Tapparan erikoistilannepelaaminen HIFK:n turma

Juha Metsola nollasi HIFK:n.
Kuva © Tomi Hänninen
Keskiviikkoillan ottelu HIFK:n ja Tapparan välillä ratkesi HIFK:n heikkoon erikoistilannepelaamiseen, Nick Bailenin kahteen maaliin sekä Juha Metsolan ilmiömäisiin otteisiin kirvesrintojen maalilla.

Ottelu lähti käyntiin hienoisella HIFK:n hallinnalla, mutta maalintekopaikkoja ei punapaidoille juuri siunaantunut. Mahdollisuuksia tarjottiin myös ylivoimalla Olli Palolan istuessa jäähyllä, mutta Tapparan aktiivinen pelaaminen vaikeutti ylivoimaa.

Ensimmäisen erän kovimmat taistot käytiin keskialueella ja maalien edustoilla. Etenkin keskialueen tukkiminen oli kummallakin selvästi priorisoitu korkealle ottelupalavereissa. Tarkka keskialueen pelaaminen söi ottelusta ajoittain myös vauhtia, kun joukkueet joutuivat punomaan hyökkäysjuoniaan useamman pakkisyötön jälkeen.

Tapparan puolustaja Markus Kankaanperä kertoili ottelun jälkeen joukkueen hakeneen paluuta tiiviimpään viisikkopelaamiseen.

− No joo, ollaan otettu opiksi. Parissa viime pelissä oli läpiajoa ja kaiken näköistä tilannetta. Vähän tiivistettiin peliä, se on ollut meidän vahvuus koko kauden.

− Palattiin vähän kuin "back to basics".

Omiin otteisiinsa puolustajakolossi oli tyytyväinen.

− Ihan jees, paljon alivoimaa ja sai kyllä vääntää omissa. Hyvää peliä.

Tapparan maalin edustalle ei ollut asiaa, siitä piti alusta lähtien huolta juuri Kankaanperä, joka heti ottelun ensimmäisessä erässä muistutti helsinkiläisiä turhan röyhkeästä maalille ajelusta.

− Muutaman kerran pääsi kaveri näpäyttämään maalivahtia, niin kyllähän niissä pitää olla hereillä.

Bailen ottelun tähtenä

Toisin kuin HIFK, Tappara käytti erän ja ottelun ensimmäisen ylivoimansa hyväkseen. Toni Söderholm sai seurata avausmaalia jäähyaitiosta, kun Nick Bailenin hurja lämäri yllätti HIFK:n maalia vartioineen Joakim Lundströmin.

Toisessa erässä HIFK pyrki nostamaan karvaustaan toiveena kiekonriistot lähempänä Juha Metsolan vartioimaa maalia ja näin ollen Tapparan keskialueen sumpun välttäminen. Hyökkäysalueen kiekonriistot lisääntyivät, mutta huonot ratkaisut kiekollisena, sekä etenkin laukausten huono laatu piti huolen, ettei punapaidat päässeet maalien makuun.

Bailenin pyssy sen sijaan oli kohdistettu napakymppiin, siitä seuraava näyte saatiin toisen erän juuri ylitettyä puolenvälin krouvin. Kahden miehen ylivoimalla pelannut Tappara käytti tilanteensa jälleen hyväkseen ja Bailen pääsi iskemään lukemiksi 0-2. Jenkkipakki oli kauden aiemmissa otteluissa tehnyt 140 laukauksella vaatimattomat kolme maalia ja nyt yhdelle illalle osui kahden osuman ottelu.

Kolmannessa HIFK löysi ketjumuutosten avulla uuden vaihteen ja vyörytti peliä kohti kirvesrintojen päätyä. Kovasta paineesta huolimatta punapaidat eivät saaneet kiekkoa kirvesrintojen maaliin. Kankaanperä oli silminnähden tyytyväinen kolmeen pisteeseen ja paluusta voittojen tielle.

− Perhanan hyvä voitto. Kaksi heikohkoa peliä vuoden alkuun ja tehtiin paljon hommia tämän pelin eteen ja saatiin paljon korjattua asioita ja ihan hyvälle maistuu kyllä voitto.

Joukkueiden pelit jatkuvat perjantaina. HIFK matkustaa Raumalle Lukon vieraaksi ja Tappara saa vieraakseen KalPan, joka ei kauden kahdessa aiemmassa kohtaamisessa ole pystynyt tekemään yhtään maalia Tapparan verkkoon.