Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ála HIFK

HIFK otti kuun ensimmäisen kotivoittonsa voittamalla TPS:n Joakim Lundström ei saanut torjua ottelua loppuun asti.
Kuva © Tomi Hänninen
HIFK oli lauantain otteluun lähdettäessä viiden ottelun tappioputkessa. Helsinkiläisryhmä oli TPS:ää vastaan lähes pakkovoiton edessä, illan tuloksena oli helpottava 5-3-voitto.

TPS lähti metsästämään kauden ensimmäistä kolme pisteen vierasvoittoa mielenkiintoisista lähtökohdista, sillä turkulaisten kokoonpanossa oli mukana yhteensä seitsemän A-junioria. HIFK on osoittautunut turkulaisille vaikeaksi vastukseksi, ja helsinkiläiset ovatkin vieneet tämän kauden keskinäisistä kamppailuista kaikki nimiinsä.

TPS-hyökkääjä Tuomas Suominen kertoi Nelonen Pro:n haastattelussa ennen ottelun alkua, että palloseuran tavoitteena on nousta sarjan viimeiseltä paikalta edes yksi pykälä ylemmäs. Tämä asenne näkyi ylimmille lehtereille saakka Nordenskiöldinkadun helmikuisessa illassa.

HIFK:n otteluihin lähteminen on viime aikoina ontunut pahemman kerran, mutta lauantaina siitä ei ollut huolta. Helsinkiläisten ensimmäinen maali syntyi jo kuudennen peliminuutin kohdalla, kun maalivahti Fredrik Norrena seikkaili maalinsa takana. Corey Elkins poimi marjat ja iski kiekon tyhjään maaliin. Kuopiolaisvahvistus Jasse Ikonen tyylitteli kotijoukkueen toisen osuman.

Ensimmäisessä erässä puhetta aiheutti myös kapteeni Ville Peltosen tekemä maali. Ottelun tuomari viittoi osuman jälkeen hylkäävänsä maalin, vaikka tilanteessa ei ollut löydettävissä mitään sääntöjen vastaista.

Johtoasemassa pelaaminen osoittautui jälleen kerran punapaitojen murheenkryyniksi. Ensimmäisen erän aktiivisuudesta huolimatta peli oli kääntynyt toisen erän puoliväliin mennessä. Hyvästä alusta ei ollut tietoakaan TPS:n tullessa tasoihin Markus Palmrothin ja Marko Virtalan osumilla. HIFK-vahti Joakim Lundström joutui jättämään maalinsa kesken ottelun jo toistamiseen tämän kuun aikana.

Turkulaisten taistelu ei kuitenkaan riittänyt loppuun asti. Kolmannen erän edetessä tuli seinä pahasti vajaamiehiselle TPS:lle vastaan. Kanadalaishyökkääjä Brian Willsien kavennusmaali ei enää TPS:ää lohduttanut, vaan helsinkiläiset menivät menojaan Ville Peltosen viimeistellessä loppulukemat 5-3:een.

Ottelun ratkaisuksi muodostuivat HIFK:n kolmannen erän alkuun tykittämät salamamaalit, sekä hyökkäyksiin lähteminen. Monet maalipaikat luotiin sähäköiden vastahyökkäyksien tuloksena. Turkulaisryhmän hyökkäykset tyssäsivät usein jo keskialueen tuntumaan ja vedot jäivät puuttumaan.

HIFK:n ykkösketju Peltonen-Elkins-Hari näytti löytäneen kemiat kohdalleen, tämä kolmikko olikin illan suuria onnistujia. Loukkaantumisista ja ketjuruletista huolimatta myös kolmas hyökkäysketju oli petoluolassa hienossa vireessä.

Palloseuran parhaimmistoa oli Tero Koskirannan johtama kakkosketju, puolustaja Markus Palmroth oli mukana turkulaisten kahdessa ensimmäisessä maalissa.

Helsinkiläiset löysivät illassa ratkaisijoita myös hieman yllättävältä taholta, järkälemäisen puolustajan Tuukka Mäkelän syöttäessä kaksi maalia ja iskiessä 3-2 osuman Corey Elkinsin syötöstä.

HIFK saa ensi keskiviikkona vastaansa kotonaan Lahden Pelicansin. TPS pelaa jo tiistaina, kun joukkue kohtaa Jyväskylässä JYPin.