Mestari vieraissa

LIIGA / Raportti
Kotona ei kulje, mutta vieraissa pisteitä napsuu tasaiseen tahtiin. TPS osoitti venymiskykyään perjantaina nappaamalla tärkeän vierasvoiton Helsingistä, kun HIFK kaatui lopulta lukemin 1-3. Sekavan illan ratkaisu nähtiin toisessa erässä, kun vierailijat iskivät kolme maalia taululle ja nappasi jo toisen vierasvoiton Töölöstä kolmen viikon sisään.

Perjantai ei suurta kiekkosirkusta Helsingissä tarjonnut, kun viime aikoina peliään pikkuhiljaa löytänyt HIFK taipui ailahtavasti viime pelit pelanneelle TPS:lle. Helsinkiläiset eivät kolme viikkoa sitten kokemaansa tappiota onnistuneet kääntämään, vaan vierailijat hakikin jälleen ansaitut pisteet tiukan puolustustaistelun jälkeen.

– Päästiin toisessa erässä tekemään paljon pitkiä hyökkäyksiä ja jaksettiin pelata heidän pakkeja vastaan. Loistavassa toisessa erässä se ratkaisu tänään tuli, tyytyväinen Pekka Virta kommentoi ottelun ratkaisua pelin jälkeen.

Perjantain peli ratkesikin toisessa erässä, kun vierailijat iskivät kolme maalia ja käänsivät pelin kulun vaikean avauserän jälkeen. Illan sankarina hääri hyökkääjän paikalla osan pelistä pelannut Mario Scalzo, joka iski ottelun voittomaalin ja tarjoili syötön joukkueen kolmanteen maaliin.

– Surullinen toinen erä ratkaisi tänään voiton. TPS oli tänään loistava, kamppaili ja luisteli erinomaisesti koko illan. Tiedettiin se, muttei osattu silti valmistautua siihen, kotijoukkueesta Petri Matikainen myönsi pelin jälkeen.

Jäähyt rikkoivat avauserää

HIFK tuli ottelun alkuun selkeästi pirteämmin ja hallitsikin ensimmäisiä minuutteja. Turkulaiset olivat alussa vaikeuksissa, eikä joukkue tuntunut pääsevän keskialueen yli koordinoidusti. Tasaviisikoin kotijoukkue olikin selkeästi niskanpäällä ottelun ensimmäisellä kaksikymppisellä.


TPS ratkaisi pelin toisessa erässä kolmella maalilla.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Avauserää rikkoivat kuitenkin jäähyt ja molemmat joukkueet pääsivät yrittämään kahdesti ylivoimalla maalintekoa.
HIFK pääsi kokeilemaan ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana ylivoiman toimivuutta kahdesti, mutta tuloksetta. Paras paikka siunaantui hieman yllättäen maalin eteen jääneelle Danel Fernholmille, mutta puolustaja ei onnistunut ohittamaan hyvin torjunutta Marek Schwartz.

Erän puolivälissä myös vierailijat pääsivät pelin hieman paremmin mukaan ja kotijoukkue joutui rikkomaan. Vierailijoiden ylivoimat eivät kuitenkaan hyvästä pyörityksestä huolimatta toimineet ja paras paikka syntyikin miesvajaalla pelanneelle HIFK:lle. Ville Peltonen ei onnistunut iskemään kuitenkaan Mikael Granlundin oivalluksesta, vaan erätauolle mentiin maalittomassa tilanteessa.

TPS ratkaisi toisessa erässä

– Kova vääntö oli Porissa ja sitä taustaa vasten tultiin seitsemällä pakilla peliin ja lähdettiin tänään puolustuksen kautta liikenteeseen. Puolustettiinkin ensimmäinen erä loistavasti, mutta erätauolla oli tunne, että pystytään esittämään vielä aika lailla enemmän, Virta myönsi parannusta toiseen erään.

Jos turkulaisten alku peliin oli vaikea, tuli joukkue toiseen erään uudella ilmeellä ja peli kääntyikin pikkuhiljaa TPS:n haltuun. Vieraat käänsivät peliä nopeasti keskialueelta ja peli pysyi kotijoukkueen päädyssä.

Ottelun avausmaali syntyi hieman onnekkaastikin, kun Tomas Mojzisin laukaus otti päätyplekseistä kimmokkeen maalin eteen, mistä Ville Vahalahti pääsi iskemään vierailijat pelissä johtoon.

Hieman maalin jälkeen kotijoukkue pääsi kokeilemaan ylivoimalla tasoitusta, mutta maalinteossa onnistuikin vierailijat. Ponnettoman ylivoiman päätteeksi Tomas Plihal käänsi nopean vastahyökkäyksen, jonka päätteeksi Scalzo pääsi iskemään illan voittomaalin ohi voimattoman Dennis Endrasin.

Toinen erä mentiin täysin vieraiden hallussa, ja Ryan Stonen iskiessä illan kolmannen hieman ennen toista erätaukoa ilmassa olikin jo ratkaisun makua.

Kolmannessa erässä kotijoukkue sai vielä hieman toivoa kiristä, kun Janne Pesonen pääsi ohjaamaan Fernholmin kudin ohi Schwartzin. Kotijoukkue tappoi kuitenkin oman kirinsä viimeistään reilut kolme minuuttia ennen päätössummeria vaihtovirheestä johtuneella jäähyllä.

Matikainen mouhosi ammattimaisuuden perään

Perjantaina nähtiin pelin jälkeen pettynyt mies, ja Matikainen antoi sanallista piiskaa erityisesti joukkueen asenteelle ottelusta.

– Pettymys on kova. Maanantaina pelattiin Jokereita vastaan erinomainen peli ja tehtiin niin vietävästi hommia viikolla, ettei jäätäisi telineisiin. Jollain tapaa me kuitenkin sinne taas jäätiin.

– Ottaa pannuun niin suunnattomasti, ettei osata vieläkään olla ammattimaisia sen suhteen. Kolmekymmentä peliä on pelattu, eikä vieläkään osata käsitellä niitä asioita. Yhtä tärkeitä pisteitä olisi ollut tarjolla, kuin oli maanantainakin. Ei pystytty sitä kuitenkaan taaskaan hyödyntämään. Kyllä meillä vielä pitkä matka on, että saadaan HIFK:sta voittava joukkue illasta toiseen, HIFK-käskijä jatkoi.

Virta oli pelistä tyytyväinen, mutta myönsi kolmannen erän olleen vaikea.

– Kolmannessa erässä HIFK:n hyökkääjät saivat enemmän kiekkoja, ja pystyivät sitä kautta paineistamaan meidän pakkeja paljon enemmän. Oltiin sitä kautta lopussa aika kovilla.

– Ansaittiin tänään kuitenkin voitto, olen tosi ylpeä joukkueesta. Jaksettiin hyvin ja nyt se kesän aikana tehty työkin alkaa näkyä jaksamisena, Virta päätti tyytyväisenä.

Molempien joukkueiden taival saa jatkoa ja lauantaina. TPS saa vieraakseen Tapparan. HIFK puolestaan matkustaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle