HPK:lle ensimmäinen kiinnitys

LIIGA / Raportti
Hämeenlinnan Pallokerho otti lauantaina voiton ensimmäisestä finaaliottelusta. Kerho jatkoi nollaputkensa jo 180 minuutin mittaiseksi, kun se otti voiton Porin Ässistä lukemin 1-0.
lisää

Kummankin pelissä oli vielä puutteita.
[lue lisää]



Miika Wiikman on löytänyt taianomaisen tason.
[lue lisää]



Kuvakooste ensimmäisestä finaalista.
[katso kuvat]



Jatkoajan tarkkailija etsimässä fyysisyyttä.
[lue lisää]



Jyrki Louhella sopiva finaalijännitys.
[lue lisää]

Ottelun tärkeys näkyi pelaajien otteissa, sillä peli ei ollut aivan sitä irtonaisinta Rinkelinmäellä nähtyä jääkiekkoa. Pelin jälkeen tyytyväisimpinä kaukalosta poistuivat ritaripaitaiset pelaajat.

- Hyvä lähtö, niin kuin pitikin ja niin kuin halusimme. Kaikki meni suunnitelmien mukaan. Peli ei häikäissyt, ja molemmin puolin oli vähän hermostunutta, mutta voittoahan tästä vain haettiin, kommentoi ottelun ainoaan osumaan syöttöpisteen saanut Jyrki Louhi.

Louhi ampui ylivoimatilanteessa kiekon kohti Ässien maalia, ja pienen kimmokkeen kautta hämeenlinnalaisyleisö sai aihetta riemuun.

- Hain sinne ylös vetoa, mikä nyt on aika basic-juttu jääkiekkoilussa nykyään. Siinä oli hyvä väylä ja kaksi äijää maalilla niin ei tarvinut epäröidä. Nyt sitten meni sinne yläpesäänkin. Osui Spruktsia hanuriin ja oli kiva kun sattui menemään, Louhi naureskeli.

Enempää maaleja HPK:n ei voittoon tarvinut tehdä, vaan joukkue otti jo kolmannen 1-0-voittonsa tämän kevään pudotuspeleissä.

- Meillä on sellainen taktiikka, että tehdään yksi maali enemmän kuin vastustaja. Ei sillä lukumäärällä sinänsä ole väliä. Mutta kun pystymme parantamaan pelaamistamme niin saamme enemmänkin tehtyä, Louhi jatkoi.

Louhen mainitsema taktiikka puri jälleen lauantaina pitkälti loistavan viisikkopuolustuksen ja erinomaisesti torjuneen Miika Wiikmanin ansiosta. Wiikman on nyt pitänyt HPK:n maalin koskemattomana kolmessa ottelussa peräkkäin.

- Tiedettiin, että Ässät tulee ryöstämään kotietua kovalla asenteella ja levänneempänä. Vaikka paikkoja oli enemmän ja oltiin niskan päällä, ei pystytty yhtä maalia enempää tekemään. Molemmat veskarithan pelaavat huikeata peliä. Ei täällä olisi kumpikaan joukkue, jos ei olisi molarit tuollaisessa iskussa. Maalivahtipelihän tämän pitkälti ratkaisee, Jukka Jalonen kommentoi.

Maalinteko ylivoimaista

Molemmilla joukkueilla oli myös Spruktsin osuman jälkeen erinomaisia maalintekopaikkoja, mutta Wiikman ja Ässien Juuso Riksman torjuivat niin hyvin, että superlatiivit tuntuvat loppuvan kesken. Wiikman sai päänahat läpiajossa olleelta Jesse Joensuulta, sekä muuten vaan erinomaisista maalipaikoista yrittäneiltä Rob Hiseylta ja Aki Uusikartanolta. Kaksi viimeksimainittua saivat paikkansa HPK:n ylivoiman töpeksittyä saman jäähyn aikana.

Riksman puolestaan otti toisessa erässä kiinni Jari Sailion läpiajon, sekä kolmannessa erässä useita hyviä laukauksia. Tyylikkäin torjunta oli Jukka-Pekka Laamasen laukauksen koppaaminen Matt Nickersonin katastrofaalisen harhasyötön jälkeen.

- Ainakin meillä maalivahti on ollut hyvä. Jokainen jätkä on oppinut jo tässä viidessä vuodessa. Jukka [Jalonen] on jotain saanut meidän päähän jo. Erot ovat pieniä, mutta karvaiden kalkkien maistelun jälkeen ollaan opittu puolustamaan viidellä äijällä - ja neljälläkin, Jyrki Louhi veisteli.

HPK:n aktiivinen alivoima toimi tässäkin ottelussa erinomaisesti, pahimmillaan joukkue oli todella suurissa vaikeuksissa, kun sama alivoimanelikko joutui puurtamaan lähes puolitoista minuuttia ilman purkuja.

- Luonnetta on, sisua on, halua on. Ja on vähän järkeäkin, Louhi kiteytti joukkueen taistelua.

Mailan puristamista

Ensimmäinen finaali ei tarjonnut suuria jääkiekkoilullisia ihmeitä, ja molemmissa leireissä uskotaankin omien otteiden parantumiseen. HPK hoiti voiton lopulta loppulukemien osoittamaa helpommalla, sillä joukkue tuntui ehtivän ensimmäisenä lähes jokaiseen rännitykseen ja ristikulmaan.

- Ehkä meillä vähän tosiaan painoi IFK-sarja, eikä oltu parhaimmillamme. Me pystytään parantamaan tasoamme. Ei me huonosti pelattu, mutta joka sektorilla pitää vähän parantaa. Toivottavasti saadaan vielä parempia pelejä yleisölle. Ässät pystyy varmasti vielä paremmin pelaamaan, mutta niin pystymme mekin, Jukka Jalonen kommentoi.

- Onnittelut kotijoukkueelle. Hankala paikka kaivaa vierasvoitto, mutta aika hyvin pelattiin. Meidän parhaita vieraspelejä täällä. Kuvastaa tietenkin myös kotijoukkueen tasoa, kun silti hävitään, kuului puolestaan Mika Toivolan mielipide.

- Pikkaisen kun pystytään parantamaan pelin joka osa-aluetta tänne palatessa, niin varmasti taistellaan taas voitosta. Paras viidestä sarjassa kotipelit ovat äärettömän tärkeitä, joten meidän pitää voittaa seuraava peli, Toivola jatkoi.

Kummastakin joukkueesta löytyy vain vähän kokemusta finaalipeleistä, joten pieni jännitys on täysin ymmärrettävää. Pelin taso nouseekin luultavasti puolin ja toisin, kunhan joukkueet saavat tuntumaa näihin peleihin. Ässien kannalta tuntuman on parasta olla kunnossa jo tiistaina, sillä toiseen perättäiseen tappioon porilaisilla ei ole varaa.

- Nyt on Ässillä paineet, kun heidän on voitettava kotona. Niinhän tämä aaltoilee, että sitten taas meillä on paineet. Aika isoa päänahkaa lähdetään hakemaan - ja päänahkahan pojilta aika hyvin jo näkyykin. Hieno peli tiedossa, Jukka Jalonen ennakoi.

Ottelu oli tunnelmaltaan finaalien arvoinen, sillä molempien joukkueiden kannattajat innostuivat pitämään kunnon meteliä. Lätkähuuma näyttää iskeneen toden teolla kahteen pikkukaupunkiin.

Taistelu Suomen mestaruudesta jatkuu tiistaina Porissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle