HIFK ratkaisi ylivoimalla Helsingissä

Teemu Ramstedt sinetöi loppulukemiksi 5-1.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Ottelu Helsingissä oli HIFK:n hallintaa. Pelissä nähtiin komeita taklauksia ja useampikin läpiajo. Erikoistilannepelaaminen näytteli ratkaisevaa osaa.

Ottelun alussa peli aaltoili mukavalla temmolla päästä päähän ja kummallakin oli paikkansa. Yleisö pääsi myös läpi pelin nauttimaan upeista taklauksista ja eli täysillä mukana.

Kevään ensimmäinen pudotuspelimaali Helsingissä nähtiin pian erän ylitettyä puolenvälin. Joonas Rask paahtoi keskeltä hyökkäyspäätyyn. Nappisyöttö löysi Tomas Zaborskyn, joka tarjoili edelleen Tommi Taimille. Porilaislähtöinen puolustaja tinttasi HIFK:n 1-0-johtoon lähietäisyydeltä.

Kaukana ei ollut pian punanuttujen toinen, mutta maalivahdin parhaat kaverit pelastivat lahtelaiset takaiskulta. Erän lopussa Stefan Lassen täräytti HIFK-hyökkääjä Siim Liivikiä ja sai käytösrangaistuksen päähänkohdistuneesta taklauksesta.

- Syöttelypelimme ei tuntunut aluksi toimivan. Se oli sellaista puskemista, mutta varioimme ja se alkoi avaamaan peliä, kommentoi HIFK-luotsi Antti Törmänen.

Ylivoima kantoi hedelmää

Toisen erän alussa HIFK sai hyödynnettyä erikoistilanteen. Jasse Ikonen ohjasi Juuso Puustisen maalille lähettämän kiekon maaliin. Yohann Auvitu sai toisen syöttöpisteen. Pelicans onnistui muuttamaan lukemia valotaululla seuraavaksi, kun Antti Erkinjuntti laukoi lahtelaisten 2-1-kavennusosuman.

Kauan ei vierasjoukkue ehtinyt osumaansa kuitenkaan juhlia, sillä lukemat jälleen muttuivat. Pelicans maalilla torjunut Janne Juvonen joutui toteamaan olleensa aseeton, kun Corey Elkins pääsi läpiajoon. HIFK johti jälleen ottelua kahdella maalilla.

Toisen erän lopussa lahtelaisilla oli yksi pelaaja liikaa jäällä ja siitä tuomittu rangaistus antoi HIFK:lle mahdollisuuden kasvattaa johtoa entisestään. Juuri joukkueiden tultua tasalukuiseksi Arttu Luttinen iski kotijoukkueen kolmen maalin karkumatkalle. Tilanteen pohjustivat kiekon maalille heivannut Mika Partanen ja kosketuksen pikkumustaan matkalla saanut Roope Hintz.

Loppulukemiksi kirjattiin lopulta 5-1 Teemu Ramstedtin onnistuttua ylivoimalla. Joukkueet kohtaavat toisensa jo huomenna lauantaina, kun kamppailu jatkuu Lahdessa.

- Hyvä tulos, kunhan mahdollisimman moni pelaaja saa nimensä tilastoihin, niin se tuo itsevarmuutta. Siellä on pienempi kaukalo ja varmasti kovempi tempo. Kotiekenttäedun kautta Pelicans varmasti hakee asetelmia. Tärkeintä tulee kuitenkin lopulta olemaan tulos, joten kunhan olemme siinä sarakkeessa parempi niin sen pitäisi riittää, kuittasi Törmänen.