TPS voitti nuhjauksen

LIIGA / Raportti
Turun Palloseura vei tarkalla puolustuspelillä pisteet Helsingin Jäähallista.

Ottelun parasta peliä esitti tänään IFK:n maalivahti Dave Stathos. Mies torjui peräti neljä läpiajoa ja teki muutenkin ottelussa monta upeaa torjuntaa. Jos IFK:n muukin pelaajisto olisi pelannut Stathoksen tasolla, niin lukemat olisivat luultavasti olleet erilaiset.

TPS pelasi kurinalaista puolustuspeliä ja IFK:n pelaajat ajettiin kulmiin, josta ei maaleja juurikaan tehdä.

IFK:n alku oli lupauksia herättävä

Ottelu IFK:n tiukalla painostuksella ja varsinkin ykköskenttällinen Kuhta-Simicek-Pärssinen pyöritti peliä loistavasti. Ilman tulosta kuitenkin.

Tiukka hyökkääminen kuitenkin kostautui. IFK-pakki Mikko Kurvinen nousi tukemaan hyökkäystä ja ongelmia syntyi, kun Marek Zidlicky ei varmistanut tarpeeksi ja Jani Kiviharju pääsi läpiajoon. Kiviharjun ensimmäisen vedon Stathos torjui, mutta oman reboundinsa Kiviharju sai iskettyä maaliin.

Ensimmäinen TPS tilanne toi siis ensimmäisen maalin. Loppuerä oli todella tylsää ja surkeaa keskialueen sähellystä.

Jäähyt ratkaisivat

Toiseen erään IFK oli tehnyt muutamia taktisia muutoksia. Ykkösketjusta oli siirretty kakkosketjuun Timo Pärssinen ja ykköseen tuli Pärssisen paikalle Roman Vopat. Vaihdos ei juurikaan muuttanut pelin kulkua, samaa sontaa nähtiin koko ottelun ajan.

Erä ehdittiin pelaamaan vain viisi minuuttia ja TPS oli jo päässyt kaksi kertaa IFK pakkien virheiden ansiosta läpiajoihin. Ensin Hannu Pikkarainen laukoi päin omaa pelaajaa ja kiekko pomppi vapaaksi TPS-pelaajalle. Stathos kuitenkin torjui loistavalla venytyksellä.

Seuraavaksi Robert Kantor jätti kiekon Mikael Holmqvistille, jonka harhautus oli näyttää laukaisevansa. Harhautuksen jälkeen mies lähti kiertämään Stathosta, mutta Stathos venytti patjansa eteen ja otti kiekon upealla hanskatorjunnalla kiinni.

Viiden minuutin pelin jälkeen päätuomari Timo Favorin pisti Ilkka Pikkaraisen jäähylle ja heti perään Vopat taklasi kovaa TPS-pelaajaa, mutta sen verran kyynärpää ylhäällä. TPS pääsi pelaamaan noin minuutin viidellä kolmea vastaan.

Kai Nurminen pääsi kerran laukomaan todella hyvästä paikasta b-pisteen kaarelta, mutta Stathos otti NHL-highlight tyyppisen torjunnan.

Pikkaraisen jäähyä oli jäljellä enää kaksi sekuntia, kun IFK:n vaihtovirheen ansiosta TPS tuli kolmella yhtä vastaan hyökkäykseen. Tällä kertaa Stathos ei voinut Nurmisen laukaukselle mitään, koska oli vielä sen verran sivuttaisliikkeessä.

Muuten erä oli aikalailla samanlaista kiekkoa kuin ensimmäisen erä loppu eli tylsää ja surkeaa.

IFK ei pysty nousemaan tasoihin

Viimeisestäkään erästä ei juuri kerrottavaa jälkipolville jäänyt, koska IFK ei pystynyt TPS:n muuria murtamaan. TPS-vahti Jason Elliott torjui välillä jopa selällään makaamalla. Kertoo ehkä jotain myös IFK:n maaliteosta tänään.

Alpo Suhosen maalivahdin poisto osui pahimpaan mahdolliseen saumaan. IFK hävisi aloituksen ja Ville Vahalahti iski Joni Liuksen syötöstä kiekon tyhjään maaliin.

Peli oli ohi ja IFK-fanit alkoivat "Alpolle kenkää"-huudot. Nämä olivatkin ainoat huudot, mitä hallissa kuuluivat koko ottelun aikana. Noin hiljaisia IFK-faneja ei ole varmaan koskaan Helsingin Jäähallissa nähty.

Paljon parannettavaa

Ottelu kokonaisuudessaan jätti molemmista joukkueista todella valjun kuvan. Välillä tuntui, että kyseessä oli vain Suhonen-Matikainen-akselin keino lisätä oluenmyyntiä, sillä harvoin torstai-illan otteluissa on noin pitkiä bissejonoja. TPS tosin teki juuri sen mitä sen pitikin eli puolusti voiton ja teki paikoistaan maalit.

IFK:lla tulee olemaan tällä pelillä tukalat paikat HPK:ta vastaan lauantaina. Ottelusumassa on pakko saada pisteitä tai muuten aletaan jo joulutauolla viettämään jumbotaisteluja.

TPS:llä taas on aikaa parannella haavojaan, sillä TPS:n seuraava ottelun on Bluesia vastaan yli viikon kuluttua.

Voidaankin kysyä, kuka tämän SM-liigan ohjelman oikein on tehnyt? IFK pelaa seuraavan viikon aikana joka toinen päivä ja TPS samaan aikaan lepää viikon. Sunnuntaina pelataan Helsingissä kaksi ottelua peräkkäin. Ensin Jokerit-Tappara klo 15 ja IFK-SaiPa klo 18. Tämänkin järjestelyn järkevyyttä voidaan kysellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle