IFK:n salama-alku kaatoi Lukon

IFK iski ensimmäisessä erässä neljä maalia Lukon yhtä vastaan ja piti pisteet Helsingissä.

Ottelussa mentiin aluksi nopeaa tahtia ja ensimmäinen maali nähtiin jo ajassa 0.26. Maalin teki Lukko, mutta IFK ei kauaa odotellut. Peliä oli pelattu vasta puolitoista minuuttia ja peli oli jo tasan.

Tämän jälkeen erää hallitsi IFK ja varsinkin sen ykkösketju Pärssinen-Ruutu-Kuhta. Ensin Pärssinen vei IFK:n johtoon ja sen jälkeen Tuomo Ruutu iski ylivoimalla IFK:n jo 3-1-johtoon. 3-1- maalin jälkeen Lukko vaihtoi hieman haparoineen Petri Vehasen pois maalilta ja tilalle luisteli nuori Mikael Vuorio.

Vuorio ei kauaa maalillaan ehtinyt seistä, kun kiekko löytyi jo selän takaa. Pärssinen vei IFK:n jo 4-1-johtoon ja ilmeisesti IFK oletti ottelun olevan sillä selvä.

Lukko ei kuitenkaan ollut samaa mieltä, vaan tuli toiseen erää selkeästi enemmän luistelevana. Janne Siivonen iski ansaitun kavennuksen ajassa 22.45. Lukolla oli monta hyvää paikkaa tämän jälkeenkin, mutta Dave Stathos pelasi IFK-maalissa jälleen loistavasti ja otti monta tärkeää koppia Lukon painostaessa.

Lukolle pitää antaa kunniaa siitä, että joukkue jaksoi taistella ottelun loppuun asti. 4-1 tilanteessa Lukko hyökkäsi ja yritti, tosin IFK:n suosiollisella avustuksella, tulla tasoihin.

Tiukka hyökkäystahti avasi IFK:lle mahdollisuuksia ylivoimahyökkäyksiin ja läpiajoihin. Pärssinen ja Ruutu pääsivät kahdella yhtä vastaan läpi, mutta Vuorio liikkui tilanteessa loistavasti ja peitti Ruudulta laukaisukulman. Samoin Joonas Vihkon läpiajon Vuorio otti tyylikkäästi kiinni.

Ottelun viimeisen niitin iski Tuomo Ruutu tyhjään maaliin, kun Lukko yritti tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Näin Lukon murheellinen vieraspelisaldo sai jatkoa jälleen yhdellä tappiolla.

Lukosta parhaimpia otteita esittivät maalivahti Vuorion lisäksi Pasi Saarela ja Toni Porkka. Saarelaa oltiin jo monessa mediassa siirtämässä pois Raumalta, mutta Lukon onneksi mies ei mihinkään lähtenyt. Vaikka maalit jäivätkin puuttumaan, niin yritystä miehellä kyllä on.

IFK:n parhaimmistoon kuului jälleen tuttuja nimiä. Dave Stathos, Timo Pärssinen ja Marek Zidlicky olivat tänäänkin huippuvireessä. Varsinkin tällä kaudella moitittu Zidlicky esitti sellaisia otteita, joiden takia miestä on liigan parhaaksi puolustajaksikin kutsuttu. Upeaa kiekon ylöstuontia ja pyöritystä sirkusmaiseen tyyliin.

Ottelu ei siis mitään jääkiekon ja tunnelman juhlaa lauantaina Helsingin Jäähalliin vaivautuneille katsojille tarjonnut. Tämä on valitettavasti nykyisen SM-liigan kuva, kunnon vastinetta rahoilleen saa vain noin joka kymmenennessä pelissä.

Urakointi jatkuu IFK:lla ja Lukolla keskiviikkona. IFK:n vieraaksi saapuu Pelicans Lahdesta ja Lukko kohtaa Äijänsuo Arenalla sarjajumbo Ilveksen.