HPK voiton päähän mestaruudesta

LIIGA / Raportti
SM-liigan finaalisarja jatkui Hämeenlinnassa värikkäänä ja kiihkeänä torstaina. HPK sai otteluun unelma-alun ja kykeni säilyttämään johtonsa, vaikka Ässät panikin kaikkensa peliin.

Kerho pamautti ensimmäisen erän alkupuoliskolla taululle tylyt 3-0-lukemat ja suurin osa ottelua seuranneista luuli varmasti kamppailun olevan ohi.

kommentit

Ässäkapteeni Peltonen ei ollut tyytyväinen tuomariin.
[lue lisää]



Hermokontrolli on finaalipeleissä tärkeää.
[lue lisää]



Ottelu oli karata Kerhon käsistä toisessa erässä.
[lue lisää]

- Onnittelut kotijoukkueelle, ottivat tärkeän voiton. Meidän peli oli ajoittain aika heikkoa, ja taas välillä erittäin hyvää. Vieraskentällä se vain ei riitä, Ässäluotsi Mika Toivola kommentoi.

Luulo ottelun ratkeamisesta oli kuitenkin väärä, sillä vaikka isännät siirtyivät toisessa erässä jo neljän maalin karkumatkalle, oli tie voittoon pitkä ja kivinen.

- Tuli vääriin paikkaan jäähyjä siinä 4-0-tilanteessa. Ässät on erittäin hyvä joukkue varsinkin kun se saa momentumin päälle, silloin heitä on tosi vaikea pysäyttää, HPK-valmentaja Jukka Jalonen kommentoi.

Kerho kykeni kuitenkin taltuttamaan Ässien kovimman huuman, joka ehti johtaa kahteen kavennusmaaliin. Ottelu näytti karkaavan täysin porilaisten hallintaan, mutta lopun piristyminen ja erätauko pelastivat HPK:n.

- Kolmas erä taas oli ihan ehjä paketti. Jos lähdetään vouhottaa ja koohottaa silloin kun ei ole paikka iskeä, niin Ässät iskee todella hyvin vastaan jopa 3-3-tilanteista. Muutamilla osastoilla meillä on vielä parantamisen varaa. Tämä tuskin riittää Isomäessä, Jalonen kommentoi.

Kolmannessa erässä osansa HPK:n hyvyydestä oli myös Ässillä, joka sortui turhiin käytösrangaistuksiin, vaikka peli olisi vielä ollut käännettävissä.

Tunteet jälleen kuumina

Kuten toisessa finaaliottelussa, myös kolmannessa pelissä käytiin ajoittain todella kuumana. Kumpikin joukkue taisteli kaikki tilanteet loppuun asti, joka luonnollisesti aiheuttaa lämpenemistä vastapuolella. Tämä kuitenkin kuuluu playoff-kiekkoon, eivätkä kyllästymiseen asti jauhetut puheet hermokontrollin tärkeydestä ole turhia.

Kaikeksi onneksi torstaina vältyttiin kuitenkin uusilta loukkaantumisilta ja pahimmilta ylilyönneiltä, vaikka muutama pelaaja saikin vastaanottaa koviakin iskuja.

- Molemmat joukkueet pelasivat kovaa ja meidän joukkueemme pelasi hyvin joukkueena. Nautin pelistämme todella paljon. Puhalsimme yhteen hiileen ja siksi voitimme, HPK:n latvialaisvahvistus Janis Sprukts sanoi.

Ässien osalta puolustajat Marko Toivonen sekä kippari Pasi Peltonen toimivat esimerkillisesti käskemällä omia pelaajiaan rauhoittumaan havaitessaan ylikierroksia. Peltonen meni jopa vierasjoukkueen jäähyaitioon hiljentämään Matt Nickersonin.

Kuuma ottelu sytytti myös yleisön kuumaan huutokilpaan ja tunnelma Rinkelinmäellä olikin jälleen mainio. HPK:n taiturit kiittelivät myös vieraskannattajia tunnelman luomisesta sekä lähettivät terveisiä omille faneilleen.

- Kyllä sen tunnelman kuulee pelin alussa, mutta sen aikana ei juurikaan. Ässillä on hyvät fanit ja meidän fanimmekin paransivat viime kerrasta, mutta parannettavaa on vieläkin, Janis Sprukts kiitteli.

- Tunnelma oli tänään ihan ok, porilaiset toi kyllä sitä selkeästi enemmän. Hyvä että olivat pitämässä meteliä. Ehkä hämeenlinnalaistenkin pitäisi oppia kannustamaan enemmän omaa joukkuetta kuin haukkumaan vastustajia, kultakypärä Ville Leino puolestaan toivoi.

Janne Lahden ilta

HPK:n sankari oli kahdesti maalinteossa onnistunut Janne Lahti. Nuori hyökkääjä on ollut ajoittain HPK-kannattajien hampaissakin tehottomuudestaan, mutta tänään Lahti oli loistava. Etenkin ensimmäinen erä hipoi jo täydellisyyttä Lahden osalta.

Muutenkin HPK:n joukkueesta löytyi koko joukko onnistujia, joista maalivahti Miika Wiikmania ei voi väheksyä. Wiikman otti avauserässä kiinni todella tärkeän läpiajon, kun Pasi Peltonen vapautti Kristian Kuuselan nokikkain veskarin kanssa.

Patapaitojen paras pelaaja oli kapteeni Pasi Peltonen. Saattoi olla pitkälti Peltosen ansiota, ettei Matt Nickerson hankkinut itselleen pelirangaistusta suunsoitosta. Lisäksi Peltonen nousi Nickersonin rinnalle Ässien tärkeimmäksi puolustajaksi.

Juuso Riksman oli maalilla myös hyvä, mutta nukkui pahemman kerran Jyrki Louhen 5-2-maalissa. Riksman torjui kiekon alivoimatilanteessa Nickersonille, muttei seurannut puolustajan purkua. Nickerson epäonnistui ja Riksman nukkui Louhen laukauksen ajan.

Taisto jatkuu Porissa

Ottelusarja on lauantaina katkolla HPK:lle ja hämeenlinnalaiset haluavat varmasti käyttää tilaisuuden hyväkseen. Porilaisten mielipidettä sarjan jatkumisesta maanantaina Hämeenlinnassa ei luultavasti myöskään tarvitse arvailla. Pelin hallinta aaltoili kolmannessa osaottelussa ajoittain molemmille, joten jatkossakin saattaa käydä kuinka vaan.

- Ottelun alku oli meiltä tehokas. Paikat olivat varmaan aika tasan, mutta oltiin teräviä maalin edessä ja mentiin sinne miten pitääkin mennä. Sitä kautta pelillinen ja henkinen hallinta haltuun. Vietiin sitä kautta peliä, Jukka Jalonen kommentoi torstain pelistä.

- Tärkeä voitto. Ollaan ikään kuin lähellä, mutta tosi kaukana kuitenkin. Meillä on nyt ottelupallo ja laitetaan kaikki likoon lauantain matsiin, Jalonen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle