IFK:lle tärkeät pisteet

IFK otti kokonaisuutena suhteellisen tasaisen pelin jälkeen tärkeän 4-3 -kotivoiton SaiPasta. IFK nousi pisteillä SaiPan ohi seitsemänneksi ja säilytti hyvin asemiaan pudotuspelipaikkataistelussa. SaiPalle ilta oli murheellinen sillä joukkueen ykkösmies Vladimir Machulda joutui jättämään pelin kesken kylkivamman takia.

SaiPa sai peliin loistavan alun. IFK:n maalilla Dave Stathos joutui tekemään kaksi huipputorjuntaa jo ensimmäisen minuutin aikana. IFK:n peli näytti olevan pahasti sekaisin, ja SaiPan luistin liikkui huomattavasti paremmin. SaiPa siirtyi pelissä myös johtoon reilun seitsemän minuutin pelin jälkeen.
Teemu Riihijärvi ja Mika Kauppinen pelasivat Joni Yli-Torkon vapaaksi b-pisteen kaarelle. Nuori lappeen Rantalainen ei hätkähtänyt tilanteesta, vaan veti hyvällä laukauksella kiekon maalin takayläkulmaan ohi Stathosin. IFK:n tuskaa lisäsi vielä Kalle Kerman, joka pääsi laukomaan siniviivan jälkeen kainalonkorkuisen laukauksen Stathosin ohi, Niclas Hedbergin ja Pasi Saarisen seuratessa tapahtumia lähietäisyydeltä.

IFK pääsi peliin mukaan ensimmäisen erän loppupuolella. SaiPan Ville Koho joutui jäähylle kiinnipitämisestä. IFK ylivoima alkoi toimia kun kentälle asetettiin Ville Viitaluoman ketju. Toni Söderholm ja Robert Kantor syöttelivät viivalla suurella riskillä, mutta tuloksellisesti. Söderholm pelasi kiekon Viitaluomalle, joka jatkoi Ilkka Pikkaraiselle. Pikkarainen pääsi laukomaan maalin edestä suoraan syötöstä, eikä SaiPan maalissa pelannut Juha Kuokkanen voinut tilanteessa mitään.

IFK vie toista

Pelin ote kääntyi selvästi IFK:lle toisessa erässä. Ylivoiman onnistumiset jatkuivat heti erän alkuun, ja jälleen samojen miesten toimesta. Toni Söderholm syötti Joonas Vihkon läpiajoon kolmen minuutin pelin jälkeen, ja Vihko onnistui tällä kertaa maalinteossa suoralla laukauksella. SaiPa joutui alivoimalle erän alkupuolella peräti kolme kertaa, mutta IFK:n ylivoima ei enää saanut mitään erikoista aikaan.

IFK siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon tasan erän puolessa välissä. Toni Söderholm sai kiekon viivalle, ja kun kaikki muut kentälläolijat näyttivät vain seisoskelevan paikalla pääsi Söderholm nousemaan vapaasti maalille ja maalintekoon. IFK onnistui toisessa erässä vielä kerran. Kimmo Salminen sai Timo Pärssisen laukauksen reboundin suoraan lapaansa maalin eteen, mietti hetken ja siirsi kiekon maaliin.

SaiPan valmentaja Petri Skriko yritti herättää joukkuettaan vaihtamalla IFK:n neljännen maalin jälkeen maalille Juha Kuokkasen tilalle Tomas Duban. Duba ei pästänytkään taakseen yhtään osumaan, tosin hänen ollessaan maalissa ei IFK:lla edes ollut läheskään samantasoisia paikkajo kuin Kuokkasen aikana.

SaiPan peliin toisessa erässä vaikutti varmasti myös se, että ykkösmies Machulda ei pelannut kuin erän alun, jonka jälkeen hän joutui jättämään kentän kylkivamman takia.

SaiPa nousee lopussa

SaiPa pääsi kolmannessa erässä vielä lähelle. Viisi minuuttia ennen erän loppu IFK:n ranskalainen Yorick Treille otti kakkosen kyynärpäätaklauksesta, ja SaiPa rokotti. Kiekko pysyi hyvin alueella, ja Lubomir Vaicin ja Antti Hulkkosen pyöritysten jälkeen Aki Uusikartano sai kiekon lapaansa maalin takakulmalle ja sai tehdä kavennusmaalin käytännössä tyhjiin. IFK:n hyökkäyspelistä puuttui järki pelin loppupuolella, joten SaiPa saikin aikaan paljon paremmat paikat. Toisaalta IFK:lle riittikin tällä kertää pelkkä kiekon roiskiminen päätyy punaviivan jälkeen.

IFK sai voitosta elintärkeät kaksi pistettä ja nousi SaiPa ohi seitsemänneksi. TPS voitti myös Turussa ja pysyi näin hyvin molempien joukkueiden perässä. SaiPakin olisi pisteitä tarvinnut, mutta on ainakin toistaiseksi pudotuspeliviivan yläpuolella, tosin pisteen päässä oleva Lukko on pelannut ottelun vähemmän

Toisessa erässä Machuldan poistuminen kokoonpanosta sotki varmasti SaiPan peliä. Lappeenrantalaisista edukseen esiintyi maalivahtien lisäksi mm. Antti Hulkkonen, joka taklasi toisessa erässä komeasti muutaman kerran ja avausmaalin tekijä Joni Yli-Torkko, joka näyttää viihtyvän peleissä IFK:ta vastaan.

IFK:n parhaat olivat selvästi Stathos ja Söderholm. Ville Viitaluoman ketju pystyi luomaan tilanteita, ja Jari Kauppilan johtama ketju teki myös kaksi maalia, vaikka sentteri itse ei juurikaan pelannut ja laidalla Kimmo Salmisen taidot eivät olleet Kimmo Kuhdan tasoa. Kuhdan ja Marek Zidlickyn puuttuminen näkyi IFK:n kiekollisessa pelissä selvästi.

Valmentajien mietteet

SKRIKO:

-Teillä oli loistava alku, paikkoja teillä olisi ollut varmaan kolmeen-neljään maaliin, mutta toisessa erässä vähän rauhoittui?

-Joo, minun mielestä me tultiin hyvin peliin ja oli monta todella vaarallista tilannetta, ja kyllä olisi pitänyt tehdä ainakin yksi-kaksi maalia lisää, mutta vastustajan maalivahti torju todella hyvin koko pelin. Siinä tuli joku hyvänolontunne ensimmäisen erän jälkeen, että tämä menee hyvin ja loppu työnteko.

-Valmentajalla on pelin aikana kaksi vaihtoehtoa, vaihtaa maalivahtia tai ottaa aikalisä ja päädyin tähän. Juhaa ei missään nimessä voi syyttää tästä pelistä.

-Vladimir Machulda aloitti mutta ei enää lopettanut?

-Joo, kyllä loukkaantui, hänellä tuli kylkeen ilmeisesti mailanisku tai joku tälli, mä en ole ihan varma. Pitää tutkia illalla vielä.

SUHONEN:

-Ape, varmasti tärkeät kaksi pinnaa, ja alkua lukuun ottamatta hyvää peliä?

-Joo, playoff-paikoista taistelu tulee varmasti olemaan aika kiihkeää loppuun asti. Se toisen erän peliin mukaantulo oli aika hyvä suoritus meiltä. Tietysti hiukan ennakkoonkin aavisteltiin, että voi olla hiukan vaikeuksia lähteä pelaamaan, kun tässä ollut ollut loukkaantumisia ja toipilaita miehiä, mutta hienosti joukkue tuli toisessa erässä peliin mukaan.

-Loukkaantuneista muutama kysymys, odotetaanko Vopatia milloin kehiin?

-No se on vaikea paikka, Vopat on harjoitellut, ja huomenna hän saa harjoitella ensimmäisen kerran 100-prosenttisesti, eli myös kontaktia. Tietysti tässä spekuloidaan sillä, että pelaisiko torstaina jo muutaman vaihdon. Samoiten Marek oli jäällä tänään, toivottavasti pääsi pelaamaan. Kimmo Kuhdasta ei ole oikein selkeätä kuvaa, saattaa koko viikko mennä.