaan ja Tapio Sammalkangas olivat parhaat pelaajamme. Myös maalivahtimme Antti Raanta torjui loistavasti, kommentoi Kivi lyhyesti ottelua.

HPK ei ole kymmeneen sarjakierrokseen voittanut yhtään koitostaan varsinaisella peliajalla. Seuraavan kerran joukkue saa mahdollisuuden siihen perjantaina, kun se matkustaa Lahteen Pelicansin vieraaksi. Ässät puolestaan jatkaa perjantaina kauttaan Kärppiä vastaan Porissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle