HPK:lle helppo voitto Ässistä

LIIGA / Raportti
Finaaliuusinnan tunnelma oli kaukana tiistaina, vaikka vastakkain olivatkin jokunen kuukausi sitten mestaruudesta taistelleet seurat. HPK vei ottelun lopulta nimiinsä helposti vaisujen patapaitojen ihmetellessä.

Vierasjoukkueen valonpilkahdukset osuivat ensimmäiseen kymmenminuuttiseen, sekä päätöserässä Joonas Kemppaisen uran ensimmäiseen SM-liigamaaliin. Kemppainen unohtui HPK-alivoimalta täysin vapaaksi Fredrik Svenssonin kaksiminuuttisen aikana ja nuorukainen veivasi kiekon tyylikkäästi ohi Miika Wiikmanin.

- Kolmanteen erään lähdettiin sillä ajatuksella, että siinä on seuraavan kotipelin siemen. Siinä olikin ihan hyviä elementtejä ja hienoa oli, että Kemppainen teki ensimmäisen liigamaalinsa, Ässien valmentaja Juha Pajuoja kertoi pelin jälkeen.

Patapaitojen kylvämä siemen olikin kelvollinen, sillä vieraat veivät päätöserän nimiinsä Kemppaisen maalilla. Tosin osansa erätulokseen oli HPK:n löysäilyllä, josta räikeimpänä esimerkkinä oli ottelun lopussa valmentaja Jukka Jalosen suihkun puolelle komentaman Ville Leinon laiskottelu.

Kaikesta huolimatta HPK säilytti johtoasemansa melko vaivatta, eikä Ässät päässyt hätyyttelemään kauden ensimmäisen ottelunsa pelannutta Miika Wiikmania Kemppaisen osumaa enempää.

- Olin kyllä aika väsynyt jo ensimmäisessä erässä. Huomaa kyllä, etten ole pelannut pitkään aikaan. Jalka on jo ihan kunnossa, mutta fyysisessä kunnossa on parantamisen varaa, paluun tehnyt maalivahti kertoi.

- Varma perussuoritus Wiikmanilta. Ei joutunut hirvittävän koville, mutta sen mitä joutui torjumaan, otti aika rutiininomaisesti kiinni, Jukka Jalonen puolestaan kiitteli veskariaan.

kuvakooste

Ketkä ehtivät linssin eteen tällä kertaa?
[katso kuvat]

Ratkaisu vähitellen

Aivan ottelun alun jälkeen niskan päälle päässyt kotijoukkue jyräsi neljän maalin karkumatkalle pikku hiljaa.

- Yritettiin tänään satsata ensimmäiseen erään. Pyrittiin lähtemään kovalla liikkeellä ja ihan hyvin siinä onnistuttiinkin. Muutamat maalipaikat olisi pitänyt pystyä käyttämään hyväksi, Juha Pajuoja kertoi.

Juuso Hietasen komea ylivoimalaukaus pudotti pahimmat paineet ja hetkeä myöhemmin Toni Mäkiaho lisäsi Kerhon maalilukemaa osin onnekkaastikin.

- Ässät tuli terävästi alussa ja meillä oli ekalla kympillä vaikeuksia Ässien aktiivisuuden takia. Ensimmäinen maali vapautti kuitenkin meidän peliä ja vastustajan peli hyytyi, Jukka Jalonen luonnehti.

- Pelin pikku hiljaa edetessä luonne muuttui siten, että saimme luistimen liikkeelle. Silloin on vastustajan aika vaikea täällä kolme erää pelata hyvin.

Toisessa erässä maalit syntyivät myös vasta loppupuolella, vaikka HPK hallitsikin koko erää selvästi vahvemmin.

Kerholla oli loistavia maalipaikkoja, joista suurin osa siunaantui Jonas Anderssonille. Ruotsalaiskiituri ei kuitenkaan tässä ottelussa onnistunut, vaikka läpiajojakin oli saman verran kuin joillakin pelaajilla koko kaudella. Anderssonin lisäksi myös Loikaksen ketjun toinen laituri, Janne Lahti, pelasi erittäin vauhdikkaan ja hyväilmeisen ottelun.

Lopulta Joni Lappalainen särki kipsin toisen erän osalta.

- Lappalaisen maali oli kyllä tärkeä. Siinä oli jäänyt hyviä paikkoja käyttämättä, ja olisi saattanut tuska kasvaa, jos sitä maalia ei olisi saatu, Jalonen kiitteli kauden kolmannen osumansa tehnyttä hyökkääjää.

Alkukauden pahasti kateissa ollut ylivoimapeli tuntui tiistaina toimivan aiempaa paremmin, ja Pallokerho iskikin kolme ylivoimamaalia. Ylivoima oli hyvää kaikkien ketjujen pyörittämänä, vaikka Leinon ja Uusikartanon kentälliset eivät tolppaa lähemmäksi tällä kertaa päässeetkään.

- Keinänen ja Mäkiaho ovat olleet meidän parhaat ylivoimapelaajat tällä kaudella ja siksi sitä pyöritetään aika laajalla materiaalilla. Pelin aikana näemme ketkä sitä ylivoima-aikaa ansaitsevat, Jukka Jalonen kommentoi kaikkien ketjujen peluutusta ylivoimalla.

Iloa ja murehdittavaa

Vaikka ylivoimaonnistumiset ja Wiikmanin mainio kauden avaus ovatkin varmasti päällimmäisiä ilonaiheita HPK-leirissä, näkyy pelissä muitakin positiivisia asioita. Puolustajien loukkaantumisten myötä näytön paikan saanut Risto Korhonen on pelannut viimeiset ottelut loistavasti.

- Nyt on tullut vähän enemmän peliaikaa kuin muulloin, niin on täytynyt esittääkin jotain. Silloin kun saa enemmän peliaikaa, niin pystyy pelaamaankin paremmin, Korhonen kommentoi.

Nyt kun HPK-pakistosta on poissa enää Mikko Jokela, mahtuu Korhonen yhä helposti pelaavaan kokoonpanoon. Näillä otteilla Korhosella ei jatkossakaan ole pelkoa pelipaikan menettämisestä - toisin kuin jälleen pahasti pihalla olleella Mika Strömbergillä.

Porilaisten puolella hurraa-huudot jäävät sähäkästi pelanneiden Petteri Taskun, Joonas Kemppaisen sekä Tobias Salmelaisen kehumiseen. Puolustajat olivat ajoittain pahastikin pihalla, josta johtui suurin osa porilaisten jäähyistä

- Kerho sai suhteellisen helpolla pari maalia meidän heikon erikoistilannepelaamisen takia. Sitten alettiin ottaa turhia jäähyjä, kun jäätiin pahasti jälkeen liikkeessä. Tällaiset turhat jäähyt pitää ehdottomasti ottaa peleistä pois, Juha Pajuoja harmitteli.

Jämerää pelityyliä edustava Risto Korhonen kertoi jämerästi myös mielipiteensä illan vastustajasta.

- Kyllähän Ässät vähän tulta sammutti koko pelin. Ei niistä ollut oikein mitään vastusta, Korhonen kommentoi.

Ässät lähtee korjaamaan satoa kolmannessa erässä kylvämästään siemenestä torstaina Jokereita vastaan. HPK puolestaan vierailee tuolloin vaihteeksi Hakametsässä - tällä kertaa Tapparan vieraana.

» Lähetä palautetta toimitukselle