Kaksi tappelua ja HIFK:n piste-ennätys uusiksi

Joonas Järvinen syötti maalin ja tappeli illan kamppailussa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
HIFK otti Sportista arvokkaan kotivoiton ja vankisti sarjajohtoaan runkosarjan lähestyessä loppuaan. Samalla seura rikkoi oman runkosarjan piste-ennätyksensä. Ottelua värittivät myös kaksi tappelua.

Ottelun ensimmäinen nyrkkikahakka nähtiin toisen erän lopulla, kun HIFK:n Joonas Järvinen ja Sportin Otto Karvinen koettelivat voimiaan. Linjatuomarit sitoivat pelaajat jo irti toisistaan, mutta Sportin Karvinen osoitti kovaa tappeluhalukkuutta ja lopulta pelaajat päästettiin irti. Karvinen otti tilanteesta voiton ja molemmat pelaajat tuomittiin suihkun puolelle.

- Se on tuomareilla omassa harkinnassa, että miten nuo menee. Olisi siitä aivan hyvin voinut ottaa senkin, että siinä molemmat riuhtoi itsensä irti, kommentoi HIFK-käskijä Antti Törmänen ensimmäistä tappelutilannetta.

Toinen tappelu miteltiin kolmannen erän puolivälin jälkeen HIFK:n Matt Generousin ja Sportin Tommi Tikan voimin. Tilannetta edelsi Tikan poikkittainen maila. Generous otti tilanteesta voiton ja Tikka poistui pukukoppiin otsa auki.

Molemmat joukkueet tulivat otteluun vähän pidemmän tauon jälkeen, mutta se ei näkynyt ottelun alussa erityisen energisenä pelaamisena. Sport pääsi kokeilemaan kerran ylivoimaa ja kotijoukkue kahdesti, mutta niissä ei osumia saatu aikaan. HIFK:n päävalmentaja Törmänen myönsi, että otteluun valmistautuminen ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan.

- Meillä ei ihan valmistautuminen mennyt nappiin. Näkyi jo aamulla, että jalka ei ole ihan paras mahdollinen tänään.

- Välillä tauko tekee sitä, että vaikea optimoida harjoittelua. Kyllä se vähän näkyi siinä alussa. Hyvin tultiin kuitenkin ensimmäinen erä, hyökättiin tasapainoisesti ja se oli pelillisesti meidän, summasin Törmänen ensimmäistä erää.

Heti toisen erän alkuminuuteilla HIFK:n Thomas Nykopp vei kotijoukkueen johtoon. Sport-pelaajat eivät saaneet kiekkoa pois omalta alueeltaan ja Nykopp nosti kiekon maalin edestä ohi Sport-vahti Mika Järvisen.

Vaasalaiset pääsivät toisessa erässä vähän paremmin otteluun mukaan, mutta he eivät saaneet paikoista kiekkoa sisään. Sportin Charles Bertrandilla, Tuomas Vänttisellä ja Tero Koskirannalla oli omat paikkansa, mutta kiekot menivät ohi maalin tai päin HIFK-maalivahti Kevin Lankista.

Kotijoukkue sen sijaan lisäsi johtoaan erän puolivälissä Jasse Ikosen maalilla. Ikonen viimeisteli osuman maalin edestä Corey Elkinsin ja Joonas Järvisen syötöstä. Sportin Tomi Körkkö ei saanut estettyä Elkinsin syöttöä Ikoselle.

Päätöserässä kotijoukkue siirtyi jo turvallisen tuntuiseen 3-0 -johtoon Tomás Zaborskýn osumalla. Sport yritti viritellä vielä kiriä, mutta kiekko ei tahtonut löytää tietään maaliin. Sportin edellisessä ottelussa tehot 2+2 iskenyt Teemu Tallberg laukoi ensin tolppaan ja vähän myöhemmin kolmannessa erässä kiekko löysi myös maaliin saakka.

Vaasalaiset hakivat vielä kavennusta ilman maalivahtia, mutta loppulukemat 4-1 teki HIFK:n Siim Liivik suoraan aloituksesta.

Voiton myötä HIFK teki uuden seuraennätyksen runkosarjan pistemäärässä. Taistelu runkosarjan voitosta jatkuu vielä ja perjantaina vastassa on kakkosena oleva Kärpät.

- Ollaan iloisia siitä, että uus ennätys pinnoissa tuli. Se kielii monesta hyvästä asiasta.

- Kärpät oli huippuvireessä, kun voittivat tänään Tapparan 4-0. Taisi olla kolme YV-maalia. Viimeksi saatiin pahasti "käkättimeen" tuolla Oulussa, katsotaan perjantaina, että missä mennään, ennakoi Törmänen tulevaa kamppailua.